Maak kennis met…

Luzac Alkmaar is een kleinschalige vestiging, waardoor we ons goed kunnen focussen op de ontwikkeling van elk individu. Iedereen kent elkaar; het is hier altijd gezellig, hoewel er ook keihard wordt gewerkt. Na 20 jaar de rol van conrector van Luzac Alkmaar vervuld te hebben, sta ik sinds juli 2020 aan het roer als rector. Leerlingen constant de kwaliteit bieden waarmee zij met vlag en wimpel slagen; dat is mijn doel.

In de afgelopen 20 jaar heb ik veel leerlingen zien komen en gaan op het Luzac. Eerst in de Breedstraat, daarna in de kantoorpanden in de Rogier van der Weydestraat en de Noorderkade. Sinds 2015 zijn we te vinden in het prachtige pand aan de Wilhelminalaan tegenover de ‘Molen van Piet’. In die 20 jaar is veel veranderd, ik heb de smartphones zien opkomen en het krijtbord zien verdwijnen. Veel oud-leerlingen zijn inmiddels ouder dan ik was toen ik bij het Luzac begon. Hun verblijf op het Luzac Alkmaar was een startpunt voor een maatschappelijke carrière, voor velen ook een keerpunt. Op de foto’s die in de gangen hangen zijn ze eeuwig jong gebleven, leuk voor nieuwe leerlingen die een oom of tante herkennen.

Wij koesteren nog altijd dezelfde sterke punten: positieve, betrokken medewerkers en docenten in een kleinschalige omgeving waarbij aandacht centraal staat. En we zijn nog niet klaar. We blijven ons ontwikkelen om leerlingen optimaal te helpen hun doelen te bereiken. Je hoeft het niet alleen te doen! Kom langs en laat je verrassen.

Marco Huiberts
Conrector Luzac Alkmaar

Luzac

Praktische informatie

Adres

Wilhelminalaan 1
1815 JC Alkmaar
072 512 79 44

De vestiging is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Vanaf het station kunt u lopen, of een van de bussen nemen die naar de halte bij het ziekenhuis van Alkmaar gaan. Als u met de auto komt kunt u parkeren in de Parkeergarage Singel. Deze is gelegen voor de deur van het schoolgebouw.

Plan uw route

Examentraining

Bij Luzac Alkmaar wordt ook examentraining van Luzac Examentraining gegeven op VMBO-TL-, HAVO- en VWO-niveau.

Onder leiding van bevoegde docenten, die dagelijks voor de klas staan, trainen leerlingen voor het eindexamen. In een groep van maximaal 12 leerlingen krijgt iedereen persoonlijke aandacht en is er veel ruimte voor het stellen van vragen. Mede hierdoor scoren zij gemiddeld 1 punt hoger op het examen.

Bekijk alle examentrainingen

“Met meer rust en zelfvertrouwen ging ik afgelopen jaar het examen in. Nu geslaagd mét een gymnasiumdiploma! Onderwijs werkt pas echt als het leuk is en je wordt uitgedaagd. Dat is gelukt!’

Vwo leerling,
Alumnus Luzac Alkmaar

Verhalen

“Ik wil graag benadrukken dat Luzac er voor de leerling is, maar ook voor de ouders. Wat hebben wij ons op zijn oude school eenzaam gevoeld. Wat een contrast daarna met Luzac! Er werd naar ons geluisterd. Er was weer positieve energie. De aandacht, structuur en duidelijkheid op Luzac wierpen zijn vruchten af. Ik durfde los te laten en kon weer blind vertrouwen op mijn eigen zoon. Dat is onbetaalbaar.”
Olga
moeder van Marijn
“Luzac is een school waar onderwijs als het ware nog echt een ambacht is. Waar oog is voor detail en waar het altijd 100% draait om de leerling. Door de kleine klassen en de manier waarop we met elkaar omgaan, heerst er een warme, persoonlijke sfeer met aandacht voor iedereen.  We zorgen voor individueel maatwerk in een omgeving die structuur en bescherming biedt door duidelijke regels en strakke regelmaat.”
Jetty Spaan
leerlingbegeleider
“Ik gun alle kinderen in Nederland een Luzac-opleiding. Door de kleinschaligheid krijgen leerlingen veel persoonlijke aandacht. Als een leerling ergens op vastloopt gaan we het op verschillende manieren uitleggen. We zien en doorgronden onze leerlingen. Het is vooral maatwerk wat we leveren. Op deze manier halen we het beste in onze leerlingen naar boven en kunnen zij zelf ook trots zijn op het resultaat.”
Dorien Schouten
Managementassistent
`

Team

drs. Marco Huiberts
drs. Marco Huiberts
Rector (plaatsvervangend)
Dorien Schouten
Dorien Schouten
Organisatorisch medewerker
Jetty Spaan
Jetty Spaan
Leerlingbegeleider
Jacqueline de Vré
Jacqueline de Vré
Office manager
Tamara van Oel
Tamara van Oel
Office manager

Meer weten?

Afspraak maken

De keuze van een school is een belangrijk moment. Wij maken graag tijd vrij voor een persoonlijk gesprek met u en uw kind.

Maak een afspraak

Brochure aanvragen

Wilt u meer weten over het excellente maatwerk en de kleine klassen van Luzac? Vraag de brochure aan voor meer informatie.

Brochure aanvragen

Ons onderwijsaanbod

Luzac biedt voortgezet onderwijs van brugklas tot diploma, op mavo-, havo- en vwo-niveau. Door onze kleinschalige scholen en het excellente maatwerk stijgen onze leerlingen boven zichzelf uit.

Bekijk ons onderwijsaanbod

Meeloopdag

We ontvangen uw zoon of dochter graag tijdens een meeloopdag, zodat hij of zij sfeer kan proeven en kennis kan maken met het onderwijs van Luzac.

Lees meer