Maak kennis met…

Luzac Rotterdam heeft een regiofunctie. Leerlingen uit de regio Groot-Rijnmond komen bij ons, soms met een reistijd van drie kwartier. We zijn gevestigd op een prachtige locatie, in een oud ABN Amro-gebouw. Bij binnenkomst in onze school zie je meteen twee grote muurschilderingen. Een met alle mooie gebouwen in de stad Rotterdam en een met onze prachtige wereldhaven. Luzac Rotterdam vormt als het ware het hart van de stad en regio Rotterdam. De vestiging is ruimtelijk en licht; zodra je binnenstapt ervaar je openheid. Deze openheid geeft in combinatie met de persoonlijke aanpak een gevoel van ruimte. De klassen zijn klein en elke leerling wordt echt gezien; zo kan elke leerling helemaal zichzelf zijn.

Luzac Rotterdam is een ondernemende school; we kijken altijd naar hoe we mogelijkheden en kansen optimaal kunnen benutten. Dit sluit naadloos aan bij de waarden van ondernemersstad Rotterdam. Rotterdammers houden van duidelijkheid. Afspraak is afspraak, geen woorden maar daden. Deze karaktereigenschappen zie je terug binnen onze schoolmuren.

Ik ben sinds september 2020 rector van Luzac Rotterdam. Hiervoor was ik rector van Luzac Amersfoort. Ik zie meer overeenkomsten dan verschillen: leerlingen willen echt zichzelf ontwikkelen en de docenten zijn stuk voor stuk bevlogen. Ik vind het rectorschap een prachtige baan. Samen met een enthousiast en hardwerkend team zetten we een organisatie neer waarin leerlingen keer op keer prachtige resultaten boeken.

Gerco van den Brink
Rector Luzac Rotterdam

Luzac

Praktische informatie

Adres

Afgelopen zomer is Luzac Rotterdam verhuisd! Lees hier meer over het nieuwe pand.

Willem Ruyslaan 75
3061 TT Rotterdam
010 466 69 69

Plan uw route

Examentraining

Bij Luzac Rotterdam wordt ook examentraining van Luzac Examentraining gegeven op VMBO-TL-, HAVO- en VWO-niveau.

Onder leiding van bevoegde docenten, die dagelijks voor de klas staan, trainen leerlingen voor het eindexamen. In een groep van maximaal 12 leerlingen krijgt iedereen persoonlijke aandacht en is er veel ruimte voor het stellen van vragen. Mede hierdoor scoren zij gemiddeld 1 punt hoger op het examen.

Bekijk alle examentrainingen

Testimonials

“De dagen zijn lang en intensief, maar dan heb je ook wat. Het kwartje is bij hem gevallen, je moet werken om iets te bereiken. De gesprekken met docenten kan hij ontzettend waarderen. Hij merkt dat hij gezien en begrepen wordt, dat ze in hem investeren. Hij neemt de dingen ook echt van ze aan, dat is bij een puber toch altijd weer een uitdaging.”
Yvonne
Moeder van Vincent
“Thijs is een ander mens geworden. Stralend, gefocust en gedreven. Luzac gaf hem zichtbaar zelfvertrouwen. Dat resulteerde niet alleen in mooie cijfers, maar ook in andere gesprekken en ander gedrag. Zijn bravoure en humor kwamen weer terug. Het is heel bijzonder om Thijs zoveel ontwikkeling door te zien maken. We hebben onze zoon weer terug. Hij is nu de beste versie van zichzelf.” 
Kees
Vader van Thijs
`

Team

Gerco van den Brink
Gerco van den Brink
Rector
Emilie Kingma
Emilie Kingma
Conrector leerlingbegeleider
Martine Borsboom-Schrijver MEd
Martine Borsboom-Schrijver MEd
Conrector onderwijs
Ilona Brinkman
Ilona Brinkman
Managementassistent
Nelie Kreeft
Nelie Kreeft
Administratief medewerker
Aad Schreve
Aad Schreve
Huismeester
Eveline van der Rest
Eveline van der Rest
Huismeester

Meer weten?

Afspraak maken

De keuze van een school is een belangrijk moment. Wij maken graag tijd vrij voor een persoonlijk gesprek met u en uw kind.

Maak een afspraak

Brochure aanvragen

Wilt u meer weten over het excellente maatwerk en de kleine klassen van Luzac? Vraag de brochure aan voor meer informatie.

Brochure aanvragen

Ons onderwijsaanbod

Luzac biedt voortgezet onderwijs van brugklas tot diploma, op mavo-, havo- en vwo-niveau. Door onze kleinschalige scholen en het excellente maatwerk stijgen onze leerlingen boven zichzelf uit.

Bekijk ons onderwijsaanbod

Meeloopdag

We ontvangen uw zoon of dochter graag tijdens een meeloopdag, zodat hij of zij sfeer kan proeven en kennis kan maken met het onderwijs van Luzac.

Lees meer