Maak kennis met…

Luzac Haarlem biedt kleinschalig particulier en persoonlijk onderwijs, van de voorexamenklassen mavo 1-3 , havo 1-4 en vwo 1-5, tot het meest cruciale deel van de middelbare school: het examentraject van gymnasium, atheneum, havo en mavo. Instromen in de voorexamenklassen kan vrijwel op elk moment.

Bij ons op school worden leerlingen gezien, gehoord en begrepen. Wij geloven dat iedere leerling met de juiste aandacht het beste in zichzelf naar boven brengt. En als het leerplezier en het zelfvertrouwen toenemen, gaan ook de cijfers omhoog. Dat geeft energie!

Leerlingen die gebaat zijn bij heldere regels, intensieve begeleiding, advies bij studiekeuze en goed onderwijs zullen zich snel bij ons thuis voelen.

In een persoonlijke kennismaking bespreken we graag de mogelijkheden voor uw zoon of dochter.

drs. Olga de Bas
Rector Luzac Haarlem

Luzac

Praktische informatie

Adres

Zijlweg 148c
2015 BJ Haarlem
023 527 69 48

Ons schoolgebouw ligt in het centrum van Haarlem, dichtbij bos, duin en strand van Bloemendaal, Overveen en de Grote Markt. Uw kind haalt er het maximale uit zichzelf én maakt er vrienden voor het leven. De school ligt centraal in Noord-Holland en is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Komt u met de auto? Dan kunt u bij ons op het parkeerterrein parkeren.

In de zomer is onze vestiging verbouwd en heeft het een frisse en lichte uitstraling gekregen.

Plan uw route

“Luzac heeft me in positieve zin veranderd. Er werd nooit in problemen gedacht, maar in oplossingen.”

Ted van der Valk,
Alumnus Luzac Haarlem

Testimonials

“Odin heeft een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt sinds hij op Luzac zit. Niet alleen qua prestaties, ook als het gaat over hoe hij in het leven staat. Ook voor ons als ouders is Luzac heel fijn. We worden goed op de hoogte gehouden. De lijnen zijn kort, waardoor we de dingen makkelijk en snel kunnen afstemmen en regelen. Ik vind de school warm, toegankelijk en meewerkend.” 
Iris
Moeder van Odin
“Door de kleinschaligheid van onze school, is er een grote sociale cohesie. Docenten zijn hierdoor betrokken bij het vak, maar ook bij hun leerlingen. Ze weten van elke leerling welke talenten en uitdagingen er zijn en spelen hier persoonlijk op in. Maatwerk in het voortgezet onderwijs, het bestaat dus echt! Het zorgt ervoor dat leerlingen zich bij ons gezien en begrepen voelen.
Daam van Dijk
Conrector onderwijs
“Luzac: the place where everybody knows your name. Een veilige, rustige en inspirerende plek waar je jezelf kunt zijn en goed geholpen wordt. Of het nu om het doorgronden van de lesstof gaat, het leren plannen of leren leren, of om meer zelfvertrouwen op de bouwen: wij zijn er. We hebben vaak oeverloos geduld, het luisterend oor en de brede schouder, maar waar nodig zijn we ook de denkbeeldige zweep of mattenklopper!”
Irma de Jong
Leerlingbegeleider
“Ons verhaal is misschien best bijzonder. Het schooladvies van Guusje viel een beetje tegen. Onze wens om samen naar de middelbare school te gaan, leek hierdoor niet uit te komen. Luzac bleek voor ons dé oplossing: we zouden in dezelfde brugklas komen en allebei op ons eigen niveau kunnen leren. De kleine klassen en persoonlijke begeleiding passen goed bij ons. We moesten wennen aan de studiezaal. Het voordeel is wel dat we hierdoor ons huiswerk afhebben als we thuis komen.”
Guusje en Kunie
Leerlingen, brugklas
“Luzac is een school waar elke leerling gezien wordt. De schoolleiding en docenten kennen alle leerlingen bij naam. Dat brengt een gezellige, semi-informele sfeer met zich mee. Het contact tussen leerlingen, docenten en de schoolleiding is heel laagdrempelig, maar toch is er een duidelijke structuur en iedereen heeft respect voor elkaar. Leerlingen gaan onderling ook goed met elkaar om. Iedereen maakt plezier met iedereen.”
Pepijn van der Kooij
Docent en leerlingbegeleider
`

Team

drs. Olga de Bas
drs. Olga de Bas
Rector
drs. Pauki de Jong
drs. Pauki de Jong
Conrector leerlingbegeleiding
Daam van Dijk
Daam van Dijk
Conrector onderwijs
Diana Schuiten
Diana Schuiten
Examensecretaris

Meer weten?

Afspraak maken

De keuze van een school is een belangrijk moment. Wij maken graag tijd vrij voor een persoonlijk gesprek met u en uw kind.

Maak een afspraak

Brochure aanvragen

Wilt u meer weten over het excellente maatwerk en de kleine klassen van Luzac? Vraag de brochure aan voor meer informatie.

Brochure aanvragen

Ons onderwijaanbod

Luzac biedt voortgezet onderwijs van brugklas tot diploma, op mavo-, havo- en vwo-niveau. Door onze kleinschalige scholen en het excellente maatwerk stijgen onze leerlingen boven zichzelf uit.

Bekijk ons onderwijsaanbod

Meeloopdag

We ontvangen uw zoon of dochter graag tijdens een meeloopdag, zodat hij of zij sfeer kan proeven en kennis kan maken met het onderwijs van Luzac.

Lees meer