Praktische informatie

Adres

Zuiderzeelaan 19
8017 JV Zwolle
Verdieping 2

038 454 25 88
[email protected]

Plan uw route

Examentraining

Bij Luzac Zwolle wordt ook examentraining van Luzac Examentraining gegeven op mavo-, havo- en vwo-niveau.

Onder leiding van bevoegde docenten, die dagelijks voor de klas staan, trainen leerlingen voor het eindexamen. In een groep van maximaal 14 leerlingen krijgt iedereen persoonlijke aandacht en is er veel ruimte voor het stellen van vragen. Mede hierdoor scoren zij gemiddeld 1 punt hoger op het examen.

Bekijk alle examentrainingen

Maak kennis met…

Vóór mijn rol als rector bij Luzac Zwolle, was ik docente wiskunde en coördinator leerlingbegeleiding bij allerlei verschillende scholen. Sinds 2010 ben ik werkzaam in het onderwijs en ik ken Luzac al jaren: ik verzorgde er namelijk examentrainingen. De allereerste locatie waar ik ooit een training gaf, was in Zwolle. Dat ik nu weer terug in deze mooie stad ben, maakt de cirkel mooi rond.

In 2023 maakte ik de overstap naar mijn rol als rector bij Luzac. Ik hoefde niet lang over deze switch na te denken. Ik geloof namelijk in persoonlijk en kleinschalig onderwijs waarbij oog is voor de behoefte en talenten van de individuele leerling. Iedere leerling heeft namelijk zijn of haar eigen verhaal met specifieke leer- en ondersteuningsbehoeften. Kortom: passend maatwerk. En daarvoor moet je bij Luzac zijn.

Een fijne leeromgeving die past bij de gemoedelijke sfeer

Bij Luzac Zwolle is het gezellig, wordt er hard en doelgericht gewerkt, met een duidelijke structuur. Onze vestiging is vlakbij het station. Dat is belangrijk, omdat veel van onze leerlingen buiten Zwolle wonen. Het is een fris, mooi multi-tenant gebouw met een hele verdieping (wel 900 m2) voor onszelf. De verdieping is licht, ruim en open. Dat levert een fijne leeromgeving op waarin leerlingen zich goed kunnen concentreren en ontspannen.
De aankleding is kleurrijk en in de kantine is een hele wand beschilderd met alle highlights van Zwolle. Een fijne plek die mooi aansluit bij de gemoedelijke sfeer van onze vestiging.

Ons betrokken team van vakbekwame docenten en leerlingbegeleiders gaat samen met de leerling ieder schooljaar weer voor de beste resultaten: een geslaagd jaar bij Luzac.

Jos de Vries
Rector Luzac Zwolle

Luzac

Testimonial

“Op Luzac wordt alles strak, duidelijk en doelgericht geregeld, met veel persoonlijke aandacht voor ieder individu. Marie wordt gezien en écht begrepen. Ze heeft een aangepast rooster, er wordt flexibel met haar meegedacht en er is goede begeleiding. Er is veel structuur, maar ook gezelligheid. Ze maakt soms lange dagen, dat zeker. Dat heeft echter ook een groot voordeel: doordat ze op school haar huiswerk maakt, hoeft ze thuis niets mee te doen. Vrij is vrij.”
Julie
Moeder van Marie
“Luzac is een warme, betrokken school waar elke leerling tot zijn of haar recht komt. Bij Luzac hebben we de expertise, tijd en aandacht om elke leerling op de juiste manier te begeleiden. Als een nieuwe leerling komt kennismaken, kijken we niet teveel achterom. We willen juist alles horen over zijn of haar ambities, talenten en wensen. Dit werkt heel motiverend en leerlingen bloeien snel op.
Hester Fix – van Os
Leerlingbegeleider en docent

Team

Jos de Vries
Jos de Vries
Rector
Ellen van Dijk
Ellen van Dijk
Leerlingbegeleider

Meer weten?

Afspraak maken

De keuze van een school is een belangrijk moment. Wij maken graag tijd vrij voor een persoonlijk gesprek met u en uw kind.

Maak een afspraak

Brochure aanvragen

Wilt u meer weten over het excellente maatwerk en de kleine klassen van Luzac? Vraag de brochure aan voor meer informatie.

Brochure aanvragen

Ons onderwijsaanbod

Luzac biedt voortgezet onderwijs van brugklas tot diploma, op mavo-, havo- en vwo-niveau. Door onze kleinschalige scholen en het excellente maatwerk stijgen onze leerlingen boven zichzelf uit.

Bekijk ons onderwijsaanbod

Meeloopdag

We ontvangen uw zoon of dochter graag tijdens een meeloopdag, zodat hij of zij sfeer kan proeven en kennis kan maken met het onderwijs van Luzac.

Lees meer