Studiebegeleiding voor middelbare scholieren

Leer je heel hard maar haal je nog steeds onvoldoendes? Of loopt het gewoon niet lekker op school? Dan is daar een oplossing voor: Luzac Studiebegeleiding! Met Luzac Studiebegeleiding haal jij straks vol zelfvertrouwen het maximale uit jezelf!

Aanvraag afspraak vrijblijvende kennismaking

Wat houdt Luzac Studiebegeleiding in?

Van de brugklas tot het examenjaar: Luzac Studiebegeleiding helpt leerlingen uit alle klassen. Een persoonlijke leerlingbegeleider staat de hele dag voor je klaar om je te helpen met jouw hulpvraag, zoals leer- en huiswerkbegeleiding, omgaan met concentratieproblemen en de voorbereiding op school- en eindexamens. Je begeleider houdt de vorderingen bij en evalueert maandelijks met jou en je ouders hoe het gaat. Zo pakken we problemen of achterstanden gericht aan en krijg je altijd de hulp waarmee je optimaal presteert.

Studievaardigheden en leerstrategieën

De leerlingbegeleider helpt jou met het huiswerk en andere schooltaken, maar ook bij het ontwikkelen van belangrijke vaardigheden, zoals plannen, samenvatten en structureren. Daarnaast leer je écht effectief te leren en hoe je toetsvragen goed kunt interpreteren.

Persoonlijk leerplan

Iedereen leert op een andere manier en heeft eigen leerdoelen. Daarom krijg je bij Luzac nu een eigen leerplan. Eerst zorgen we voor inzichten in jouw capaciteiten, leerstijl en verbeterpunten met verschillende testen, zoals een digitale test Leervoorkeuren VO en diagnostische toetsen. Deze testen nemen we gratis bij je af! Zo kunnen we jouw leerplan zorgvuldig opstellen.

Wanneer volg je Luzac Studiebegeleiding?

Je kunt de studiebegeleiding elke doordeweekse dag volgen op een vestiging bij jou in de buurt. We plannen de studiebegeleiding volledig rondom jouw schoolrooster. Kom je direct uit school? Dan gaan we even rustig bijpraten, wat eten en drinken. Daarna gaan we aan de slag met jouw huis- en leerwerk! Thuis heb je rust en hoef je niet meer over school na te denken.

Voordelen studiebegeleiding


• Begeleiding van een vakkundige leerlingbegeleider
• Persoonlijk leerplan o.b.v. hulpvraag en diverse testen
• Kennismaken met verschillende leerstrategieën
• Verbeteren van studievaardigheden
• Begeleiding in te plannen rondom lesrooster
• Rust thuis
• Regelmatig contact met de ouders over de voortgang
• Meer zelfvertrouwen en betere cijfers

Brugklasbegeleiding

Zit je in de brugklas en wil je het maximale uit jezelf halen? Met brugklasbegeleiding van Luzac ontwikkel je onmisbare (studie)vaardigheden waarmee je kan knallen. Tijdens de brugklas, en daarna!

Meer over brugklasbegeleiding

Examenjaarbegeleiding

Wil jij maximaal scoren tijdens je school- en eindexamens? Met de examenjaarbegeleiding van Luzac krijg je de persoonlijke begeleiding, trainingen en hulp, waarmee je presteert als nooit tevoren.

Meer over examenjaarbegeleiding

Eindspurt

De Eindspurt van Luzac zorgt ervoor dat onvoldoendes zoveel mogelijk vóór je eindrapport worden weggewerkt! Na de meivakantie zet je met een persoonlijke leerlingbegeleider tot de laatste toetsweek alles op alles om ervoor te zorgen dat je het schooljaar goed afsluit.

Meer over Luzac Eindspurt

Meld je aan voor een proefmiddag!

Tijdens een proefmiddag maak je kennis met de leerlingbegeleider en gaan jullie samen zitten voor jouw hulpvraag. Je krijgt al gelijk een steuntje in de rug door wat handvatten waarmee je bijvoorbeeld wat beter kan plannen of samenvatten.

Maak een afspraak

‘‘Elke leerling heeft een andere hulpvraag: van faalangst tot een ongestructureerde leerstijl of moeite met bètavakken. Daarom begeleiden we elke leerling ook op een andere manier. Sommige leerlingen interpreteren vragen niet juist en antwoorden te makkelijk. Bij ons ontwikkelen ze dan de vaardigheden waarmee ze hun kennis beter toepassen. Kortom: bij Luzac Studiebegeleiding krijgen leerlingen de aandacht en hulp die ze nodig hebben om optimaal te presteren.’’

Anouk Paans,
leerlingbegeleider Luzac Breda

Anouk Paans,
leerlingbegeleider Luzac Breda

Hulp bij leer- en huiswerk maken? Download onze tipsheet!

Wil je goed beslagen ten ijs komen voor alle toetsen? Download onze tipsheet. We geven concrete tips waarmee je mooie cijfers kunt halen.

Ik ben van havo naar vwo overgestapt op mijn huidige school en ik merkte dat ik het overzicht kwijtraakte door alles wat op me af kwam. De belangrijkste les die ik hier heb geleerd is hoe ik verantwoordelijkheid kan nemen over mijn eigen leerproces. Tot nu toe heeft studiebegeleiding me hogere cijfers opgeleverd en ook het vertrouwen dat ik het zelf kan.

Daniel
Leerling, 17 jaar

U ontvangt naast de tipsheet nog enkele informerende e-mails van ons betreft uw informatieaanvraag. 

Om je beter te kunnen adviseren tijdens de oriëntatie van je opleiding kunnen we telefonisch en per e-mail contact met je opnemen.

De privacy statement van Luzac is van toepassing op dit formulier.

Een persoonlijk adviesgesprek

Heb je vragen of wil je weten wat Luzac Studiebegeleiding voor jou kan betekenen? Dan kun je bellen naar 035 – 672 10 39. Onze opleidingsadviseurs staan klaar om je vragen te beantwoorden en een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen, waarin we samen bespreken hoe Luzac jou kan helpen.

Meer over Luzac Studiebegeleiding

Zo helpt studiebegeleiding leerlingen van onvoldoendes naar voldoendes
Luzac Studiebegeleiding zet ook leerlingen die geen voortgezet onderwijs bij Luzac volgen in hun kracht. Onze leerlingbegeleiders staan elke schooldag… Lees meer
De moeder van Sem deelt haar ervaring met Luzac Studiebegeleiding
Onze onderwijscoaches maken de kracht van Luzac ook beschikbaar voor leerlingen van andere scholen, met Luzac Studiebegeleiding. Sem volgt vier… Lees meer
Een middag studiebegeleiding bij onderwijscoach Sophie
‘‘Extra aandacht, dat werpt echt zijn vruchten af.’’ Sophie is onderwijscoach en mentor bij Luzac Den Haag. Haar rol van… Lees meer