Praktische informatie

Luzac Lyceum

Uiterwaardenstraat 263
1079 CR Amsterdam
020 671 40 04
[email protected]

Wij zijn gevestigd in een karakteristiek schoolgebouw middenin de Amsterdamse Rivierenbuurt, dicht in de buurt van station Amsterdam RAI. De rust en veiligheid van een woonwijk en de nabijheid van de grote stad vormen een ideale schoolomgeving. Verschillende culturele, sociale, maatschappelijke en sportieve faciliteiten zowel binnen als buiten Amsterdam zijn goed bereikbaar en hier maken we dan ook graag gebruik van.

Plan uw route

 

Luzac College

Passeerdersgracht 25
1016 XG Amsterdam
020 428 65 60
[email protected]

Wij zijn gevestigd in hartje binnenstad van Amsterdam aan de rand van de Jordaan. Ons monumentale, lichte en ruime schoolgebouw biedt een prettige leeromgeving. De school ligt zeer centraal; vlakbij het Leidseplein maar ook dichtbij het busstation Marnixstraat, vanaf daar is het twee minuten lopen. Als je met de auto komt kun je deze het best parkeren in parkeergarage Europarking aan de Marnixstraat.

Plan uw route

 

Vandaag om 15:00 uur start de open dag tot 18:00. Onze collega’s staan klaar om jullie te helpen met hulpvragen en rondleidingen. Ben jij er ook 🐝?
Keuzestress na de examenuitslag? App de rector 

🔹Een intensieve herexamentraining voor dat herexamen met de meeste kans van slagen;
🔹Slagen in augustus met het Zomerdiploma-traject;
🔹Het 2 in 1-examenjaar waarmee leerlingen in één jaar hun diploma op een hoger niveau halen;
🔹Deelcertificaten halen, zodat je kind niet alle vakken opnieuw hoeft te volgen.
 Neem snel contact op voor een persoonlijk advies👇
https://bit.ly/3z3NPN2
Volg Luzac Amsterdam op Instagram

Maak kennis met…

Luzac Amsterdam is er voor elke leerling, in elke fase van zijn schooltijd. Met ons lyceum in de Uiterwaardenstraat, waar leerlingen in de brede brugklas zonder voorsortering starten en groeien naar hun echte niveau. Na de brugklas bouwen ze hier tot het voorexamenjaar aan een stevig kennisfundament en ontwikkelen ze onmisbare basisvaardigheden voor de rest van hun (school)carriere. Die benutten ze vervolgens op ons College aan de Passeerdersgracht. Een school waar de middelbareschooltijd tot een climax komt en leerlingen samen focussen op een gezamenlijk doel: het diploma behalen. Dat doen ze met verschillende ambities en via een persoonlijke route. Van het voorexamen- en examenjaar tegelijk volgen tot vakken spreiden over twee leerjaren of school combineren met topsport. Wat de doelen ook zijn: iedere leerling ontwikkelt zich tot een zelfstandig mens. Vol zelfkennis- en vertrouwen, klaar voor de volgende stap in zijn leven.

Daarnaast bieden we aanvullend onderwijs voor iedereen. Leerlingen kunnen bij ons terecht voor Toetstrainingen die ze het zelfvertrouwen geeft, waarmee ze laten zien wat ze kunnen tijdens de doorstroomtoets. En tijdens een Examentraining ontwikkelen leerlingen alle benodigde examenvaardigheden om te slagen. Ook geven we gerichte studiebegeleiding op maat, waarmee leerlingen met trots en plezier mooie cijfers halen.

In welke leerfase de leerling ook zit; aandacht laat iedereen groeien. We signaleren als geen ander hoe het met een leerling gaat en wat hij nodig heeft. In en buiten de klas. Met een docent die de leerling snel leert kennen en een leerlingbegeleider die altijd klaarstaat. We focussen ons niet alleen op schoolprestaties, maar ook op welzijn, persoonlijke ontwikkeling en leerplezier. En dat in fijne en stimulerende omgeving, waar leerlingen graag komen.

– Team Luzac Amsterdam

Luzac

Nieuws

In gesprek met: Conrector onderwijs Niels Stuijver en conrector leerlingbegeleiding Carolien Heintz
In onze rubriek ‘in gesprek met’ gaan leerlingen, docenten, leerlingbegeleiders, conrectoren en rectoren met elkaar in gesprek over verschillende thema’s… Lees meer
Jacco (19) slaagde met vlag en wimpel voor zijn 2 in 1-examenjaar vwo bij Luzac College Amsterdam. Maar toen hij… Lees meer
In gesprek met: Douwe Boekhoudt en Sophie de Weerd
In onze rubriek ‘in gesprek met’ gaan leerlingen, docenten, leerlingbegeleiders, conrectoren en rectoren met elkaar in gesprek over verschillende thema’s… Lees meer

Team

Douwe Boekhoudt
Douwe Boekhoudt
Rector
Carolien Heintz
Carolien Heintz
Conrector leerlingbegeleider lyceum
Sophie de Weerd
Sophie de Weerd
Conrector leerlingbegeleider college
Niels Stuijver
Niels Stuijver
Conrector onderwijs

Meer weten?

Afspraak maken

De keuze van een school is een belangrijk moment. Wij maken graag tijd vrij voor een persoonlijk gesprek met u en uw kind.

Maak een afspraak

Brochure aanvragen

Wilt u meer weten over het excellente maatwerk en de kleine klassen van Luzac? Vraag de brochure aan voor meer informatie.

Brochure aanvragen

Ons onderwijsaanbod

Luzac biedt voortgezet onderwijs van brugklas tot diploma, op mavo-, havo- en vwo-niveau. Door onze kleinschalige scholen en het excellente maatwerk stijgen onze leerlingen boven zichzelf uit.

Bekijk ons onderwijsaanbod

Meeloopdag

We ontvangen uw zoon of dochter graag tijdens een meeloopdag, zodat hij of zij sfeer kan proeven en kennis kan maken met het onderwijs van Luzac.

Lees meer