Cito-training
Wanneer vindt de Toetstraining plaats?
Dat stemmen we samen met je af! De trainingssessies plannen we – op basis van de beschikbaarheid van je kind – doordeweeks, tussen 09.00 en 17.00 uur.
Hoe wordt de Toetstraining afgestemd?
Als u de training heeft geboekt, neemt de vestiging naar keuze snel contact op om de planning van de sessies af te stemmen.
Goed om te weten: de trainingen vinden altijd doordeweeks plaats. Het is niet mogelijk om sessies ‘s avonds te plannen.
Hoeveel kost een Toetstraining?
Een Cito-training op maat kost €995,-.
Wanneer starten de Toetstrainingen?
De trainingen op maat plannen we samen in.
Hoelang duurt een Toetstraining?
De cito-trainingen duren 8 weken (met uitzondering van de vakanties), bestaande uit acht trainingssessies van anderhalf uur.
Wat houdt een Toetstraining in?
De Cito-trainingen van Luzac zet leerlingen in hun kracht voor de Cito-toets. Onze vakkundige leerlingbegeleiders geven uw kind de handvatten waarmee hij of zij straks klaar is om een Cito-score te halen die echt past. Dat doen ze in een kleiner groepje tijdens een training op maat, waardoor uw kind écht de hulp krijgt die hij of zij nodig heeft. Eventuele kennishiaten binnen de verschillende Cito-onderdelen worden gedicht en uw kind ontwikkelt belangrijke toetsvaardigheden. Uw kind ontdekt wat hij kan, waardoor hij of zij meer zelfvertrouwen krijgt. En dat zelfvertrouwen neemt hij of zij mee naar de Cito-toets.
Luzac Studiebegeleiding
Waarin onderscheidt Luzac Studiebegeleiding zich van andere aanbieders?
Dankzij de kleine groepen is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Jouw leerlingbegeleider staat de hele dag klaar om je te helpen. Hoe hij/zij dat doet, hangt af van jouw behoeften. Van leer- en huiswerkbegeleiding, omgaan met concentratieproblemen of faalangst tot de voorbereiding op examens. Je begeleider maakt een persoonlijk leerplan voor je, houdt je voortgang bij en heeft ook korte lijntjes met je ouders om te bespreken hoe het gaat. Zo krijg je altijd de hulp waarmee je optimaal presteert.
De leerlingbegeleider helpt jou met het huiswerk en andere schooltaken, maar ook bij het ontwikkelen van belangrijke studieskills, zoals plannen, samenvatten en structureren. Daarnaast leer je écht effectief te leren en hoe je toetsvragen goed kunt interpreteren.
Je kunt tijdens jouw hele schoolcarrière met al jouw hulpvragen bij Luzac Studiebegeleiding terecht. Daarnaast bieden wij drie begeleidingstrajecten voor specifieke schoolfases: Basisschoolbegeleiding, Brugklasbegeleiding, Examenjaarbegeleiding en Studentbegeleiding.
Wat houdt Luzac Eindspurt in?
Onvoldoendes wegwerken en zittenblijven voorkomen:
Luzac Eindspurt helpt jou richting een mooi overgangsrapport. Na de meivakantie zet je met een persoonlijke leerlingbegeleider tot de laatste toetsweek alles op alles om ervoor te zorgen dat je het schooljaar goed afsluit.
Je hebt straks alle vaardigheden onder de knie waarmee je elke toets op je best aanvliegt. Van een waterdichte planning maken tot leren leren en de juiste antwoordstrategieën toepassen. Je begeleider houdt de voortgang bij en bespreekt ook met je ouders hoe het gaat. Zo pakken we problemen gericht aan en weten we zeker dat je altijd de hulp krijgt die je nodig hebt.
Wat houdt Luzac Examenjaarbegeleiding in?
Met de
examenjaarbegeleiding van Luzac maak je van elk (school)examen een succes. Je krijgt namelijk de persoonlijke begeleiding, trainingen en hulp, waarmee je presteert als nooit tevoren. En dat is precies wat je wilt tijdens het examenjaar.
Wat houdt Luzac Brugklasbegeleiding in?
In de brugklas komt er veel op leerlingen af: ze krijgen veel huiswerk mee, houden zelf hun agenda bij en werken constant naar toetsen toe. Luzac Brugklasbegeleiding is hét traject voor een vliegende start van de middelbareschooltijd. Brugklassers krijgen hulp bij het huis- en leerwerk én doen alle studievaardigheden op waarmee ze van hun hele schooltijd een succes kunnen maken.
Wat houdt Luzac Basisschoolbegeleiding in?
Luzac Basisschoolbegeleiding biedt de ideale route voor leersucces en -plezier in de brugklas. Vakkundige leerlingbegeleiders bereiden uw kind spelenderwijs voor op groep 8 of de middelbare school. Zo beschikken ze over alle vaardigheden om te laten zien wat ze kunnen tijdens de Cito-toets en de brugklas.
Van september tot februari: voorbereiding op de doorstroomtoets
In de aanloop naar de doorstroomtoets zorgen wij ervoor dat uw kind vol zelfvertrouwen kan presteren op het niveau dat bij hem past. We gaan met alle Cito-onderdelen aan de slag. Leerlingen trainen onder persoonlijke begeleiding hun toetsvaardigheden en oefenen met vragen binnen alle onderdelen. Heeft uw kind moeite met lezen, taalverzorging of rekenen? Dan besteden we daar extra aandacht aan. Zo ontdekt uw kind wat hij kan en is hij klaar om dat ook tijdens de Cito-toets te laten zien.
Februari tot juli: voorbereiding op de brugklas
Vanaf februari focussen we ons op de nieuwe studievaardigheden die uw kind straks op de middelbare school nodig heeft, zoals plannen, structuren en leerstrategieën toepassen. Deze vaardigheden leren middelbare scholieren niet specifiek, maar ze wel essentieel om het maximale uit zichzelf te halen. Daarnaast ontwikkelt uw kind een stevige basiskennis binnen verschillende vakken, zoals Engels, wiskunde en geschiedenis. Zo maakt uw kind een vliegende start!
Welke vormen van Studiebegeleiding biedt Luzac?
Luzac biedt onder meer de volgende vormen van studiebegeleiding.
Kan mijn kind ook op zijn eigen school Luzac Studiebegeleiding krijgen?
Nee, dat is niet mogelijk en daar hebben we ook een reden voor. Luzac Studiebegeleiding vindt plaats op onze eigen vestiging, waar ruimten zo zijn ingericht dat we precies de juiste balans kunnen bieden tussen focus en ontspanning. Bij Luzac noemen wij dat Learning Environment. Daarnaast helpt verandering van leeromgeving uw kind uit het patroon en de routine te halen, waar de huidige school hem of haar vaak onterecht in plaatst. Niet voor niets halen leerlingen bij ons resultaten, die hun huidige school niet voor mogelijk had gehouden!
Wat als mijn kind bijles nodig heeft?
Bijles valt niet in het programma van Luzac Studiebegeleiding. Wij focussen ons op het aanleren van doeltreffende leerstrategieën, studievaardigheden en natuurlijk de huiswerkbegeleiding.
Wat moet mijn kind meenemen naar Luzac Studiebegeleiding?
Leerlingen gebruiken bij voorkeur gebruik een eigen laptop. In de digitale omgeving zijn de studiewijzers beschikbaar. In deze studiewijzers vinden leerlingen hyperlinks naar uitlegvideo’s, oefeningen, (oefen-)toetsen en practica. Voor wat drinken en iets lekkers na schooltijd wordt gezorgd.
Welke tijden is Luzac Studiebegeleiding beschikbaar?
Je kunt de studiebegeleiding elke doordeweekse dag volgen van 09.00 uur tot 17.00 uur op een vestiging bij jou in de buurt. We plannen de studiebegeleiding volledig rondom jouw schoolrooster. Kom je direct uit school? Dan gaan we even rustig bijpraten, wat eten en drinken. Daarna gaan we aan de slag met jouw huis- en leerwerk! Thuis heb je rust en hoef je niet meer over school na te denken.
Voor wie is Luzac Studiebegeleiding geschikt?
Luzac Studiebegeleiding is een ‘naschoolse’ vorm van studiebegeleiding, speciaal voor leerlingen die niet op Luzac zitten. Deze begeleiding bieden we aan leerlingen van het voorgezet onderwijs (mavo, havo en vwo-leerlingen), groep 7 en 8 leerlingen maar ook eerstejaars studenten van het mbo en hbo.
De onderwijsmethode van Luzac
Wat houdt differentiëren tijdens de lessen in?
Dankzij de kleine klassen leren docenten elke leerling snel kennen en hebben ze veel tijd voor persoonlijke aandacht. Zo kunnen docenten uw kind altijd de hulp bieden die hij nodig heeft. Iedereen heeft immers andere talenten en uitdagingen. Sommige leerlingen komen het best tot hun recht als de docent de stof nog eens rustig een-op-een uitlegt; anderen pakken de materie juist snel op en kunnen met extra verdiepingsvragen aan de slag.
Is uw kind een kei in Engels, maar heeft hij of zij moeite met wiskunde? Dan kan hij zelfs Engels op een hoger niveau volgen en meer aandacht krijgen voor wiskunde. Zo benut uw kind zijn talenten en kan hij of zij moeilijke vakken rustig leren.
Wat kan ik verwachten van de leerlingbegeleiding bij Luzac?
Leerlingen staan altijd in nauw contact met hun leerlingbegeleider. Ze kunnen altijd bij hem of haar terecht om doelen vast te stellen, hulp te vragen en te bespreken hoe het met ze gaat. De leerlingbegeleider monitort constant wat een leerling nodig heeft. Daarnaast staat de begeleider altijd in nauw contact met de docenten en de ouders van de leerling. Zo is iedereen altijd op de hoogte van de voortgang.
De leerlingbegeleider geeft de leerling inzicht in het eigen uitdagingen, talenten en ontwikkeling, zodat hij of zij steeds meer de eigenaar over zijn leerproces kan zijn.
Wat houdt een leerplan op maat in?
Iedereen komt op een andere manier het beste tot zijn recht. Daarom maken we bij Luzac een dynamisch leerplan op maat, waarmee we gericht naar doelen toewerken en uw kind altijd de hulp kunnen bieden waarmee hij het maximale uit zichzelf haalt.
Luzac bedrijft twee takken van sport: onderwijs en leerlingbegeleiding, die samen vormgeven aan drie pijlers: vakinhoud, leergedrag en sociale competentie. Voor iedere pijler leggen we persoonlijke doelen vast in het dynamische leerplan. We evalueren deze aan het eind van elke lesperiode. Zo kunnen wij altijd goed inspelen op de wensen en behoeften van de leerling. Dit geldt trouwens niet alleen voor de leerlingen die voltijd onderwijs bij ons volgen. Ook voor de leerlingen studiebegeleiding krijgen, maken we een persoonlijk leerplan.
Een doelgerichte aanpak op basis van testdata
Om tot passende en doelgerichte acties rondom vakinhoud, leergedrag en sociale competentie te komen, maken de leerlingbegeleiders van Luzac gebruik van erkende instaptesten, zoals de leervoorkeurentest.
Zijn er speciale mogelijkheden voor leerlingen met dyslexie of dyscalculie?
Zowel leerlingen met dyslexie an dyscalculie kunnen gebruikmaken van extra mogelijkheden. Een deskundige stelt vast bij welke hulpmiddelen uw kind gebaat is. De persoonlijke leerlingbegeleider zorgt ervoor dat de leerlingen de passende faciliteiten krijgt en hier vertrouwd mee raakt.
Leerlingen met dyslexie kunnen in samenspraak met de remedial teacher gebruikmaken van hulpmiddelen, zoals grootschrift, extra tijd tijdens toetsen of een computer met spellingcontrole. Ook maken we gebruik van programma’s waarbij geschreven tekst wordt omgezet naar gesproken tekst. En uiteraard krijgen deze leerlingen aanvullende begeleiding bij lezen, spelling en/of taal.
Bij dyscalculie is het niet anders dan bij dyslexie. Er zijn verschillende mogelijkheden om leerlingen te begeleiden die moeite hebben met rekenen en wiskunde, zoals extra tijd bij toetsen. Naast praktische oefeningen bij de remedial teacher, kijken we naar de aanwezigheid van rekenangst en andere emotionele problematiek rondom rekenen.
Wat zijn de mogelijkheden voor kinderen met ADD of ADHD op Luzac?
Leerlingen met ADHD of ADD hebben heel veel mooie eigenschappen en daar horen we jammer genoeg minder over. Bij ADHD horen namelijk hele positieve kenmerken. Denk aan spontaniteit, creativiteit, een sterke intuïtie, een eerlijke en gedreven houding en goed zijn in het vinden van nieuwe oplossingen. Doordat de klassen klein zijn en leerlingen met leerplannen op maat werken, is er ruimte om de positieve eigenschappen van ADD of ADHD de ruimte te geven.
Daarnaast gebruiken we onder andere afwisselende werkvormen om de aandacht te vergroten. Ook is het mogelijk om te differentiëren in leertempo. Het ene vak op hoger niveau of versnellen terwijl voor andere vakken langer de tijd wordt genomen. Onze begeleiding is altijd maatwerk, gericht op de specifieke hulpvraag van een kind.
Brugklas bij Luzac
Wat maakt de brugklas van Luzac uniek?
Elk kind is het gelukkigst op het schoolniveau dat bij hem past. Dat is in groep 8 nog lastig vast te stellen, want dan zijn leerlingen nog niet uitontwikkeld. Daarom beginnen brugklassers bij Luzac zonder voorsortering en groeien ze in twee jaar naar het hoogst haalbare niveau.
Wij kijken verder dan het schooladvies. Kansen mislopen is zonde, daarom krijgen leerlingen bij Luzac de tijd om te laten zien wat ze kunnen. Met een leerplan op maat en onze persoonlijke begeleiding halen ze het maximale uit zichzelf. En dankzij onze kleine klassen leren docenten elke leerling snel kennen.
Daarnaast volg je vanaf de brugklas tot en met het voorexamenjaar Levenskunde. Tijdens deze lessen ontdek je jouw talenten en interesses en ontwikkel je vaardigheden die je nodig hebt voor een succesvolle schooltijd én toekomst na Luzac. Je leert goed te organiseren, structureren en communiceren. Maar ook om op jezelf te reflecteren. Wat zijn je superkrachten en je valkuilen? Hoe kijk je naar de wereld? En hoe ga je met andere om? Zo ben je na je examenjaar klaar om je succes zelfstandig voort te zetten.
Wat kost een schooljaar in de brugklas van Luzac?
Een jaar in de brugklas van Luzac kost €26.648. Dit tarief geldt voor schooljaar 2024-2025.
Waarom een tweejarige brugklas?
Niet één jaar in de brugklas maar twee jaar en daarna het definitieve niveau bepalen. Daarvoor pleit de Onderwijsraad. Maar wat zijn de voordelen?
- Leerlingen krijgen vanuit de basisschool een niveau-advies mee. Maar leerlingen zijn na groep 8 nog helemaal niet uitontwikkeld. Dat maakt het lastig om vast te stellen welk niveau écht bij ze past. Daarnaast vallen Cito-resultaten soms lager uit dan verwacht.
- Leerlingen leren van elkaar en zo heeft Luzac langer de tijd om te kijken wat bij een kind past. Ze krijgen niet direct een stempel en hoeven niet direct af te stromen naar een ander niveau wanneer ze wat meer tijd nodig hebben;
- Pas in het derde leerjaar stellen wij het definitieve niveau vast. Dat geeft de leerling de rust en ruimte om te groeien naar zijn/haar werkelijke niveau;
- Leerlingen gaan vaker naar een hoger niveau dan geadviseerd.
Wat is een brede brugklas?
In een brede brugklas zitten alle leerniveaus bij elkaar in de brugklas. Leerlingen leren ook van elkaar en zo heeft Luzac langer de tijd om te kijken wat bij een kind past. Ze krijgen geen stempel en hoeven niet direct af te stromen naar een ander niveau wanneer ze wat meer tijd nodig hebben.
Het sociale element van een meerjarige brede brugklas is dat leerlingen van alle niveaus elkaar blijven ontmoeten. Een sociale bubbel met alleen gelijkgestemden is voor niemand goed.
Hoe komen leerlingen van verschillende niveaus in één klas tot hun recht?
Onze docenten hebben stuk voor stuk oog voor differentiatie. Dankzij de kleine klassen leren zij leerlingen snel kennen. Zo weten ze goed wat elk individu nodig heeft. En ze nemen de tijd om leerlingen die handvatten te geven, waarmee zij zich zo goed mogelijk ontwikkelen. Dat is waardevol voor alle leerlingen, ongeacht het schooladvies van de basisschool. Door in te spelen op de individuele behoeften, haalt een kind het maximale uit zichzelf.
Hoe wordt er gecommuniceerd met ouders?
Naast de gebruikelijk voorlichtingsavonden, de 10 minuten-gesprekken en het gebruik van Magister, heeft de leerlingbegeleider van Luzac regelmatig contact met ouders betreft de voortgang van de leerling.
Ouders komen nooit op het laatste moment voor een onaangename verrassing te staan.
Kun je ook alleen de brugklas bij Luzac doen?
Jazeker! Veel leerlingen gebruiken de brugklas van Luzac om het schooladvies op een positieve wijze bij te stellen om vervolgens in te stromen op het reguliere onderwijs op het niveau wat werkelijk bij de leerling pas. Daarnaast heeft de leerling diverse vaardigheden opgedaan waar hij/zij de rest van hun schoolcarrière plezier van heeft.
Kunnen ook leerlingen met een kader vmbo-advies naar Luzac?
Wanneer een leerling met een vmbo kader-advies de ambitie heeft vmbo-t te doen, dan gunnen wij deze leerling de ruimte om die ambitie waar te maken. Bij Luzac wordt echter geen onderwijs op vmbo kader-niveau gegeven. Op basis van het persoonlijke intake gesprek beoordeeld de (con)rector of Luzac de ambitie kan ondersteunen.
Wat is de verdeling tussen jongens en meisjes in de klas?
Dat is heel wisselend en op voorhand niet te zeggen. De verhouding jongen/meisje over de gehele school is echter nagenoeg gelijk. Dit kan uiteraard per schooljaar iets verschillen, maar ervaring leert dat de verhouding zelden scheef is.
Wat zijn de verschillende leerstrategieën die worden toegepast?
Welke leerstrategie wordt toegepast is geheel afhankelijk van de leerling. De leerlingbegeleider van Luzac kijkt samen met de leerling welke leerstrategie past of nodig is om verder te komen.
De ene leerling heeft meer aan organisatievaardigheden, de ander gebruikt een leerstrategie die een beroep doet op metacognitieve kennis en weer een ander een strategie die een beroep doet op de motivatie (meer zelfvertrouwen of ergens het nut van inzien).
Door de kleine klassen en de persoonlijke begeleiding kan snel worden bepaald wat werkt voor welke leerling.
Over Luzac
Kan ik bij jullie ook online onderwijs volgen?
Nee, Luzac biedt enkel fysiek onderwijs op één van onze vestigingen.
Luzac heeft het NRTO-keurmerk
Luzac heeft het NRTO-keurmerk. Dit houdt in dat we zijn getoetst op de volgende hoge kwaliteitseisen van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding en daaraan aantoonbaar voldoen: Transparant over producten of diensten, Meting van klanttevredenheid, Deskundigheid van docenten, Helderheid over leeruitkomsten, Sluit aan op de arbeidsmarkt, Nakomen gemaakte afspraken.
Hoe werkt inschrijven bij Luzac?
Wil u uw zoon of dochter inschrijven? Luzac hanteert een inschrijfprocedure, waarbij u en uw kind optimaal kennismaken met Luzac en beleven wat het op maat gemaakte onderwijs voor hem of haar kan betekenen. Samen doorlopen wij de volgende stappen voor de inschrijving bij Luzac:
- Persoonlijk gesprek (minimaal een uur) met de rector
- Meeloopdag
- Kostenoverzicht
- Vragen
- Inschrijven
Lees hier meer over de
inschrijfprocedure bij Luzac.
Biedt Luzac ook volwassenenonderwijs?
Luzac beschikt zowel over een licentie voor dagonderwijs als voor volwassenenonderwijs (vavo). Binnen de volwasseneducatie kunnen leerlingen zich voorbereiden op het landelijk eindexamen vmbo-tl, havo en vwo. In sommige gevallen kunnen leerlingen vanaf 16 jaar al volwassenenonderwijs volgen. Het volwassenonderwijs bij Luzac wordt overdag op de Luzac vestiging naar keuze gegeven en is geschikt voor leerlingen tot 23 jaar.
Leerlingen die onderwijs voor volwassenen volgen kunnen vrijstellingen krijgen voor vakken die zij elders al hebben doorlopen. Daarnaast hoeven zij de vakken lichamelijke opvoeding en culturele vorming niet te volgen.
Luzac biedt particulier onderwijs in kleine klassen, hetgeen niet wordt bekostigd door de overheid. Wij ontvangen dus geen subsidies of andere vormen van steun. Onze tarieven variëren per leerjaar en niveau. Wilt u een specifiek overzicht van de kosten? Dan kunt u op deze pagina een kostenoverzicht aanvragen.
Wat is het verschil tussen Luzac College en Lyceum?
De meeste Luzac vestigingen hebben een Lyceum en een College. Op het Lyceum bieden we onderwijs van brugklas tot en met diploma, net zoals voorgezet onderwijs op reguliere scholen. Op het College bieden we de versnelde examentrajecten (2 jaar in 1) en de mogelijkheid om certificaten te halen voor losse vakken. Het College is VAVO. VAVO is officieel volwassenenonderwijs maar Luzac heeft een licentie om dit ook te mogen bieden vanaf 16 tot 23 jaar.
Op onze school volgen leerlingen met sterk verschillende achtergronden onderwijs. Eén ding hebben deze leerlingen gemeen: zij hebben behoefte aan een persoonlijke, wendbare, gestructureerde en plezierige leeromgeving.
Welke buitenschoolse activiteiten zijn er?
Plezier tijdens je schooltijd is ontzettend belangrijk. Daarom organiseren we regelmatig buitenschoolse activiteiten. Zoals leerzame excursies naar de rechtbank, moskee of boerderij. En tijdens onze levenskundelessen staan we stil bij de wereld om ons heen.
Daarnaast worden er voor verschillende vakken uitstapjes gemaakt naar Cambridge, Berlijn of zelfs CERN in Zwitserland. Of wat denkt u van het oefenen van de Franse taal op een terras in Lille?
Onze activiteiten zijn niet alleen leerzaam maar leveren ook mooie vriendschappen op.
Wat is de opzegtermijn bij Luzac?
Tussentijds opzeggen is altijd mogelijk. De opzegtermijn is één maand. U krijgt restitutie over de resterende maanden, waarbij we het schooljaar verdelen in tien maanden, van september tot en met juni.
Het 2 in 1-examenjaar
Wat kost een 2 in 1 examenjaar?
De kosten van het 2 in 1-examenjaar kunnen verschillen per vakkenpakket/niveau. Houd rekening met een bedrag van minimaal €28.050,-. Dit tarief geldt voor schooljaar 2024-2025.
Wat zijn de voordelen van het 2 in 1-examenjaar?
- Je bent één jaar eerder klaar voor je vervolgstap.
- Je ontdekt hoe het is om alles eruit te halen wat erin zit.
- Je ontwikkelt studievaardigheden die ook waardevol zijn ná de middelbare school.
- Zeer betrokken leerlingbegeleiders, docenten en klasgenoten.
- Een schooljaar om nooit te vergeten.
Wat zijn de toelatingseisen voor het 2 in 1-examenjaar?
Snel het diploma behalen is mogelijk voor leerlingen (tot 23 jaar) die:
- Een overgangsbewijs hebben naar het voorexamenjaar (dus vmbo-tl 3, havo 4 of vwo 5);
- Een vmbo-tl- of havodiploma hebben en nu een niveau hoger hun diploma willen behalen;
- Zijn blijven zitten in het voorexamenjaar;
- Gezakt zijn voor hun eindexamen.
De allerbelangrijkste toelatingseis is dat de leerling de juiste drive en ambitie heeft. Gelooft hij dat hij het kan, dan geloven wij het ook en maken we het samen waar!
Hoe maken we het 2 in 1-examenjaar mogelijk?
Een belangrijke succesfactor is de structuur van het schooljaar. Die is tijdens het 2 in 1-examenjaar heel duidelijk, waardoor je niet hoeft na te denken over wat je wanneer doet. Er zijn geen SO- en toetsweken; je focust je volledig op drie schoolexamenweken en de eindexamens.
Daarnaast krijg je een leerplan op maat, afgestemd op jouw behoeften. Jouw leerlingbegeleider staat altijd klaar om samen aan leerdoelen te werken, te bespreken hoe het met je gaat en eventueel te zorgen voor extra hulp.
De leerlingbegeleider heeft veel contact met je docenten, die zetten alles op alles om je voor elk schoolexamen op het juiste niveau te krijgen. Dankzij onze kleine klassen leren ze je snel kennen, waardoor ze goed weten wat jij nodig hebt om te slagen. Heeft een vak extra aandacht nodig? Dan wordt er direct een steunles ingepland.
Wat houdt het 2 in 1-examenjaar in?
Het 2 in 1-examenjaar is een mooie kans voor leerlingen die sneller aan hun vervolgstudie willen beginnen, deelcertificaten willen halen binnen een ander profiel of willen doorstromen naar een hoger niveau. Je combineert het voorexamen- en examenjaar, waardoor je één jaar eerder slaagt. Dat doe je natuurlijk namelijk niet zomaar, maar met jouw discipline, onze duidelijke structuur en persoonlijke aanpak, kun je het! Zowel jij als jouw leerlingbegeleider, docenten en klasgenoten hebben ‘the eyes on the price’: dat felbegeerde diploma.
Praktische vragen Luzac Examentraining
Komen er nog extra examentrainingen bij?
De trainingen die momenteel op de site staan, zijn in principe de trainingen die dit schooljaar aangeboden worden door ons. Als we echter merken dat er veel vraag naar een bepaald vak is, kan het zijn dat we nog een extra training van een vak toevoegen op dezelfde of een andere locatie en/of periode. We willen je daarom verzoeken om
contact met ons op te nemen als de training die je wilt volgen niet (meer) beschikbaar is. Dit geldt ook als je op zoek bent naar een specifieke maatwerkoplossing of iets mist in ons huidige aanbod. Wellicht kunnen we je daarmee helpen!
Gaat een examentraining altijd door?
Examentrainingen die op onze website worden aangeboden gaan door, tenzij er te weinig inschrijvingen zijn. In dat geval bieden wij je een alternatief, zoals een ander weekend of locatie.
Mochten wij je vragen om de training op een andere locatie en/of datum te volgen, nemen we altijd persoonlijk contact met je op om samen met jou naar een geschikte oplossing te zoeken. Dit doen wij uiterlijk vijf werkdagen voorafgaand aan de training, maar vaak (indien mogelijk) al in een eerder stadium.
Herexamentrainingen gaan over het algemeen altijd door. Afhankelijk van het weekend en/of het aantal aanmeldingen.
Ben je benieuwd naar het huidige aantal aanmeldingen voor jouw training? Neem dan contact op met ons via [email protected] of 035 672 10 39.
Wat neem ik mee naar mijn examentraining?
Aan het begin van de training krijg je van ons je lesmateriaal: een lesmap met o.a. een samenvatting van de lesstof, oefenopgaven en een persoonlijk leerplan, schrijfmateriaal en een notitieblok. Het kan daarnaast handig zijn om je eigen schoolboeken mee te nemen als naslagwerk. Ook drinken en tussendoortjes regelen wij. Het enige dat jij moet meenemen zijn de vakspecifieke hulpmiddelen (denk aan een rekenmachine, binas of atlas, pen, potlood etc.), je lunch en voldoende energie om twee dagen te knallen!
Voor wie is Luzac Examentraining bedoeld?
Onze examentrainingen zijn er voor iedereen die dit jaar examen , havo of vwo doet, met uitzondering van bezemexamens. Het maakt hierbij niet uit op welke school je zit of waar je vandaan komt. Of jij nog net dat laatste steuntje in de rug nodig hebt om te slagen, of omdat je een hoger gemiddelde wilt behalen voor een vervolgstudie: Luzac Examentraining is er voor iedereen!
Waar vinden de examentrainingen plaats?
Onze examentrainingen worden gegeven op van Luzac. De vestigingen liggen vrijwel allemaal in het centrum van de stad en zijn daardoor goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Let wel op dat het soms wat tijd kan kosten om een parkeerplek te vinden, vooral in grote en drukke steden.
Wat is de prijs van een examentraining?
Een examentraining kost bij ons € 495,-. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal, begeleiding van een bevoegde docent, toegang tot de app Examenoverzicht, drinken en tussendoortjes.
Door wie worden de examentrainingen gegeven?
Al onze examentrainingen worden uitsluitend gegeven door ervaren, vakdocenten. Zij staan normaal ook voor de klas en weten als geen ander wat jij nodig hebt om te slagen. Een gedeelte van de docenten geeft les op Luzac zelf. Bij ons staan dus geen studenten voor de klas.
Hoeveel leerlingen zitten er in een examentraining?
Elke training heeft maximaal 14 deelnemers. Dit kan soms minder zijn, maar nooit meer. Zo kan de docent je de persoonlijke aandacht geven die je nodig hebt en is er genoeg ruimte voor het stellen van vragen. Benieuwd naar hoeveel leerlingen op het moment in jouw training zitten? Neem dan contact op met ons via [email protected] of 035 672 10 39.
Vragen over de app Examenoverzicht
Tot wanneer kan ik de app gebruiken?
Als je je examentraining geboekt hebt, krijg je direct toegang. Die heb je tot aan je examen! Zo kun je je ook na de training optimaal blijven voorbereiden.
Kan ik de inhoud van meerdere vakken inzien?
Nee, je kunt alleen alle begrippenlijsten, uitlegvideo’s, samenvattingen en oefeningen van het vak inzien waarvoor je een examentraining volgt.
Wat te doen als de inhoud van het gekochte vak niet is vrijgegeven?
Als de inhoud van het vak niet is vrijgegeven, kun je contact opnemen met Examenoverzicht door te bellen of WhatsAppen naar 085-1300865 of te mailen naar [email protected]
Wat te doen bij een technische storing van de app?
Als de app technische problemen heeft, kun je contact opnemen met Examenoverzicht door te bellen of Whatsappen naar 085-1300865 of te mailen naar [email protected]
Wat kan ik met de Examenoverzicht app?
Van begrippenlijsten en uitlegvideo’s tot samenvattingen en oefeningen: met de app Examenoverzicht kun je je optimaal blijven voorbereiden tot aan je examen. Je krijgt direct na je boeking toegang!
Hoe ziet een Luzac Examentraining eruit?
Waarom zou ik voor Luzac Examentraining kiezen?
Waar veel examentrainingen in Nederland gegeven worden door studenten, worden onze trainingen uitsluitend door Luzac heeft al
Welke stof wordt er bij een examentraining behandeld?
Tijdens de examentraining wordt deze examenstof behandeld. De docent geeft aan wat je moet kennen en kunnen om je eindexamen goed te maken. De uitleg van de examenstof wordt afgewisseld met het oefenen van examenvragen. Daarna vul je samen met je docent het persoonlijk leerplan in. Wil jij bepaalde stof nog eens uitgelegd krijgen? Geef het aan en de docent helpt je erbij.
Waar bestaat het lesmateriaal uit?
Hoe ziet een trainingsdag eruit?
De examentraining begint beide dagen stipt om 9:00 uur. Wij adviseren je om er ruim voor 9:00 uur te zijn, dan kun je nog even rustig een kopje koffie of thee drinken voordat de training begint. Op elke locatie is er vanaf 8:30 een gastheer/vrouw aanwezig om jou welkom te heten en je op je gemak te stellen, en om je de weg te wijzen in het gebouw. Heb je nog vragen gedurende de dag? Dan kun je deze altijd stellen aan de gastheer/vrouw op locatie.
Dagindeling Examentraining
Wat is een examentraining?
Een examentraining is een tweedaagse stoomcursus voor het eindexamen. Je kunt het zien als een intensieve bijles, vlak voor je eindexamen of herkansing. Samen met een kleine groep (maximaal 14) leerlingen ga je, onder begeleiding van een ervaren en bevoegd docent, aan de slag met één examenvak. Tijdens de twee dagen wordt de stof voor het examen besproken en leer je de vaardigheden die je nodig hebt om het examen goed te maken. Lees hier meer over onze werkwijze.
Je ontwikkelt niet alleen examenvaardigheden onder begeleiding van een vakdocent. Je kunt ze ook nog eens blijven oefenen via een examen-app! Een begrippenlijst, oefenboek, video’s over examenonderdelen, tips en oude examens: je vindt ze allemaal in een overzichtelijk dashboard.
Wijzigen, annuleren en reserveren Luzac Examentraining
Is er een wachtlijst voor volle trainingen?
Wil je een training volgen die al vol zit? Neem dan contact met ons op en geef door welk vak, niveau en welke locatie jouw voorkeur hebben, en op welk telefoonnummer je bereikbaar bent. Mocht er een plekje vrijkomen in de betreffende training, nemen wij direct contact met je op.
Kan ik een plekje reserveren voor een examentraining?
Het is helaas niet mogelijk om een plekje in een training bij ons te reserveren, omdat je daarmee mogelijk een plekje voor een andere leerling bezet houdt die de training wel zeker weten wil volgen.
Kan ik een al geboekte training annuleren?
Je kunt een eerder geboekte training annuleren conform onze algemene bepalingen. Let op: afhankelijk van het moment van annuleren, kunnen hier kosten aan verbonden zijn. Annuleren kan alleen via het
Kan ik mijn inschrijving wijzigen naar een andere datum of locatie?
Heb je je ingeschreven voor een training, maar wil je toch liever een ander vak volgen of de geboekte training op een andere datum of locatie volgen? Dan is het mogelijk om je inschrijving te wijzigen, maar alleen als er bij de nieuwe training plek is en de oude training nog genoeg deelnemers heeft om definitief door te gaan. Neem hiervoor contact op met ons en wij helpen je om de training om te boeken. Dit kan via
[email protected] of via 035-6721039.
Overige vragen Luzac Examentraining
Verhoog je je cijfer echt met 1 punt?
Na het ontvangen van de examenuitslagen vragen wij ieder jaar bij alle deelnemers hun resultaten op. Uit enquêtes van de afgelopen drie jaar waarin wij examentrainingen aanboden, is gebleken dat leerlingen die aan onze examentrainingen deelnamen gemiddeld ruim één punt hoger scoorden op hun eindexamen. Voor de herexamens ligt dit gemiddelde op +1.6 punt.
Zijn de examentrainingen geschikt voor leerlingen met bijvoorbeeld dyslexie?
Heb je het gevoel dat je wel wat extra aandacht kunt gebruiken tijdens de trainingen, omdat je bijvoorbeeld dyslexie, dyscalculie, concentratieproblemen of faalangst hebt? Neem dan contact met ons op om te bespreken in hoeverre onze trainingen je kunnen helpen in voorbereiding op je examen.
Zomerdiploma
Wat moet ik aanleveren als ik ben toegelaten tot het Zomerdiploma?
Ben je toegelaten tot het Zomerdiploma dan hebben we de volgende zaken nodig om jouw inschrijving in orde te maken:
- Kopie van je legitimatie: goed leesbare voor- en achterkant (paspoort of identiteitskaart, rijbewijs is niet toegestaan).
- Kopie van de originele definitieve cijferlijst: foto’s niet toegestaan. Let ook op onderstaande punten;
- Voorlopige cijferlijsten volstaan niet
- Indien van meerdere jaren, alle jaren aanleveren
- Havo diploma indien vrijstelling maatschappijleer
- Indien ontheffing voor 2 moderne vreemde talen bij VWO, bewijs vorige school opvragen
- Scans mogen alleen door vorige school verstuurd zijn
- Indien van toepassing: Verzoeken tot afwijkende wijze van examinering
- Verklaringen moeten afgegeven zijn door één van de vier behandelaren: psycholoog, psychiater, neuroloog of orthopedagoog
- Bij alle kenmerken, behalve Dyslexie, moet in het advies opgenomen zijn wat de leerling verzoekt (bv. extra tijd, gesproken teksten, ect.)
Waardoor duurt het langer voordat ik terugkoppeling krijg op mijn ingediende cijferlijst?
Door de overweldigende belangstelling, kan het wat langer duren voordat we contact met je opnemen. Onze telefoons staan vanaf de uitslagdag roodgloeiend en wij doen ons uiterste best om alle leerlingen zo snel mogelijk te helpen. Totdat je hoort dat je bent aangenomen, plaatsen wij alle leerlingen op de wachtlijst.
Wanneer zijn de herkansingen?
Die maak je op 26 augustus als je een onvoldoende vervangt door een SE-vak, maatschappijleer of het profielwerkstuk.
Wat moet ik doen als ik ziek ben?
Het is belangrijk dat je voor 9:00 uur belt naar Luzac Leiden of mailt naar
[email protected].
Goed om te weten: lessen worden niet ingehaald.
Kan ik mijn lunch kopen bij Luzac Leiden?
Niet bij Luzac Leiden, maar in en rondom en het gebouw wel. We bevinden ons naast het station, met genoeg winkels en broodjeszaken in de buurt!
Wat moet ik meenemen tijdens mijn Zomerdiploma-traject?
Een schrift, pen en vooral heel veel motivatie! En als je het profielwerkstuk herkanst, heb je jouw laptop nodig.
Wanneer kom ik in aanmerking voor Luzac Zomerdiploma?
Om in aanmerking te komen voor Luzac Zomerschool, is het belangrijk dat je aan de volgende voorwaarden voldoet:
• Je voldoet aan de norm van de kernvakkenregeling: voor de vakken Nederlands, Engels en wiskunde A of B heb je als eindcijfer maximaal één 5.
• Door het afronden van één van de zomerschoolvakken (Spaans Elementair, NLT, informatica, profielwerkstuk of maatschappijleer) voldoe je aan de 5.5-regel voor de CSE-vakken en aan de eindcijfernorm.
• Het inzetten van één van de zomerschoolvakken moet leiden tot een geldig diploma. Het gekozen vak moet dus passen in één van de vier profielen op havo of vwo-niveau.
Om zeker te weten of je wellicht in aanmerking komt voor ons Zomerdiploma kun je https://alsnogslagen.luzac.nl een test invullen.
Wanneer vindt de diploma-uitreiking van Luzac Zomerdiploma plaats?
De datum van de feestelijke uitreiking voor 2024 wordt later bekend gemaakt.
Hoeveel kost Luzac Zomerdiploma?
Luzac Zomerdiploma voor de grote vakken, Spaans-Elementair, NLT en informatica, kost € 4441,25 incl. 5% betalingskorting ineens (verplicht). En Luzac Zomerdiploma voor de kleine vakken, Maatschappijleer en het profielwerkstuk, kost €2221,10 incl. 5% betalingskorting ineens (verplicht). Betalen in termijnen is helaas niet mogelijk.
Wanneer vindt Luzac Zomerdiploma plaats?
Luzac Zomerdiploma voor de grote SE-vakken (Spaans-Elementair, NLT en informatica) start op 5 augustus en duurt drie weken.
Luzac Zomerdiploma voor de kleine SE-vakken (Maatschappijleer en het profielwerkstuk) start op 5 augustus en duurt één week.
Wat houdt Luzac Zomerdiploma in?
Als je gezakt bent voor je eindexamen is er een kans dat je alsnog kunt slagen, tijdens de zomermaanden! Dat doe je door je profielwerkstuk te herschrijven; het vak maatschappijleer te volgen of een nieuw schoolexamenvak (kortweg: SE-vak) af te ronden in augustus. Luzac Zomerdiploma biedt de SE-vakken Spaans elementair, NLT en informatica aan. Deze vakken kunnen soms in de plaats komen van een ander vak, waardoor je alsnog slaagt en in september kunt starten met je vervolgopleiding.
Een expert beoordeelt op basis van jouw cijferlijst of je hiervoor in aanmerking komt. Vóórdat je jouw cijferlijst opstuurt, is het belangrijk om alvast rekening te houden met de volgende voorwaarde:
Je mag als eindcijfer maximaal één 5 (gemiddelde CE + SE) in de drie kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde hebben om in aanmerking te komen voor het Luzac Zomerdiploma.
Betalingen
Waar kan ik mijn vragen over betalingen stellen?
Volg je onderwijs bij Luzac en heb je een vraag over een betaling aan Luzac? Dan kun je mailen naar [email protected].
Verwacht je een betaling van Luzac? Dan kun je jouw vraag mailen naar [email protected]
Hoe en wanneer betaal ik mijn factuur?
Wanneer u betaalt, is afhankelijk van of u voor ons voortgezet onderwijs, begeleiding of een training kiest.
Voortgezet onderwijs
Facturen voor een schooljaar bij Luzac dienen uiterlijk binnen 14 dagen na factuurdatum middels een bankoverschrijving te worden betaald.
Betaalt u liever in termijnen? Dat is mogelijk als u hiervoor bij inschrijving voor kiest. De termijnen vervallen op 1 september, 1 november, respectievelijk 1 februari van het schooljaar.
Goed om te weten: bij betaling ineens wordt een korting verleend.
Begeleiding
Facturen voor basisschoolbegeleiding, brugklasbegeleiding, studiebegeleiding en examenjaarbegeleiding dienen uiterlijk binnen 14 dagen na factuurdatum middels een bankoverschrijving te worden betaald.
U kunt er ook voor kiezen om in drie termijnen te betalen als u daar bij ondertekening van de begeleidingsovereenkomst om vraagt.
Trainingen
Examen- en Cito-trainingen kunt u bij aankoop direct met IDeal betalen.