Praktische informatie

Adres

Zijlweg 148c
2015 BJ Haarlem
023 527 69 48
[email protected]

Ons schoolgebouw ligt in het centrum van Haarlem, dichtbij bos, duin en strand van Bloemendaal, Overveen en de Grote Markt. Uw kind haalt er het maximale uit zichzelf én maakt er vrienden voor het leven. De school ligt centraal in Noord-Holland en is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Komt u met de auto? Dan kunt u bij ons op het parkeerterrein parkeren.

In de zomer is onze vestiging verbouwd en heeft het een frisse en lichte uitstraling gekregen.

Plan uw route

Benieuwd naar ons kleinschalig onderwijs?

De keuze van een school is een belangrijk moment. Wij maken graag tijd vrij om een persoonlijk gesprek met u en uw kind te maken op onze vestiging in Haarlem. We kunnen dan samen kijken wat de beste maatwerkoplossing is voor uw kind.

Dit is een vrijblijvende kennismaking om de mogelijkheden voor uw kind in kaart te brengen. Vaak kunnen we op basis van een gesprek al meerdere scenario’s schetsen die u verder helpen.

Maak een afspraak
Als je de afgelopen weken en zaterdagen op school hebt gewoond om te leren ..👍🫶👏 

Dat heet eigenaarschap en ook dát is het Luzac Effect! 

#luzachaarlem #school #kantine #gezelligheid #samenkoken #hardwerken #studeren #lerenleren #eindexamens #LuzacEffect
De eindexamens zijn in gestart! Een spannende tijd breekt aan. Eerst maar eens slagen, maar wat dan?

Voor sommige studies heb je net even een niveau hoger nodig. Maar nóg eens twee jaar op de middelbare school is voor de meeste leerlingen niet erg aanlokkelijk. 

Bij Luzac kan je na het behalen van je mavo-diploma in één jaar havo halen, of na je havo-diploma in één jaar je vwo.

Denk er maar eens over na. Komen kijken en praten kan altijd. 

Luzac Haarlem zit op de Zijlweg in, precies ja: Haarlem! 

Naar de Open Dag komen kan ook: op 20 juni van 15.00 uur tot 18.00 uur kan je langskomen en een kijkje nemen. 

#luzac #LuzacEffect #luzachaarlem #droomstudie #twoinone #twee-in-één #examenjaar #diploma
Meld je aan voor de Luzac webinar over de waardevolle levenslessen bij Luzac. Een interessante webinar over inzichten over persoonlijke ontwikkeling en het benutten van talenten. 

8 mei om 19.30 uur, voor ouders en leerlingen, via https://www.luzac.nl/luzac-webinars/

#luzac #luzaceffect #webinar #levenskunde #levensles
Focus, focus, focus: op Luzac Haarlem wordt het één-na-laatste weekend voor het eindexamen hard gestudeerd. Meneer Bouskla geeft individuele uitleg, en daar kom je op zaterdagochtend toch echt je bed voor uit!

Komende week proefzittingen, en vrijdag en zaterdag weer open om te studeren. Samen gaan we ervoor! 

#LuzacEffect #luzachaarlem #eindexamen #examentraining #studiebegeleiding #focusfocusfocus
Volg Luzac Haarlem op Instagram

Maak kennis met…

Veel mensen kennen Luzac Haarlem van het 2 in 1-examenjaar. Zo zijn we decennia geleden immers begonnen. Maar er lopen al  jarenlang leerlingen uit elke schoolfase bij ons rond. En sommige oud-leerlingen alweer, maar dan voor oudergesprekken en de diploma-uitreiking van hun zoon of dochter. Ik hoor ze regelmatig zeggen: ‘’Ik zal de fijne tijd die ik bij Luzac heb gehad nooit vergeten, die gun ik mijn kind ook!’’

Je kunt bij ons starten in onze brede brugklas, waarin je twee jaar de tijd krijgt om te groeien naar het niveau dat écht bij je past. Maar ook als je in een ander leerjaar zit, kun je altijd bij ons instromen, zelfs tijdens het schooljaar. En als je geen voltijd onderwijs volgt bij Luzac, staan we klaar met een persoonlijk begeleidingstraject, examentraining of training voor de doorstroomtoets!

Dankzij onze kleinschalige school en persoonlijke aandacht ontdekken we snel wat jij nodig hebt om het maximale uit jezelf te halen en kunnen we je hier gericht bij helpen. Zo weten we zeker dat je zelfs dat lastige vak in de vingers krijgt, alle vaardigheden ontwikkelt waarmee je gaat knallen tijdens toetsen en met een flinke dosis zelfvertrouwen én plezier naar school gaat.

Maar uiteindelijk doe je het zelf! Wij geven je de tools voor eigenaarschap. Dat heb je namelijk niet alleen tijdens de middelbareschooltijd, maar ook in de volgende fases van je leven nodig. Je leert hoe je overzicht creëert, een realistische planning maakt en jezelf blijft uitdagen. En ook dat om hulp vragen altijd oké is!

Met dat eigenaarschap vinden leerlingen de motivatie om ergens voor te gaan, ook als iets even tegenzit of ze even geen zin hebben om te leren. Motivatie krijg je niet van iemand anders, die houd je vast door consistent je best te doen voor het gewenste resultaat. Je hebt er misschien niet altijd zin om je wiskundesommen te maken, maar je doet het toch! Sommigen komen zelfs tijdens de vakanties drie middagen naar school om te leren. Laatst vroeg een leerling of we ook de dag na Hemelvaart geopend zijn. Toen zei ik: ‘’Als jij dat wilt, dan zorg ik daarvoor!’’.

Luzac-leerlingen krijgen de regie over hun ontwikkeling, dat vind ik zo mooi om te zien!

Pauki de Jong

Rector

Luzac

“Luzac heeft me in positieve zin veranderd. Er werd nooit in problemen gedacht, maar in oplossingen.”

Ted van der Valk,
Alumnus Luzac Haarlem

Testimonials

“Odin heeft een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt sinds hij op Luzac zit. Niet alleen qua prestaties, ook als het gaat over hoe hij in het leven staat. Ook voor ons als ouders is Luzac heel fijn. We worden goed op de hoogte gehouden. De lijnen zijn kort, waardoor we de dingen makkelijk en snel kunnen afstemmen en regelen. Ik vind de school warm, toegankelijk en meewerkend.” 
Iris
Moeder van Odin
“Luzac: the place where everybody knows your name. Een veilige, rustige en inspirerende plek waar je jezelf kunt zijn en goed geholpen wordt. Of het nu om het doorgronden van de lesstof gaat, het leren plannen of leren leren, of om meer zelfvertrouwen op de bouwen: wij zijn er. We hebben vaak oeverloos geduld, het luisterend oor en de brede schouder, maar waar nodig zijn we ook de denkbeeldige zweep of mattenklopper!”
Irma de Jong
Leerlingbegeleider

Team

drs. Pauki de Jong
drs. Pauki de Jong
Rector
Florien MacKay
Florien MacKay
Conrector leerlingbegeleider & verantwoordelijke aanvullend onderwijs

Meer weten?

Afspraak maken

De keuze van een school is een belangrijk moment. Wij maken graag tijd vrij voor een persoonlijk gesprek met u en uw kind.

Maak een afspraak

Brochure aanvragen

Wilt u meer weten over het excellente maatwerk en de kleine klassen van Luzac? Vraag de brochure aan voor meer informatie.

Brochure aanvragen

Ons onderwijaanbod

Luzac biedt voortgezet onderwijs van brugklas tot diploma, op mavo-, havo- en vwo-niveau. Door onze kleinschalige scholen en het excellente maatwerk stijgen onze leerlingen boven zichzelf uit.

Bekijk ons onderwijsaanbod

Meeloopdag

We ontvangen uw zoon of dochter graag tijdens een meeloopdag, zodat hij of zij sfeer kan proeven en kennis kan maken met het onderwijs van Luzac.

Lees meer