De Luzac Podklas

Hoe gaan leerlingen om met studiestress of faalangst? Hoe kunt u uw kind helpen met leren of huiswerk? En wat is de ideale ouder volgens pubers?

U hoort het tijdens de Podklas van Luzac! Een podcast waarin docenten, leerlingen en experts u meenemen in belangrijke onderwerpen die spelen bij leerlingen en hun ouders. Uw gastvrouw is Pauline Heistein, rector Luzac Den Haag.

Afleveringen

Op deze pagina vindt u alle afleveringen handig onder elkaar of beluister de podcast op Spotify.

Aflevering 6: Pubers motiveren?!

Heeft uw kind motivatieproblemen? En zitten die dusdanig in de weg dat hij of zij nauwelijks kan functioneren? Daar zijn oplossingen voor! Niet alleen voor school, maar ook voor thuis. Ontdek hoe u uw kind kunt helpen tijdens de Podklas Pubers motiveren?!. Rectoren Pauline Heistein en Jackeline Tullenaar weten als geen ander hoe u het beste met motivatieproblemen kunt omgaan en geven concrete tips.

Lees meer over het motiveren van pubers.

Aflevering 5: Het 2-in-1-examenjaar

Gaat uw kind graag een uitdaging aan? En bent u benieuwd of het 2-in-1-examenjaar hem of haar past? Beluister dan de vijfde Podklas-aflevering van Luzac over het 2-in-1-examenjaar. Veel leerlingen met een mavodiploma op zak willen in 1 jaar hun havodiploma bemachtigen. Of ze gaan na de havo in 1 jaar voor hun vwo-diploma. Rector Pauline Heistein gaat in gesprek met manager onderwijs Jamina Deumic, geschiedenisdocent Stan Daanen en oud-leerling Jan Hamminga. Zij vertellen wat uw kind van het uitdagende schooljaar kan verwachten.

Aflevering 4: De ene 6 is de andere niet

Waarom haalt uw kind de cijfers die hij of zij haalt? En hoe kan uw kind dit cijfer verbeteren? Tijdens deze Podklas-aflevering bespreken Pauline Heistein en rector Pepe Leertouwer RTTI, de methode die het verhaal achter een cijfer vertelt.

Lees meer over RTTI.

Aflevering 3: Grip op faalangst

Wat is faalangst precies? Hoe uit het zich bij leerlingen? En wat kunnen we eraan doen? In deze Podklas bespreken we dit met orthopedagoog Marjet de Vries. Zij heeft al veel leerlingen met faalangst succesvol begeleid.

Lees meer over faalangst.

Aflevering 2: Leren leren

Leren leren: hoe doe je dat? En waarom moet dat in de bovenbouw heel anders dan in de onderbouw? Hier zit namelijk een groot verschil. Dat kan leerlingen onnodig onzeker maken. Terwijl hij of zij het wel kan met een nieuwe aanpak. Hoe kunt u uw kind daarbij helpen? In deze Podklas-aflevering gaat rector Pauline Heistein met Quintijn Schenkel in gesprek over het leren leren van leerlingen en de rol van ouders hierbij.

Lees meer over leren leren.

Aflevering 1: Studiekeuzestress

Studiekeuzestress. Het bestaat. Bij leerlingen maar ook bij hun ouders. Maar wat is eigenlijk studiekeuzestress en hoe kom je er weer vanaf? Uw gastvrouw Pauline Heistein en docent en studiekeuzeadviseur Mariette van der Wilt vertellen hoe leerlingen tot een weloverwogen studiekeuze komen.

Lees hier meer over studiekeuzestress

Meer informatie

Wilt u een vraag stellen over iets wat u in de podcast gehoord hebt, of wilt u uw mening delen? Dat kan! Stuur ons een bericht via [email protected]. We gaan graag met u in gesprek!