Instromen

Starten bij Luzac kan op bijna elk gewenst moment. Ook na 1 september kan uw zoon of dochter nog gewoon bij ons instromen. Zowel in de onderbouw, bovenbouw als in de examenklas komt het voor dat wij gedurende het schooljaar nieuwe leerlingen verwelkomen die afkomstig zijn van andere scholen. Wij kijken niet naar eerder behaalde cijfers of een minimaal gemiddelde, wel kijken we naar motivatie en ambitie.

Betere balans thuis

Er zijn vele redenen denkbaar waarom leerlingen gedurende het schooljaar overstappen naar een nieuwe middelbare school. Vaak ligt een minder goed rapport, een grote kans op zittenblijven of de wens om ‘jezelf te kunnen zijn’ ten grondslag aan een overstap naar een andere school. Daarnaast zijn veel gezinnen op zoek naar een betere balans in huis. Misschien herkent u het: het verlangen naar gezellige gesprekken aan de keukentafel, in plaats van discussies over huiswerk en resultaten.

Instromen in niet-examenklas

Van brugklas tot diploma, bij Luzac heb je succes. Instromen in een niet-examenklas kan altijd en zal best even wennen zijn. Zo wordt vrijwel al het huiswerk onder toezicht op school gemaakt. Thuis is er dus tijd en ruimte voor het gezinsleven, sport en hobby’s. Wat alle mogelijkheden en voordelen van een overstap naar Luzac zijn? Wij leggen het u graag uit. Ieder kind is uniek, geen leerling is hetzelfde. We maken graag kennis met u en uw kind, zodat we de best passende oplossing kunnen bieden.

Instromen in versneld examenjaar

Instromen in een versneld examenjaar is mogelijk tot 1 oktober. Daarna kan uw kind nog wel instromen maar wordt het examenjaar opgesplitst, waarbij in een aantal vakken examen wordt gedaan en de andere vakken het jaar daarop worden afgesloten. Ook bij spijt van een verkeerde studiekeuze of de wens om van profiel te wisselen, is een leerling bij ons van harte welkom. Als u een afspraak maakt op een vestiging bij u in de buurt, inventariseren we met elkaar of instromen nog mogelijk is. Om goed in te kunnen schatten of het nog haalbaar is om eventuele achterstanden in te halen, gaan we persoonlijk met u en uw kind om de tafel. Dit kan ook altijd op korte termijn, want soms is enige haast geboden.Wij denken graag en aandachtig met u mee.

Meer weten over veranderen van school en overstappen gedurende het schooljaar naar Luzac? Neem gerust contact met ons op.