Praktische informatie

Adres

Zijlweg 148c
2015 BJ Haarlem
023 527 69 48
[email protected]

Ons schoolgebouw ligt in het centrum van Haarlem, dichtbij bos, duin en strand van Bloemendaal, Overveen en de Grote Markt. Uw kind haalt er het maximale uit zichzelf én maakt er vrienden voor het leven. De school ligt centraal in Noord-Holland en is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Komt u met de auto? Dan kunt u bij ons op het parkeerterrein parkeren.

In de zomer is onze vestiging verbouwd en heeft het een frisse en lichte uitstraling gekregen.

Plan uw route

Benieuwd naar ons kleinschalig onderwijs?

De keuze van een school is een belangrijk moment. Wij maken graag tijd vrij om een persoonlijk gesprek met u en uw kind te maken op onze vestiging in Haarlem. We kunnen dan samen kijken wat de beste maatwerkoplossing is voor uw kind.

Dit is een vrijblijvende kennismaking om de mogelijkheden voor uw kind in kaart te brengen. Vaak kunnen we op basis van een gesprek al meerdere scenario’s schetsen die u verder helpen.

Maak een afspraak
Gin, de hond van de rector van Luzac Hilversum, heeft een speciale band met Luzac Haarlem, vooral met klas 1 en 2. Ook heeft hij bijzondere gaven: hij brengt vreugde én rust. Na de blije begroeting met zijn lievelingsklas ging hij in het kantoor op de voet van de rector van Haarlem liggen en bleef daar liggen tijdens een bespreking. Wat een schat is het! We hopen je snel weer te zien Gin!🩵🩵🩵🩵 

#luzac #hond #luzachaarlem #rust #gezelligheid #bredebrugklas #brugklas #klas1 #klas2 #luzachilversum
We zijn begonnen! Het schooljaar 2023-2024 is een feit. De eerste stap uit de comfort zone werd gezet door de examenleerlingen die mee gingen naar het introductiekamp in de Ardennen. Onwennig, als eenlingen, stonden ze al vorige week maandag heel vroeg bij de bus. Na grensverleggende dagen kwamen ze thuis als groep, in groepjes, de eerste banden voor nieuwe vriendschappen gesmeed. Het is fijn om al een bekend gezicht te zien als je op een nieuwe school start. Daarna kwamen onze Lyceumleerlingen, zoals altijd een mix van leerlingen die vorig jaar bij ons zijn overgegaan en nieuwe leerlingen die instromen in de verschillende jaren. Zij maakten mooie graffiti kunstwerken die we gaan ophangen in de Lyceum studiezaal. 

Deze week begonnen de lessen en het huiswerk maken en leren op school. Daarover later meer!

Volgende week beginnen ook de basisschoolleerlingen met de Cito-training op woensdagmiddag én de leerlingen van omringende scholen in Haarlem die na schooltijd bij ons studiebegeleiding hebben, onder leiding van onze eigen leerlingbegeleider en steunlesdocent. 

Lijkt je dat ook wel wat en wil je eens komen kennismaken? Je bent van harte welkom op de ZIJLWEG 148C in Haarlem. Bel eerst even met 023-5276948 om een afspraak te maken. 

#examenjaar #luzac #studiebegeleiding #bredebrugklas #studiebegeleiding #luzachaarlem #wezijnbegonnen
Ze zijn al even binnen: de officiële foto’s van de diploma-uitreiking 2023 Luzac Haarlem! Na de vakantie krijgt iedereen dit prachtige foto-album om zelf te downloaden in de mailbox! 

#sweetmemories #diploma #luzachaarlem #luzac #fotoalbum #vakantie #studiebegeleiding #brugklas #watwashetleuk
Volg Luzac Haarlem op Instagram

Maak kennis met…

Luzac Haarlem bevindt zich vlakbij het centrum, gelegen op het terrein van de voormalige kousenfabriek. Doordat de school centraal in Noord-Holland ligt, is de vestiging uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer. Het gebouw is in de zomer van 2019 verbouwd. Het heeft een frisse, lichte en moderne uitstraling gekregen en beschikt over het optimale leerklimaat. De akoestiek is heel fijn, wat heel belangrijk is tijdens het lesgeven. Een gezellige omgeving waarin alle leerlingen tijdens de pauzes aan het pingpongen zijn.

Het leukste aan mijn rol vind ik het contact met de leerlingen. Ik krijg er veel energie van om leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op de volgende stap in hun carrière. Het is ontzettend mooi om leerlingen te zien groeien en opbloeien vanaf het moment dat ze bij ons op Luzac starten tot het moment dat ze Luzac verlaten met hun diploma op zak.

De uitdaging in mijn werk vind ik vooral in het zorgdragen voor kwalitatief goed en vernieuwend onderwijs, het maatwerk leveren aan onze leerlingen en het faciliteren van de ontwikkeling en professionalisering van het hele team. Daarvoor is het zorgen voor een prettige en veilige sfeer op de vestiging een voorwaarde. Ik vind het belangrijk om benaderbaar te zijn voor de leerlingen. Zij kunnen altijd bij mij terecht, mijn deur staat spreekwoordelijk altijd voor hen open. Dat geldt overigens ook voor de medewerkers van Luzac.

Rector Luzac Haarlem

Luzac

“Luzac heeft me in positieve zin veranderd. Er werd nooit in problemen gedacht, maar in oplossingen.”

Ted van der Valk,
Alumnus Luzac Haarlem

Testimonials

“Odin heeft een indrukwekkende ontwikkeling doorgemaakt sinds hij op Luzac zit. Niet alleen qua prestaties, ook als het gaat over hoe hij in het leven staat. Ook voor ons als ouders is Luzac heel fijn. We worden goed op de hoogte gehouden. De lijnen zijn kort, waardoor we de dingen makkelijk en snel kunnen afstemmen en regelen. Ik vind de school warm, toegankelijk en meewerkend.” 
Iris
Moeder van Odin
“Luzac: the place where everybody knows your name. Een veilige, rustige en inspirerende plek waar je jezelf kunt zijn en goed geholpen wordt. Of het nu om het doorgronden van de lesstof gaat, het leren plannen of leren leren, of om meer zelfvertrouwen op de bouwen: wij zijn er. We hebben vaak oeverloos geduld, het luisterend oor en de brede schouder, maar waar nodig zijn we ook de denkbeeldige zweep of mattenklopper!”
Irma de Jong
Leerlingbegeleider

Team

drs. Pauki de Jong
drs. Pauki de Jong
Rector
Florien MacKay
Florien MacKay
Conrector leerlingbegeleider

Meer weten?

Afspraak maken

De keuze van een school is een belangrijk moment. Wij maken graag tijd vrij voor een persoonlijk gesprek met u en uw kind.

Maak een afspraak

Brochure aanvragen

Wilt u meer weten over het excellente maatwerk en de kleine klassen van Luzac? Vraag de brochure aan voor meer informatie.

Brochure aanvragen

Ons onderwijaanbod

Luzac biedt voortgezet onderwijs van brugklas tot diploma, op mavo-, havo- en vwo-niveau. Door onze kleinschalige scholen en het excellente maatwerk stijgen onze leerlingen boven zichzelf uit.

Bekijk ons onderwijsaanbod

Meeloopdag

We ontvangen uw zoon of dochter graag tijdens een meeloopdag, zodat hij of zij sfeer kan proeven en kennis kan maken met het onderwijs van Luzac.

Lees meer