De allerbeste school

Het klinkt misschien als borstklopperij wanneer wij over onszelf zeggen dat wij de allerbeste school van Nederland zijn. En toch is dat precies waar wij, van docent tot onderwijsontwikkelaar, van rector tot leerlingbegeleider, iedere dag ons bed voor uit komen. Wij zien het als onze persoonlijke missie om iedere schooldag opnieuw voor onze leerlingen en hun ouders de allerbeste school van Nederland te zijn én te blijven. En dat doen we o.a. door in de volgende 10 punten uit te blinken.

1. Kleinschalig onderwijs: genoeg aandacht voor ieder kind

Het organiseren van lessen in kleine klassen leidt tot de beste studieresultaten. Daarom bestaan onze klassen gemiddeld uit 12 leerlingen. Minder prikkels, meer concentratie. Dat zorgt voor een ontspannen, plezierige en veilige sfeer. En nog veel belangrijker: het geeft de docent meer tijd om uw zoon of dochter echt te leren kennen, hem of haar persoonlijk te begeleiden en het onderwijs hierop aan te passen.

2. Een lesprogramma op maat voor uw kind

Geen leerling is hetzelfde. Welk vertrekpunt en welke leerbehoeften uw kind ook heeft, wij denken altijd in kansen en mogelijkheden. Daarom krijgt iedere leerling een individueel lesprogramma. We stellen een persoonlijk plan op en zorgen voor goede begeleiding. Is uw zoon of dochter op zoek naar meer uitdaging? Dan is het mogelijk de opleiding te versnellen (het is bij Luzac zelfs mogelijk het voorexamenjaar en het examenjaar te combineren in één jaar) of extra vakken te volgen. Gaat het juist allemaal iets te snel? Dan passen we het tempo of niveau aan en bieden we bijles en individuele huiswerkbegeleiding als dat nodig is.

3. Slagen op het hoogst haalbare niveau

Luzac laat leerlingen boven zichzelf uitstijgen. Gemiddeld doet 52% van onze leerlingen eindexamen op een hoger niveau dan zij als basisschooladvies kregen. Door onze persoonlijke begeleiding haalt iedere leerling het beste uit zichzelf, waardoor zij vaak een hoger niveau aankunnen. Bovendien kunnen leerlingen bij ons vakken op een hoger niveau volgen dan de opleiding zelf. Want waarom zou je alle vakken op havo-niveau afronden als je voor sommige vakken op vwo-niveau presteert? Dit maakt het mogelijk om in kortere tijd een vwo-diploma te behalen, omdat de leerling nog maar een paar vakken hoeft te volgen.

4. Les van de allerbeste docenten

Bij Luzac krijgt uw zoon of dochter alleen les van deskundige en betrokken docenten. Onze docenten hebben een passie voor hun vak en dat is terug te zien in de klas. Er wordt niet onnodig vergaderd. Alle tijd die de docenten hebben, besteden zij aan de leerlingen. De leerlingen van Luzac beoordelen de begeleiding die zij krijgen dan ook met een 8,0!

5. Plezier op school

Plezier is ontzettend belangrijk. Daarom organiseren we regelmatig buitenschoolse activiteiten. Activiteiten die leerzaam zijn, maar ook mooie vriendschappen opleveren. De meeste vestigingen van Luzac organiseren bijvoorbeeld een skireis. Daarnaast worden er voor verschillende vakken uitstapjes gemaakt naar Cambridge, Berlijn of zelfs CERN in Zwitserland. Of wat dacht u van het oefenen van de Franse taal op een terras in Lille?

6. Rust thuis: huiswerk maken doen we op school

Als een leerling naar huis gaat, is de schooldag klaar. We willen graag dat onze leerlingen thuis tijd hebben voor andere leuke dingen en zich kunnen ontspannen. Een groot deel van de dag brengen de leerlingen door op school. Onder toezicht maken zij hier direct hun huiswerk, zodat dit in principe thuis niet meer nodig is. We krijgen vaak van ouders terug dat de sfeer thuis hierdoor sterk verbeterd is. Er is meer rust en tijd voor een goed gesprek, gezelligheid, sport en spel.

7. Hoge tevredenheidsscores

Leerlingen vinden onze goede hulp en begeleiding, de kleine klassen, de gezellige sfeer en jezelf kunnen zijn het allerbelangrijkst. Zij hebben het gevoel dat ze bij Luzac echt gezien worden. Luzac scoort volgens onafhankelijk onderzoek dan ook ver boven het landelijk gemiddelde op het gebied van tevredenheid onder leerlingen en hun ouders (bron: DUO). Het onderzoek richt zich op sfeer, organisatie, voorzieningen, onderwijs en extra activiteiten. Onze schoolleiding scoort een 8,1 en de begeleiding een 8,0.

8. Een kleine school om de hoek én een groot hoofdkantoor als expertisecentrum

Luzac staat bekend om haar kleinschalige en persoonlijke onderwijs, maar heeft tegelijkertijd de organisatiekracht van een grote school. Van alle Nederlandse particuliere onderwijsinstellingen is Luzac de grootste. Luzac heeft 16 vestigingen door heel Nederland met elk een uniek karakter en een zeer betrokken team. Ons beleid wordt landelijk gecoördineerd vanuit ons hoofdkantoor in Hilversum. Hier werken ook onze onderwijskundige experts. Zij houden zich bezig met de borging van onderwijsprocessen en het ontwikkelen van vernieuwende producten.

9. Een uniek leerlingbegeleidingssysteem

Met ons unieke leerlingbegeleidingssysteem krijgt uw zoon of dochter alle aandacht die hij of zij nodig heeft. Luzac maakt gebruik van een beproefde competentiemethode (RTTI) die de beheersing van de leerstof en het leerproces van leerlingen inzichtelijk en meetbaar maakt. Als blijkt dat een leerling extra ondersteuning nodig heeft, bieden we steunlessen aan in een kleinere setting. Gaat het juist boven verwachting goed? Dan kan een leerling alsnog op een hoger niveau examen doen. Ook is het mogelijk om het examentraject niet in 2 jaar, maar in 1 jaar af te ronden.

10. De hoogste kwaliteit in particulier onderwijs

De kwaliteit van ons onderwijs wordt gegarandeerd door de erkenning van OCW. We zijn blij met de hoge waardering van ons onderwijs door de Onderwijsinspectie. En we zijn er trots op dat we al 40 jaar de grootste opleider zijn in het particuliere voortgezet onderwijs op mavo-, havo- en vwo-niveau. Eric Jan Luzac, in 1983 oprichter van het Luzac College, is een van de grondleggers van particulier onderwijs in Nederland. De onderwijsvisie van Luzac wordt dan ook gezien als de norm voor andere particuliere onderwijsinstellingen in ons land.