Praktische informatie

Adres

Zijlweg 148c
2015 BJ Haarlem
023 527 69 48
[email protected]

Ons schoolgebouw ligt in het centrum van Haarlem, dichtbij bos, duin en strand van Bloemendaal, Overveen en de Grote Markt. Uw kind haalt er het maximale uit zichzelf én maakt er vrienden voor het leven. De school ligt centraal in Noord-Holland en is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Komt u met de auto? Dan kunt u bij ons op het parkeerterrein parkeren.

In de zomer is onze vestiging verbouwd en heeft het een frisse en lichte uitstraling gekregen.

Plan uw route

Examentraining

Bij Luzac Haarlem wordt ook examentraining van Luzac Examentraining gegeven op mavo-, havo- en vwo-niveau.

Onder leiding van bevoegde docenten, die dagelijks voor de klas staan, trainen leerlingen voor het eindexamen. In een groep van maximaal 14 leerlingen krijgt iedereen persoonlijke aandacht en is er veel ruimte voor het stellen van vragen. Mede hierdoor scoren zij gemiddeld 1 punt hoger op het examen.

Bekijk alle examentrainingen

Maak kennis met…

Luzac Haarlem bevindt zich vlakbij het centrum, gelegen op het terrein van de voormalige kousenfabriek. Doordat de school centraal in Noord-Holland ligt, is de vestiging uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Het gebouw is in de zomer van 2019 verbouwd. Het heeft een frisse, lichte en moderne uitstraling gekregen en beschikt over het optimale leerklimaat. De akoestiek is heel fijn, wat heel belangrijk is tijdens het lesgeven. Een gezellige omgeving waarin alle leerlingen tijdens de pauzes aan het pingpongen zijn.

Het leukste aan mijn rol vind ik het contact met de leerlingen. Ik krijg er veel energie van om leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op de volgende stap in hun carrière. Het is ontzettend mooi om leerlingen te zien groeien en opbloeien vanaf het moment dat ze bij ons op Luzac starten tot het moment dat ze Luzac verlaten met hun diploma op zak.

De uitdaging in mijn werk vind ik vooral in het zorgdragen voor kwalitatief goed en vernieuwend onderwijs, het maatwerk leveren aan onze leerlingen en het faciliteren van de ontwikkeling en professionalisering van het hele team. Daarvoor is het zorgen voor een prettige en veilige sfeer op de vestiging een voorwaarde. Ik vind het belangrijk om benaderbaar te zijn voor de leerlingen. Zij kunnen altijd bij mij terecht, mijn deur staat spreekwoordelijk altijd voor hen open. Dat geldt overigens ook voor de medewerkers van Luzac.

Rector Luzac Haarlem

Luzac

“Luzac heeft me in positieve zin veranderd. Er werd nooit in problemen gedacht, maar in oplossingen.”

Ted van der Valk,
Alumnus Luzac Haarlem

Testimonials

“Odin heeft een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt sinds hij op Luzac zit. Niet alleen qua prestaties, ook als het gaat over hoe hij in het leven staat. Ook voor ons als ouders is Luzac heel fijn. We worden goed op de hoogte gehouden. De lijnen zijn kort, waardoor we de dingen makkelijk en snel kunnen afstemmen en regelen. Ik vind de school warm, toegankelijk en meewerkend.” 
Iris
Moeder van Odin
“Door de kleinschaligheid van onze school, is er een grote sociale cohesie. Docenten zijn hierdoor betrokken bij het vak, maar ook bij hun leerlingen. Ze weten van elke leerling welke talenten en uitdagingen er zijn en spelen hier persoonlijk op in. Maatwerk in het voortgezet onderwijs, het bestaat dus echt! Het zorgt ervoor dat leerlingen zich bij ons gezien en begrepen voelen.
Daam van Dijk
Conrector onderwijs
“Luzac: the place where everybody knows your name. Een veilige, rustige en inspirerende plek waar je jezelf kunt zijn en goed geholpen wordt. Of het nu om het doorgronden van de lesstof gaat, het leren plannen of leren leren, of om meer zelfvertrouwen op de bouwen: wij zijn er. We hebben vaak oeverloos geduld, het luisterend oor en de brede schouder, maar waar nodig zijn we ook de denkbeeldige zweep of mattenklopper!”
Irma de Jong
Leerlingbegeleider
“Ons verhaal is misschien best bijzonder. Het schooladvies van Guusje viel een beetje tegen. Onze wens om samen naar de middelbare school te gaan, leek hierdoor niet uit te komen. Luzac bleek voor ons dé oplossing: we zouden in dezelfde brugklas komen en allebei op ons eigen niveau kunnen leren. De kleine klassen en persoonlijke begeleiding passen goed bij ons. We moesten wennen aan de studiezaal. Het voordeel is wel dat we hierdoor ons huiswerk afhebben als we thuis komen.”
Guusje en Kunie
Leerlingen, brugklas
“Luzac is een school waar elke leerling gezien wordt. De schoolleiding en docenten kennen alle leerlingen bij naam. Dat brengt een gezellige, semi-informele sfeer met zich mee. Het contact tussen leerlingen, docenten en de schoolleiding is heel laagdrempelig, maar toch is er een duidelijke structuur en iedereen heeft respect voor elkaar. Leerlingen gaan onderling ook goed met elkaar om. Iedereen maakt plezier met iedereen.”
Pepijn van der Kooij
Docent en leerlingbegeleider

Team

drs. Pauki de Jong
drs. Pauki de Jong
Rector
Daam van Dijk
Daam van Dijk
Conrector onderwijs
Florien MacKay
Florien MacKay
Conrector leerlingbegeleider
Erik Bons en Irma de Jong
Erik Bons en Irma de Jong
Leerlingbegeleiders
Diana Schuiten
Diana Schuiten
Examensecretaris
Lotte van Langen
Lotte van Langen
Office medewerker
Guido Guijt
Guido Guijt
Roostermaker
JW Sigtermans en Angeline Reijnhoudt
JW Sigtermans en Angeline Reijnhoudt
Huismeester en Organisatorisch Medewerker
Linde, Maurits, Fenne (leerlingen)
Linde, Maurits, Fenne (leerlingen)
Social Media Team

Meer weten?

Afspraak maken

De keuze van een school is een belangrijk moment. Wij maken graag tijd vrij voor een persoonlijk gesprek met u en uw kind.

Maak een afspraak

Brochure aanvragen

Wilt u meer weten over het excellente maatwerk en de kleine klassen van Luzac? Vraag de brochure aan voor meer informatie.

Brochure aanvragen

Ons onderwijaanbod

Luzac biedt voortgezet onderwijs van brugklas tot diploma, op mavo-, havo- en vwo-niveau. Door onze kleinschalige scholen en het excellente maatwerk stijgen onze leerlingen boven zichzelf uit.

Bekijk ons onderwijsaanbod

Meeloopdag

We ontvangen uw zoon of dochter graag tijdens een meeloopdag, zodat hij of zij sfeer kan proeven en kennis kan maken met het onderwijs van Luzac.

Lees meer