Maak kennis met…

Luzac Breda stimuleert uw kind om de beste versie van zichzelf te worden. Of uw zoon of dochter nu in de brugklas, ergens halverwege of met het examenjaar start, wij zorgen dat hij of zij zich zo snel mogelijk thuis voelt en optimaal tot zijn of haar recht komt. Dit kan op vwo-, havo- en mavoniveau. Met onze kleine klassen en individuele studiebegeleiding bieden wij leerlingen handvatten om hun talenten te ontwikkelen en ambities na te streven. Onze leerlingen werken individueel aan hun vooraf vastgelegde doel maar vormen één hechte groep tijdens een survivalkamp, kerstdiner of projectweek.

Corine Sluimers
Rector Luzac Breda

Luzac

Praktische informatie

Adres

Langendijk 50
4819 EW Breda
076 515 69 90

Wij zijn gevestigd in een ruim en sfeervol pand, in een rustig gedeelte van Breda. Een prettige plek om ons toonaangevende onderwijs tot zijn recht te laten komen. De vestiging is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Tegenover de vestiging zit het Amphia Ziekenhuis, hier gaan meerdere bussen naartoe vanaf station Breda. Ook met de auto is de vestiging goed te bereiken en er zijn gratis parkeerplaatsen voor de deur.

Plan uw route

Examentraining

Bij Luzac Breda wordt ook examentraining van Luzac Examentraining gegeven op VMBO-TL-, HAVO- en VWO-niveau.

Onder leiding van bevoegde docenten, die dagelijks voor de klas staan, trainen leerlingen voor het eindexamen. In een groep van maximaal 12 leerlingen krijgt iedereen persoonlijke aandacht en is er veel ruimte voor het stellen van vragen. Mede hierdoor scoren zij gemiddeld 1 punt hoger op het examen.

Bekijk alle examentrainingen

Testimonials

“​Zo’n 10 jaar geleden ben ik op Luzac begonnen en nog altijd voel ik me erg thuis bij dit type onderwijs. Kleine klassen, gemotiveerde leerlingen, veel ruimte om bezig te zijn met de inhoud, alle vrijheid om mezelf te ontwikkelen en veel kansen om leerlingen op uiteenlopende manieren te helpen. Alles waar Luzac voor staat, past bij mij als mens. En vooral met de persoonlijke begeleiding van leerlingbegeleider en docent, halen wij veel meer uit leerlingen dan ooit voor mogelijk werd gehouden. Dat geeft ons allemaal een ontzettende kick! Een gevoel dat ik nog heel lang hoop te kunnen ervaren.”
Marcel Joziasse
Docent
“Luzac is een unieke school. De kleinschaligheid en de hoge mate van persoonlijke aandacht maakt onze school heel bijzonder. De docenten en leerlingbegeleiders willen de leerlingen echt leren kennen. We gaan niet voor het halve werk, we vragen door en zorgen echt voor verbinding. Als leerlingen zich gezien, gehoord en erkend voelen, halen we het beste in hen naar boven.”
Jasper Halman
Conrector leerlingbegeleiding

Team

Corine Sluimers
Corine Sluimers
Rector
Jasper Halman
Jasper Halman
Conrector leerlingbegeleiding
Annemieke de Ruiter
Annemieke de Ruiter
Medewerker onderwijs/roostermaker
Stieneke Smit
Stieneke Smit
Administratief medewerker
Karin van Dijk
Karin van Dijk
Officemanager
Dicky van den Bemd
Dicky van den Bemd
Receptioniste
Anouk Paans
Anouk Paans
Onderwijscoach

Nieuws

Luzac is trots op: Psycholoog Mischa Franck
Elk schooljaar weer zijn we trots. Trots op onze leerlingen, die we zien groeien en opbloeien. Luzac vormt dé opstap… Lees meer
Is it Banksy?
Meer lol op school, daar had creatief docent Geoffrey van Wijn op Luzac Breda een leuk idee voor. Samen met… Lees meer
Corine Sluimers over haar eerste jaar als rector
“Ik zocht altijd al naar dingen die wel konden, en dat vind ik terug bij Luzac.” Luzac heeft 16 bevlogen… Lees meer

Meer weten?

Afspraak maken

De keuze van een school is een belangrijk moment. Wij maken graag tijd vrij voor een persoonlijk gesprek met u en uw kind.

Maak een afspraak

Brochure aanvragen

Wilt u meer weten over het excellente maatwerk en de kleine klassen van Luzac? Vraag de brochure aan voor meer informatie.

Brochure aanvragen

Ons onderwijsaanbod

Luzac biedt voortgezet onderwijs van brugklas tot diploma, op mavo-, havo- en vwo-niveau. Door onze kleinschalige scholen en het excellente maatwerk stijgen onze leerlingen boven zichzelf uit.

Bekijk ons onderwijsaanbod

Meeloopdag

We ontvangen uw zoon of dochter graag tijdens een meeloopdag, zodat hij of zij sfeer kan proeven en kennis kan maken met het onderwijs van Luzac.

Lees meer