Praktische informatie

Adres

Bargelaan 180
2333CW Leiden
071 514 89 63
[email protected]

We zijn onlangs verhuisd naar het moderne LEVEL-pand pal naast Leiden Centraal Station. De praktische plek en nieuwe voorzieningen zullen ervoor zorgen dat iedereen zich prettig voelt. Daardoor kunnen de leerlingen zich concentreren op het belangrijkste: hun ontwikkeling.

Plan uw route

 

Benieuwd naar ons kleinschalig onderwijs?

De keuze van een school is een belangrijk moment. Wij maken graag tijd vrij om een persoonlijk gesprek met u en uw kind te maken op onze vestiging in Leiden. We kunnen dan samen kijken wat de beste maatwerkoplossing is voor uw kind.

Dit is een vrijblijvende kennismaking om de mogelijkheden voor uw kind in kaart te brengen. Vaak kunnen we op basis van een gesprek al meerdere scenario’s schetsen die u verder helpen.

Maak een afspraak

Hebben jullie ook al zo'n prachtige Luzacposter aangetroffen? Zo nee, zoek er eentje op, maak een selfie en tag #LuzacLeiden en #LuzacEffect
Heb jij ons al gehoord? Vanaf vandaag is Luzac op de radio! Nu is ons 2 in 1-examenjaar echt niet te missen. Dé kans om zittenblijven te compenseren of één jaar eerder te slagen op een hoger niveau. Als je ons hoort, spread the word! #LuzacEffect #LuzacLeiden
Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Er is een probleem met je Instagram feed.
Fout: ongeldige feed ID.

Volg Luzac Leiden op Instagram

Maak kennis met…

Luzac Leiden richt zich op de examenleerlingen mavo, havo en vwo. Leerlingen die de laatste twee jaar van de middelbare school in één jaar willen doen, leerlingen die willen herprofileren voor een vervolgopleiding of leerlingen die eerder zijn gezakt en nu deelcertificaten willen halen.

We vergelijken het examenjaar wel eens met topsport beoefenen. Een leerling stopt veel tijd, energie en concentratie in het traject en heeft het soms best zwaar, maar als het diploma dan behaald is, is de blijdschap enorm.

En de leerlingen hoeven het niet zelf te doen. Want voor hen zijn structuur en begeleiding ontzettend belangrijk. De docenten geven in kleine klassen les en de leerlingbegeleider ondersteunt bij het plannen en leren leren. RTTI is het middel dat deze driehoek – leerling, docent en begeleider – verbindt. Omdat de ene 6 de andere 6 niet is, is het van belang om examens te analyseren en op basis daarvan persoonlijke actieplannen op te stellen. Met elkaar.

Met elkaar zorgen we er dan ook voor dat dat leerlingen groeien. Zowel op vakinhoudelijk gebied als op persoonlijk vlak. Het schooljaar sluiten we traditiegetrouw af met de diploma-uitreiking in de Marekerk waar één gevoel overheerst: trots.

Lisanne Mijnders-Pepelasi

Rector Luzac Leiden

Luzac

Neem een kijkje bij Luzac Leiden

2 in 1-examenjaar bij Luzac Leiden

“De leerlingen staan bij ons centraal: wij bieden hen persoonlijke begeleiding en structuur.”

Lisanne Mijnders
Rector, Luzac Leiden

Testimonials

“Bij Luzac is alles mogelijk. Voor iedere situatie is wel een oplossing. Zelf doe ik bijvoorbeeld gesplitst eindexamen. Zo plannen we alles mooi om mijn sportieve hoogtepunten heen. Ik moest trouwens best wennen aan dat kleinschalige. Iedereen kent iedereen! Maar nu vind ik dat alleen maar fijn, ik merk hoe waardevol dat is.”
Charlotte Wijkamp
Leerling, 6 vwo
“Op het Luzac worden leerlingen begeleid vanuit de gedachte dat ieder kind gelijk, maar geen kind hetzelfde is. Leerlingen gaan hier niet alleen weg met een diploma, maar ook met inzicht in hun eigen unieke persoonlijkheid en de manier waarop ze die het beste kunnen inzetten in de samenleving. Hier wordt een leerling écht gezien en uit hem of haar gehaald wat erin zit.”
Lilian de Ruiter
Oud-conrector onderwijs

Nieuws

Lesgeven aan 2 in 1-examenleerlingen: een vak apart
Biologiedocent meneer van den Bergh geeft bij Luzac Leiden les aan 2 in 1-examenjaar leerlingen, met wie hij alles op… Lees meer
Fiep over het 2 in 1-examenjaar: ‘’Ik heb van zittenblijven wat moois gemaakt’’
Fiep (18) bleek vorig schooljaar te moeten doubleren in havo 4, maar het 2 in 1-examenjaar van Luzac zorgt ervoor… Lees meer
Zo maakt Luzac het 2 in 1-examenjaar mogelijk
Het 2 in 1-examenjaar is een flinke uitdaging voor leerlingen met ambitie. Tijdens dit intensieve jaar worden het voorexamen- en… Lees meer

Team

drs. Lisanne Mijnders - Pepelasi
drs. Lisanne Mijnders – Pepelasi
Rector
Myrthe Goemaat
Myrthe Goemaat
Conrector onderwijs & verantwoordelijke aanvullend onderwijs

Meer weten?

Afspraak maken

De keuze van een school is een belangrijk moment. Wij maken graag tijd vrij voor een persoonlijk gesprek met u en uw kind.

Maak een afspraak

Brochure aanvragen

Wilt u meer weten over het excellente maatwerk en de kleine klassen van Luzac? Vraag de brochure aan voor meer informatie.

Brochure aanvragen

Ons onderwijsaanbod

Luzac biedt voortgezet onderwijs van brugklas tot diploma, op mavo-, havo- en vwo-niveau. Door onze kleinschalige scholen en het excellente maatwerk stijgen onze leerlingen boven zichzelf uit.

Bekijk ons onderwijsaanbod

Meeloopdag

We ontvangen uw zoon of dochter graag tijdens een meeloopdag, zodat hij of zij sfeer kan proeven en kennis kan maken met het onderwijs van Luzac.

Lees meer