Studiebegeleiding voor middelbare scholieren

Heb je een leerachterstand opgelopen of haal je slechte cijfers? Dan is daar een oplossing voor: Luzac Studiebegeleiding! De persoonlijke hulp van een coach helpt jou weer op de rit. Met de juiste focus en structuur sta jij straks in je kracht en heb je de power om te knallen als nooit tevoren.

Van de brugklas tot het examenjaar: Luzac Studiebegeleiding staat klaar voor leerlingen uit alle klassen. Je kunt met veel verschillende hulpvragen bij Luzac terecht, zoals leer- en huiswerkbegeleiding, het schrijven van een profielwerkstuk, het omgaan met concentratieproblemen, het maken van de juiste studiekeuze en de voorbereiding op school- en eindexamens. Wij staan klaar met studiebegeleiding op maat om je dat zetje in de rug te geven waarmee je zonder zorgen kunt knallen.

Wat kun je van Luzac Studiebegeleiding verwachten?

Met Luzac Studiebegeleiding word je na schooltijd op maat en gericht geholpen, onder begeleiding van een vakkundige onderwijscoach. Die houdt de vorderingen bij en evalueert maandelijks met jou en je ouders hoe het gaat. Zo worden eventuele problemen of achterstanden gericht aangepakt en krijg je altijd de hulp en begeleiding op maat waarmee je optimaal presteert.

De leer- en huiswerkbegeleiding begint na schooltijd, tussen 14.00 uur en 18.00 uur. Thuis heb je rust en hoef je niet meer over school na te denken. Samen met je coach bespreek je de planning voor de dag, week of afgesproken tijd. Vervolgens helpt de studiebegeleider met het huiswerk en andere taken, maar leert hij of zij je ook organiseren en structureren. Aan het eind van de dag wordt nagegaan of je de stof van de dag volledig begrijpt.

Maak kennis met Luzac Studiebegeleiding

Je kunt nu kennis maken met de werkwijze van Luzac Studiebegeleiding. Regelmatig organiseren wij een gratis workshop ‘Huiswerkplanning’. Hierbij leer je, in een kleine groep van maximaal 8 leerlingen, hoe je zelf een werkbare planning kunt maken voor al je schoolwerk.

Meld je hier aan voor de workshop ‘Huiswerkplanning’.

Een leerplan op maat

Iedereen leert op een andere manier en heeft eigen leerdoelen. Daarom krijg je bij Luzac een eigen leerplan op basis van verschillende elementen, zoals een digitale test Leervoorkeuren VO, diagnostische toetsen, RTTI- en OMZA-analyses en digitale Luzac-studiewijzers. Zo weten we precies hoe we jou kunnen helpen.

Overige begeleiding

Naast huiswerk- en leerbegeleiding op maat kunnen leerlingen bij Luzac Studiebegeleiding kiezen voor de volgende specifieke begeleidingsmogelijkheden:

  • Begeleiding van het profielwerkstuk.
    Ook dit aandachtspunt is bekend binnen Luzac. Het profielwerkstuk, al jaren onderdeel van de Luzac Summerschool, is een steeds belangrijker onderdeel van de examenperiode gebleken. Met een goed profielwerkstuk bewijzen leerlingen vaak wat zij na het voortgezet onderwijs aankunnen in het vervolgonderwijs. Het wordt ook onderdeel van het portfolio waarmee toelating in hoger onderwijs voorbereid wordt.
  • Begeleiding (voor-)examenleerlingen op keuze vervolgonderwijs.

Uw kind helpen bij leer- en huiswerk maken? Download onze tipsheet!

Wilt u dat uw kind goed beslagen ten ijs komt voor alle toetsen? Daar kunt u hem of haar bij helpen! Download onze tipsheet. We geven u concrete tips, waarmee u uw kind kan helpen om mooie cijfers te halen.

  • Door dit formulier te verzenden, geeft u aan de tipsheet van Luzac te willen ontvangen. Velden met een * zijn verplicht.
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden

Om u beter te kunnen adviseren tijdens de oriëntatie van de opleiding van uw kind(eren) kunnen we telefonisch en per e-mail contact met u opnemen.

De privacy statement van Luzac is van toepassing op dit formulier.

Een persoonlijk adviesgesprek

Heb je vragen of wil je weten wat Luzac Studiebegeleiding voor jou kan betekenen? Dan kun je bellen naar 035 – 672 10 39. Onze opleidingsadviseurs staan klaar om je vragen te beantwoorden en een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen, waarin we samen bespreken hoe Luzac jou kan helpen.