Praktische informatie

Adres

Wilhelminalaan 1
1815 JC Alkmaar
072 512 79 44
[email protected]

De vestiging is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Vanaf het station kunt u lopen, of een van de bussen nemen die naar de halte bij het ziekenhuis van Alkmaar gaan. Als u met de auto komt kunt u parkeren in de Parkeergarage Singel. Deze is gelegen voor de deur van het schoolgebouw.

Plan uw route

 

Benieuwd naar ons kleinschalig onderwijs?

De keuze van een school is een belangrijk moment. Wij maken graag tijd vrij om een persoonlijk gesprek met u en uw kind te maken op onze vestiging in Alkmaar. We kunnen dan samen kijken wat de beste maatwerkoplossing is voor uw kind.

Dit is een vrijblijvende kennismaking om de mogelijkheden voor uw kind in kaart te brengen. Vaak kunnen we op basis van een gesprek al meerdere scenario’s schetsen die u verder helpen.

Maak een afspraak
Onverwacht horen dat je gezakt bent en dan in augustus tóch nog slagen! Meike deed het met Luzac Zomerdiploma: een intensief lestraject in augustus. Benieuwd hoe dit in elkaar steekt? Luister naar haar verhaal! 👇 

https://bit.ly/3XEwjcu
Volg Luzac Alkmaar op Instagram

Maak kennis met…

Luzac Alkmaar is dé vestiging als het gaat om kleinschalig, flexibel en persoonlijk onderwijs. De vestiging ligt heel centraal, aan de Wilhelminalaan, in het centrum tegenover ‘de Molen van Piet’. Doordat we lesgeven in kleine klassen en uw zoon of dochter centraal stellen, kunnen we ons goed focussen op de ontwikkeling van elk individu. Hoewel er keihard gewerkt wordt, is er ook ruimte voor ontspanning en gezelligheid. Het team is betrokken, en heeft samen met de leerlingen het doel duidelijk voor ogen. Samen zetten we alles op alles om ervoor te zorgen dat leerlingen vol zelfvertrouwen mooie resultaten boeken.

Jaar in jaar uit zaten er enkel examenkandidaten op onze school, maar inmiddels bieden wij alle klassen en niveaus aan. Van brugklas tot aan 6 VWO.

Ik vind het belangrijk om betrokken en zichtbaar te zijn, en om dagelijks met de leerlingen in contact te staan. Gezien worden, zodat je je optimaal kunt ontwikkelen in een fijne en veilige schoolomgeving, daar sta ik voor.

Mijn deur staat altijd open voor leerlingen en ouders. Maar ook u of een aspirant leerling die eens een ochtend wil meedraaien of meer informatie wil over onze school kunnen altijd bij mij terecht.

Mariska Beekhuiszen
Rector Luzac Alkmaar

 

Luzac

“Met meer rust en zelfvertrouwen ging ik afgelopen jaar het examen in. Nu geslaagd! Onderwijs werkt pas echt als het leuk is en je wordt uitgedaagd. Dat is gelukt!’

Vwo leerling,
Alumnus Luzac Alkmaar

Testimonials

“Ik wil graag benadrukken dat Luzac er voor de leerling is, maar ook voor de ouders. Wat hebben wij ons op zijn oude school eenzaam gevoeld. Wat een contrast daarna met Luzac! Er werd naar ons geluisterd. Er was weer positieve energie. De aandacht, structuur en duidelijkheid op Luzac wierpen zijn vruchten af. Ik durfde los te laten en kon weer blind vertrouwen op mijn eigen zoon. Dat is onbetaalbaar.”
Olga
moeder van Marijn
“Luzac is een school waar onderwijs als het ware nog echt een ambacht is. Waar oog is voor detail en waar het altijd 100% draait om de leerling. Door de kleine klassen en de manier waarop we met elkaar omgaan, heerst er een warme, persoonlijke sfeer met aandacht voor iedereen.  We zorgen voor individueel maatwerk in een omgeving die structuur en bescherming biedt door duidelijke regels en strakke regelmaat.”
Jetty Spaan
leerlingbegeleider
“Ik gun alle kinderen in Nederland een Luzac-opleiding. Door de kleinschaligheid krijgen leerlingen veel persoonlijke aandacht. Als een leerling ergens op vastloopt gaan we het op verschillende manieren uitleggen. We zien en doorgronden onze leerlingen. Het is vooral maatwerk wat we leveren. Op deze manier halen we het beste in onze leerlingen naar boven en kunnen zij zelf ook trots zijn op het resultaat.”
Dorien Schouten
Managementassistent
“Veel oud-leerlingen zijn inmiddels ouder dan ik was toen ik bij het Luzac begon. Hun verblijf op het Luzac Alkmaar was een startpunt voor een maatschappelijke carrière, voor velen ook een keerpunt.”
Marco Huiberts
Conrector

Team

Mariska Beekhuiszen
Mariska Beekhuiszen
Rector
drs. Marco Huiberts
drs. Marco Huiberts
Conrector onderwijs
Lilian Wouda
Lilian Wouda
Conrector leerlingbegeleider

Meer weten?

Afspraak maken

De keuze van een school is een belangrijk moment. Wij maken graag tijd vrij voor een persoonlijk gesprek met u en uw kind.

Maak een afspraak

Brochure aanvragen

Wilt u meer weten over het excellente maatwerk en de kleine klassen van Luzac? Vraag de brochure aan voor meer informatie.

Brochure aanvragen

Ons onderwijsaanbod

Luzac biedt voortgezet onderwijs van brugklas tot diploma, op mavo-, havo- en vwo-niveau. Door onze kleinschalige scholen en het excellente maatwerk stijgen onze leerlingen boven zichzelf uit.

Bekijk ons onderwijsaanbod

Meeloopdag

We ontvangen uw zoon of dochter graag tijdens een meeloopdag, zodat hij of zij sfeer kan proeven en kennis kan maken met het onderwijs van Luzac.

Lees meer