De Luzac Podklas

Hoe gaan leerlingen om met studiestress of faalangst? Hoe kunt u uw kind helpen met leren of huiswerk? En wat is de ideale ouder volgens pubers?

U hoort het tijdens de Podklas van Luzac! Een podcast waarin docenten, leerlingen en experts u meenemen in belangrijke onderwerpen die spelen bij leerlingen en hun ouders. Uw gastvrouw is Pauline Heistein, rector Luzac Den Haag.

Afleveringen

De Luzac Podklas verschijnt tweewekelijks tot en met de zomervakantie. Op deze pagina vindt u alle afleveringen handig onder elkaar. Wanneer u zich abonneert op de Luzac Podklas in uw favoriete podcast app, hoeft u er nooit eentje te missen.

Aflevering 3: Grip op faalangst

Wat is faalangst precies? Hoe uit het zich bij leerlingen? En wat kunnen we eraan doen? In deze Podklas bespreken we dit met orthopedagoog Marjet de Vries. Zij heeft al veel leerlingen met faalangst succesvol begeleid.

Lees meer over faalangst.

Aflevering 2: Leren leren

Leren leren: hoe doe je dat? En waarom moet dat in de bovenbouw heel anders dan in de onderbouw? Hier zit namelijk een groot verschil. Dat kan leerlingen onnodig onzeker maken. Terwijl hij of zij het wel kan met een nieuwe aanpak. Hoe kunt u uw kind daarbij helpen? In deze Podklas-aflevering gaat rector Pauline Heistein met Quintijn Schenkel in gesprek over het leren leren van leerlingen en de rol van ouders hierbij.

Lees meer over leren leren.

Aflevering 1: Studiekeuzestress

Studiekeuzestress. Het bestaat. Bij leerlingen maar ook bij hun ouders. Maar wat is eigenlijk studiekeuzestress en hoe kom je er weer vanaf? Uw gastvrouw Pauline Heistein en docent en studiekeuzeadviseur Mariette van der Wilt vertellen hoe leerlingen tot een weloverwogen studiekeuze komen.

Lees hier meer over studiekeuzestress

Volgende aflevering: De ene 6 is de andere niet

Waarom haalt uw kind de cijfers die hij of zij haalt? En hoe kan uw kind dit cijfer verbeteren? Tijdens deze Podklas-aflevering bespreken Pauline Heistein en rector Pepe Leertouwer RTTI, de methode die het verhaal achter een cijfer vertelt.

Meer informatie

Wilt u een vraag stellen over iets wat u in de podcast gehoord hebt, of wilt u uw mening delen? Dat kan! Stuur ons een bericht via [email protected]. We gaan graag met u in gesprek!