Praktische informatie

Adres

Langendijk 50
4819 EW Breda
076 515 69 90
[email protected]

Luzac Breda is gevestigd in een ruim en sfeervol pand op een steenworp afstand van de levendige binnenstad van Breda. Een prettige plek om ons toonaangevende onderwijs tot zijn recht te laten komen. De vestiging is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf het Centraal Station rijdt er elk kwartier een bus en de bushalte ligt recht tegenover de school. Ook met de auto is de vestiging goed te bereiken en er zijn gratis parkeerplaatsen voor de deur.

Plan uw route

 

Benieuwd naar ons kleinschalig onderwijs?

De keuze van een school is een belangrijk moment. Wij maken graag tijd vrij om een persoonlijk gesprek met u en uw kind te maken op onze vestiging in Breda. We kunnen dan samen kijken wat de beste maatwerkoplossing is voor uw kind.

Dit is een vrijblijvende kennismaking om de mogelijkheden voor uw kind in kaart te brengen. Vaak kunnen we op basis van een gesprek al meerdere scenario’s schetsen die u verder helpen.

Maak een afspraak

De eerste zitting van de Centrale Examens is zojuist van start gegaan!! 

Heel veel succes gewenst aan alle eindexamenkandidaten, you’re almost there 💙

#breda #luzac #onderwijs #succes #eindexamens #ondernemen
Succes met de laatste loodjes, you can do it!!! 💙
Woensdag 8 mei nemen we je mee in de (levens)lessen waar je als leerling geen cijfers voor krijgt. Persoonlijke ontwikkeling is net zo belangrijk als die mooie voldoendes! Elk kind verdient het om goed in zijn vel te zitten en zijn talenten optimaal te benutten. En ook daar kan onderwijs impact maken. Conrector Maartje Verschuren en leerlingbegeleider Roberto Oosterwolde vertellen over de bagage die ze leerlingen meegeven voor de route naar hun diploma en alle stappen daarna. 
 
Meld je snel aan voor het webinar! > https://www.luzac.nl/luzac-webinars/

Volg Luzac Breda op Instagram

Maak kennis met…

Alles uit uw kind halen: dat is ons streven en daar werken we met ons onderwijs- en kernteam elke dag hard voor. Of uw zoon of dochter nu in de brugklas, ergens halverwege of met het examenjaar start, wij zorgen ervoor dat hij of zij zich zo snel mogelijk thuis voelt op school en optimaal tot zijn of haar recht komt. Dit kan op vwo-, havo- en mavo-niveau. Met onze kleine klassen en studiebegeleiding bieden wij leerlingen handvatten om hun talenten te ontwikkelen en ambities na te streven. Het zijn de kleine dingen die het doen: de koffie en thee staan klaar, bij de receptie wordt iedereen begroet, van brugklas tot examenjaar; in de kantine zit iedereen door elkaar. Persoonlijke begeleiding vormt de kern van ons onderwijs.

Team Luzac Breda

Luzac

Studiezaal

In het gebouw zijn twee studiezalen: één voor de examenleerlingen waar met name in stilte hard wordt gewerkt en geleerd en één voor de niet-examenleerlingen waar de werksfeer net wat anders is. Er is een zithoekje, een lange tafel waar de leerlingen met hun computer kunnen zitten om te werken, samenwerkingstafeltjes en stilteplekjes waar de leerling zelfstandig aan het werk kan. Er is altijd een surveillant aanwezig om de leerlingen te helpen bij het plannen, te overhoren of simpelweg aan te moedigen om aan de slag te gaan.

Maatwerk

Indien nodig leveren we specifiek maatwerk: denk aan het leggen van een laminaatvloer vanwege een allergie, een bètastudiezaal waar de leerlingen met al hun vragen over natuurkunde, scheikunde en wiskunde terecht kunnen, een enkele één op één les (steunles) met een vakdocent om de puntjes op de i te zetten. Ook hebben wij een collega die één op één stressreductietraining geeft in een veilige omgeving zodat de onderliggende oorzaken daadwerkelijk aangepakt kunnen worden.

Decaan

Eén dag per week is onze decaan, mevrouw van Bommel, op school aanwezig om de leerlingen te helpen bij het maken van een studiekeuze of het kiezen van hun vervolgstudie. Dit gebeurt op speelse wijze en ook de ouders worden meegenomen in het keuzeproces. Mevrouw van Bommel heeft al vele leerlingen op haar unieke manier geholpen bij het maken van de juiste keuze.

Testimonials

“​Zo’n 10 jaar geleden ben ik op Luzac begonnen en nog altijd voel ik me erg thuis bij dit type onderwijs. Kleine klassen, gemotiveerde leerlingen, veel ruimte om bezig te zijn met de inhoud, alle vrijheid om mezelf te ontwikkelen en veel kansen om leerlingen op uiteenlopende manieren te helpen. Alles waar Luzac voor staat, past bij mij als mens. En vooral met de persoonlijke begeleiding van leerlingbegeleider en docent, halen wij veel meer uit leerlingen dan ooit voor mogelijk werd gehouden. Dat geeft ons allemaal een ontzettende kick! Een gevoel dat ik nog heel lang hoop te kunnen ervaren.”
Marcel Joziasse
Docent
“Luzac is een unieke school. De kleinschaligheid en de hoge mate van persoonlijke aandacht maakt onze school heel bijzonder. De docenten en leerlingbegeleiders willen de leerlingen echt leren kennen. We gaan niet voor het halve werk, we vragen door en zorgen echt voor verbinding. Als leerlingen zich gezien, gehoord en erkend voelen, halen we het beste in hen naar boven.”
Jasper Halman
Conrector leerlingbegeleiding

Team

Els Kwantes
Els Kwantes
Rector
Jasper Halman
Jasper Halman
Conrector leerlingbegeleiding
Anouk Paans
Anouk Paans
Verantwoordelijke aanvullend onderwijs

Nieuws

Els Kwantes zag haar zoon Philippe opbloeien bij Luzac en groeide er zelf door tot rector
Els Kwantes heeft Luzac Breda vanuit verschillende perspectieven leren kennen: als docent, conrector, rector én ouder. In 2017 stond ze… Lees meer
Is it Banksy?
Meer lol op school, daar had creatief docent Geoffrey van Wijn op Luzac Breda een leuk idee voor. Samen met… Lees meer

Meer weten?

Afspraak maken

De keuze van een school is een belangrijk moment. Wij maken graag tijd vrij voor een persoonlijk gesprek met u en uw kind.

Maak een afspraak

Brochure aanvragen

Wilt u meer weten over het excellente maatwerk en de kleine klassen van Luzac? Vraag de brochure aan voor meer informatie.

Brochure aanvragen

Ons onderwijsaanbod

Luzac biedt voortgezet onderwijs van brugklas tot diploma, op mavo-, havo- en vwo-niveau. Door onze kleinschalige scholen en het excellente maatwerk stijgen onze leerlingen boven zichzelf uit.

Bekijk ons onderwijsaanbod

Meeloopdag

We ontvangen uw zoon of dochter graag tijdens een meeloopdag, zodat hij of zij sfeer kan proeven en kennis kan maken met het onderwijs van Luzac.

Lees meer