Verhuizen!

Met trots delen wij u mee dat vanaf het nieuwe studiejaar ’24/’25 Luzac Groningen en Tio Business School hun krachten bundelen op één locatie: Phebensstraat 1 in Groningen.

Luzac, een gevestigde naam in het onderwijs, heeft vele jarenlang haar thuisbasis gehad aan de Vismarkt in het bruisende centrum van Groningen. Echter, zoals een goed boek soms een nieuw hoofdstuk nodig heeft, zo ook onze scholen. Na zorgvuldige overweging hebben we besloten te verhuizen naar een locatie die beter past bij onze visie en die uitstekende faciliteiten biedt. En waar anders dan op dezelfde plek als Tio Business School?

Onze nieuwe thuishaven bevindt zich op de zeer ruime tweede etage van het pand. Hier worden de klaslokalen en voorzieningen deze zomer aangepast aan de behoeften van Luzac en ingericht in onze eigen stijl. De locatie is gunstig gelegen op slechts 5 minuten loopafstand van het station, omringd door een rustige en inspirerende omgeving. Bovendien beschikken we over onze eigen buitenruimte en een handige fietsenstalling. En niet te vergeten: een ruime kantine met diverse faciliteiten voor onze leerlingen!

Wij kijken vol enthousiasme uit naar de samenwerking met het team van Tio, waar we al jarenlang met volle tevredenheid onze examens hebben afgenomen. Samen gaan we een nieuw hoofdstuk schrijven in het onderwijslandschap van Groningen.

Adres

Pelsterstraat 2/1
9711 KL Groningen
050 318 74 54
[email protected]

Onze school is gehuisvest in een uniek en opvallend pand, in hartje centrum van de stad. Leerlingen zijn graag bij ons op school en vinden ook de omgeving gezellig. De locatie is bovendien goed bereikbaar.

Vanaf het centraal station bereik je de vestiging te voet in 10-15 minuten. Kom je met de auto? Tegenover de vestiging kun je betaald parkeren in parkeergarage Centrum.

Plan uw route

Benieuwd naar ons kleinschalig onderwijs?

De keuze van een school is een belangrijk moment. Wij maken graag tijd vrij om een persoonlijk gesprek met u en uw kind te maken op onze vestiging in Groningen. We kunnen dan samen kijken wat de beste maatwerkoplossing is voor uw kind.

Dit is een vrijblijvende kennismaking om de mogelijkheden voor uw kind in kaart te brengen. Vaak kunnen we op basis van een gesprek al meerdere scenario’s schetsen die u verder helpen.

Maak een afspraak
✍️SAVE THE DATE✍️

28 september 2024 vindt de lustrumviering ter ere van het 25-jarig bestaan van Luzac Groningen plaats! Zet de datum alvast in je agenda 📅. Meer informatie volgt binnenkort!
Donderdag is het weer tijd voor de open dag 🏫. Benieuwd of Luzac wat voor je is? Meld je aan via www.luzac.nl/open-dag (link ook in bio) en kom donderdag tussen 15:00-18:00 langs! Onze medewerkers staan klaar om je te woord te staan en al je vragen te beantwoorden. Hopelijk tot dan!
Luzac Groningen gaat verhuizen!

Vanaf het nieuwe studiejaar zijn Luzac Groningen en Tio Business School gezamenlijk gehuisvest op de Phebensstraat 1 in Groningen.

Luzac is al vele jaren gevestigd aan de Vismarkt in het centrum van Groningen. Er is echter behoefte ontstaan om te verhuizen naar een locatie die beter past en betere voorzieningen biedt. Na zorgvuldige overweging heeft Luzac besloten te verhuizen en zich te vestigen op dezelfde locatie als Tio Business School.

Wij gaan onze intrek nemen in de zeer ruime tweede etage van het pand. De klaslokalen en voorzieningen op deze etage worden deze zomer aangepast aan de behoeften van Luzac en ingericht in onze eigen stijl. De locatie bevindt zich op 5 minuten loopafstand van het station in een rustige omgeving. We hebben onze eigen buitenruimte en eigen fietsenstalling. En niet onbelangrijk: een ruime kantine met diverse faciliteiten voor de leerlingen! 

We kijken uit naar de samenwerking met het team van Tio waar we al jarenlang naar volle tevredenheid onze examens hebben mogen afnemen!
Volg Luzac Groningen op Instagram

Maak kennis met…

Luzac Groningen biedt onderwijs van brugklas tot diploma, op zowel vwo-, havo- als mavo-niveau. Uw kind kan het hele jaar instromen, we bespreken dan goed wat de mogelijkheden en doelen zijn. Op basis hiervan wordt een persoonlijk leerplan gemaakt. Ons ervaren team biedt vervolgens de juiste begeleiding en structuur, we zorgen ervoor dat uw zoon of dochter excelleert op het hoogst haalbare niveau. Natuurlijk werken we toe naar dat felbegeerde diploma, maar we besteden ook veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling.

Albert Buijs
Rector Luzac Groningen

 

 

Luzac

“Mijn slechtste vakken werden mijn beste vakken. Ik begon school interessant en leuk te vinden.”

Ruben Vanghillewe,
Alumnus Luzac Groningen

Testimonials

“Persoonlijke aandacht voor elk niveau, elk leertempo, elk karakter en alle denkbare persoonlijke omstandigheden. Leerlingen komen bij ons als ze in het reguliere onderwijs vastlopen, zich niet thuis voelen op een grote school, topsport of een ander talent combineren met school of meer begeleiding nodig hebben. Of omdat ze in één jaar hun diploma willen halen.”
Maaike Trimbach
Docent
Het feit dat er strikte regels zijn op school is positief. Het is daarnaast ook gewoon gezellig, we horen altijd leuke verhalen. De samenwerking leerling-ouders-school is fantastisch. Er wordt alleen maar gedacht in mogelijkheden, nooit in beperkingen. De persoonlijke begeleiding gaat heel ver. Niets is teveel. We waren bijvoorbeeld positief verrast dat een docent aanbood om op zondag online extra bijles te geven.”
Anita
Moeder van Alexander

Team

Albert Buijs
Albert Buijs
Rector
Henri Abbring MA
Henri Abbring MA
Conrector leerlingbegeleider
Melissa Walraven
Melissa Walraven
Leerlingbegeleider & verantwoordelijke aanvullend onderwijs
Els Hovinga
Els Hovinga
Leerlingbegeleider & verantwoordelijke aanvullend onderwijs

Meer weten?

Afspraak maken

De keuze van een school is een belangrijk moment. Wij maken graag tijd vrij voor een persoonlijk gesprek met u en uw kind.

Maak een afspraak

Brochure aanvragen

Wilt u meer weten over het excellente maatwerk en de kleine klassen van Luzac? Vraag de brochure aan voor meer informatie.

Brochure aanvragen

Ons onderwijsaanbod

Luzac biedt voortgezet onderwijs van brugklas tot diploma, op mavo-, havo- en vwo-niveau. Door onze kleinschalige scholen en het excellente maatwerk stijgen onze leerlingen boven zichzelf uit.

Bekijk ons onderwijsaanbod

Meeloopdag

We ontvangen uw zoon of dochter graag tijdens een meeloopdag, zodat hij of zij sfeer kan proeven en kennis kan maken met het onderwijs van Luzac.

Lees meer