Powered by Luzac: studiebegeleiding voor middelbare scholieren

Heb je een leerachterstand opgelopen of haal je slechte cijfers? Dan is daar een oplossing voor: Luzac Studiebegeleiding! De persoonlijke hulp van een coach helpt jou weer op de rit. Met de juiste focus en structuur sta jij straks in je kracht en heb je de power om te knallen als nooit tevoren.

Van de brugklas tot het examenjaar: Luzac Studiebegeleiding staat klaar voor leerlingen uit alle klassen. Je kunt met veel verschillende hulpvragen bij Luzac terecht, zoals leer- en huiswerkbegeleiding, het schrijven van een profielwerkstuk, het omgaan met concentratieproblemen, het maken van de juiste studiekeuze en de voorbereiding op school- en eindexamens. Wij staan klaar om je dat zetje in de rug te geven waarmee je zonder zorgen kunt knallen.

Wat kun je van Luzac Studiebegeleiding verwachten?

Met Luzac Studiebegeleiding word je na schooltijd gericht geholpen, onder begeleiding van een vakkundige onderwijscoach. Die houdt de vorderingen bij en evalueert maandelijks met jou en je ouders hoe het gaat. Zo worden eventuele problemen of achterstanden gericht aangepakt en krijg je altijd de hulp waarmee je optimaal presteert.

De leer- en huiswerkbegeleiding begint na schooltijd, tussen 14.00 uur en 18.00 uur. Thuis heb je rust en hoef je niet meer over school na te denken. Samen met je coach bespreek je de planning voor de dag, week of afgesproken tijd. Vervolgens helpt de studiebegeleider met het huiswerk en andere taken, maar leert hij of zij je ook organiseren en structureren. Aan het eind van de dag wordt nagegaan of je de stof van de dag volledig begrijpt.

Een leerplan op maat

Iedereen leert op een andere manier en heeft eigen leerdoelen. Daarom krijg je bij Luzac een eigen leerplan op basis van verschillende elementen, zoals een digitale test Leervoorkeuren VO, diagnostische toetsen, RTTI- en OMZA-analyses en digitale Luzac-studiewijzers. Zo weten we precies hoe we jou kunnen helpen.

Overige begeleiding

Naast huiswerk- en leerbegeleiding op maat kunnen leerlingen bij Luzac Studiebegeleiding kiezen voor de volgende specifieke begeleidingsmogelijkheden:

 • Bijlesmomenten
  Naast de vaste studiebegeleidingsuren bieden wij leerlingen de mogelijkheid van extra bijlesmomenten. Zij krijgen dan van studenten op afstand extra uitleg over vakken waar zij moeite mee hebben, inclusief inhoudelijke feedback op hun leerdoelen. De studenten zijn speciaal geselecteerd op hun kennis in het betreffende vak.
 • Begeleiding van het profielwerkstuk.
  Ook dit aandachtspunt is bekend binnen Luzac. Het profielwerkstuk, al jaren onderdeel van de Luzac Summerschool, is een steeds belangrijker onderdeel van de examenperiode gebleken. Met een goed profielwerkstuk bewijzen leerlingen vaak wat zij na het voortgezet onderwijs aankunnen in het vervolgonderwijs. Het wordt ook onderdeel van het portfolio waarmee toelating in hoger onderwijs voorbereid wordt.
 • Begeleiding brugklassers:
  • Training studievaardigheden, “Slimmer Leren met RTTI’
  • Leervoorkeurentest
  • Voorbereiding CITO VO.
 • Begeleiding (voor-)examenleerlingen op keuze vervolgonderwijs.

Een persoonlijk adviesgesprek

Heb je vragen of wil je weten wat Luzac Studiebegeleiding voor jou kan betekenen? Dan kun je bellen naar 035 – 672 10 39. Onze opleidingsadviseurs staan klaar om je vragen te beantwoorden en een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen, waarin we samen bespreken hoe Luzac jou kan helpen.