Maak kennis met…

Luzac Eindhoven is een kleinschalige, veilige leeromgeving. Ons pand werd in 1939 gebouwd in opdracht van Philips; voor de Stichting Middelbare Technische School Eindhoven. In de zomer van 2018 trokken wij in; samen met een architectenbureau hebben we het hele gebouw opnieuw ingetekend. Van verschillende studiezalen ingedeeld op onderbouw, bovenbouw en examenklassen tot leerlingbegeleiderskantoren op toegankelijke plekken. Het is een ruim opgezet pand waarin je nooit verloren bent. Dat komt door het hart van het gebouw: het prachtige trappenhuis, waar je bij elke leswissel weer ziet wie er in huis is. Na de succesvolle pilot is ons interieur bij andere vestigingen doorgevoerd. Het tv-programma ‘Van Woonvilla naar Droomvilla’ heeft een special gewijd aan onze prachtige metamorfose.

Ik vind het fantastisch om rector bij Luzac te zijn. Elk jaar weer zie ik wat het kwalitatieve onderwijs van Luzac doet. Leerlingen bloeien op en hebben vaak meer in huis dan ze zelf dachten. Ik sta dichtbij de leerlingen; mijn deur staat altijd open. Gedurende mijn werkdag spreek ik leerlingen aan die even wat motivatie of een hart onder de riem nodig hebben. Mijn leerlingen moeten zich prettig en veilig voelen hier, ook in een gesprek met mij. Maar ook de ouders kunnen altijd bij mij terecht als ze vragen hebben of om de voortgang te bespreken.

De drive in diploma-uitreiking van 2020 was er een om nooit te vergeten; ondanks dat we middenin de coronacrisis zaten, konden leerlingen persoonlijk hun diploma ophalen. Met luid getoeter op de achtergrond, en de aanwezigheid van opa’s en oma’s via een live-verbinding.

Jackeline Tullenaar
Rector Luzac Eindhoven

Luzac

Praktische informatie

Adres

Frederiklaan 60a
5616 NJ Eindhoven
040 293 05 60

Vanaf augustus 2018 zijn wij gehuisvest in monumentaal schoolgebouw: een voormalige MTS. Deze werd in 1939 in opdracht van Philips gebouwd en daarna geschonken aan de gemeente met de restrictie dat het altijd een schoolgebouw zou blijven. Luzac Eindhoven is de trotse gebruiker! De vestiging is te voet bereikbaar vanaf station Eindhoven (20 minuten) of station Eindhoven Strijp-S (15 minuten). U kunt ook de bus nemen naar halte Glaspoort. Komt u met de auto, dan kunt u rondom de vestiging langs de weg parkeren.

Plan uw route

Examentraining

Bij Luzac Eindhoven wordt ook examentraining van Luzac Examentraining gegeven op VMBO-TL-, HAVO- en VWO-niveau.

Onder leiding van bevoegde docenten, die dagelijks voor de klas staan, trainen leerlingen voor het eindexamen. In een groep van maximaal 12 leerlingen krijgt iedereen persoonlijke aandacht en is er veel ruimte voor het stellen van vragen. Mede hierdoor scoren zij gemiddeld 1 punt hoger op het examen.

Bekijk alle examentrainingen

“Het korte examenjaar, waarin we met z’n allen toewerken naar dat belangrijke diploma, is als een 9 maanden wedstrijd waarbij uithoudingsvermogen, doorzetten, vallen en weer opstaan het verschil maken.”

Ilse Beljaars,
Conrector Luzac Eindhoven

Testimonials

“Mijn belangrijkste drijfveer is het elke dag verbeteren van ‘onderwijs op maat’. Goed luisteren en inspelen op situaties en wensen. Als leerlingen zeggen dat ze bij mij met plezier hard werken en goede resultaten behalen, is mijn doel bereikt.”
Theo van Eert
Docent en leerlingbegeleider
“Bij Luzac draait het 100% om de leerling. Daar is alle tijd, aandacht en ruimte voor. Iedere leerling heeft een eigen hulpvraag en daar spelen we goed op in.
Roel van Wordragen
Conrector onderwijs
“Jack is een top amateur golfer. Naar de middelbare school gaan en topsport: dat is een uitdagende combinatie. In het reguliere onderwijs liep het niet. Frustrerend, vooral omdat je weet “hij kan het wel!”. De gesprekken die we voerden op de Open Dag van Luzac waren gelijk heel persoonlijk en gaven ons veel vertrouwen.”
Tim
vader van Jack
`

Nieuws

Luzac is trots op: piloot Wouter van Beersum
Elk schooljaar weer zijn we trots. Trots op onze leerlingen, die we zien groeien en opbloeien. Luzac vormt dé opstap… Lees meer
Waterdispensers en Doppers; bij Luzac Eindhoven zijn plastic flesjes verleden tijd
Plastic flesjes en water uit wc-kraantjes; Luzac Eindhoven maakte er een einde aan. De leerlingen kregen namelijk allemaal een gepersonaliseerde… Lees meer
Nieuwe politieke systemen en een aardbol zonder mensen: leerlingen ontwierpen hun eigen planeet
Hoe sta jij in het leven? De leerlingen van Luzac Eindhoven dachten niet alleen na over deze vraag, maar vertaalden… Lees meer

Team

Jackeline Tullenaar
Jackeline Tullenaar
Rector
Ilse Beljaars
Ilse Beljaars
Conrector leerlingbegeleider
Roel van Wordragen
Roel van Wordragen
Conrector onderwijs
Franca van Bommel
Franca van Bommel
Decaan
Chantal Vaessen-Janssen
Chantal Vaessen-Janssen
Administratief medewerker
Jessie Baten
Jessie Baten
Administratief medewerker
Femke Kooij
Femke Kooij
Administratief medewerker
Kees de Kort
Kees de Kort
Conciërge
Johan Bijster
Johan Bijster
Conciërge

Meer weten?

Afspraak maken

De keuze van een school is een belangrijk moment. Wij maken graag tijd vrij voor een persoonlijk gesprek met u en uw kind.

Maak een afspraak

Brochure aanvragen

Wilt u meer weten over het excellente maatwerk en de kleine klassen van Luzac? Vraag de brochure aan voor meer informatie.

Brochure aanvragen

Ons onderwijsaanbod

Luzac biedt voortgezet onderwijs van brugklas tot diploma, op mavo-, havo- en vwo-niveau. Door onze kleinschalige scholen en het excellente maatwerk stijgen onze leerlingen boven zichzelf uit.

Bekijk ons onderwijsaanbod

Meeloopdag

We ontvangen uw zoon of dochter graag tijdens een meeloopdag, zodat hij of zij sfeer kan proeven en kennis kan maken met het onderwijs van Luzac.

Lees meer