Brugklasbegeleiding: een vliegende start op de middelbare school

Uw kind het maximale uit zichzelf laten halen in de brugklas? Met brugklasbegeleiding van Luzac ontwikkelt hij de onmisbare (studie)vaardigheden, waarmee hij kan knallen. Tijdens de brugklas, én daarna.

Aanvraag afspraak vrijblijvende kennismaking

Wat kunt u van de brugklasbegeleiding verwachten?

In de brugklas komt veel op leerlingen af: meer verwachtingen en zelfstandigheid, veel huiswerk en complexere toetsen. Een persoonlijke leerlingbegeleider helpt uw kind hierin zijn weg te vinden. Van huis- en leerwerk begeleiding tot planningen maken en studievaardigheden ontwikkelen. Tijdens de brugklasbegeleiding van Luzac krijgt uw kind alle handvatten, waarmee hij vol zelfvertrouwen en met plezier mooie cijfers haalt.

Zo ziet de begeleiding in de brugklas er in de praktijk uit

Voorafgaand aan de brugklasbegeleiding maakt de leerlingbegeleider een persoonlijk leerplan voor uw kind, op basis van zijn behoeften een leervoorkeurentest. Vervolgens staat hij of zij 2 dagen per week voor uw kind klaar; we plannen de begeleiding flexibel om het schoolrooster heen.

Tijdens de brugklasbegeleiding gaat uw kind samen met de leerlingbegeleider gericht aan de slag met zijn leerdoelen, huiswerk en de voorbereiding op toetsen. Heeft hij of zij moeite met een specifiek vak? Dan plannen we steunlessen in met een vakdocent. En daarnaast ontwikkelt uw kind alle vaardigheden die hij nodig heeft om goed te presteren op school. Er is veel aandacht voor leren leren, hoe uw kind een toets goed aanvliegt en vaardigheden zoals plannen en organiseren. Zo wordt het leren niet alleen succesvoller, maar ook nog eens leuker.

Goed om te weten: ook u wordt betrokken bij het leerproces. De leerlingbegeleider houdt nauw contact met u om de voortgang te bespreken.

De voordelen van Luzac brugklasbegeleiding:

  • Begeleiding op basis van een persoonlijk leerplan;
  • Leren in een fijne, veilige leeromgeving op een Luzac-locatie;
  • Een persoonlijke leerlingbegeleider;
  • Flexibel in te delen rondom het lesrooster;
  • Gerichte huis- en leerwerkbegeleiding;
  • Extra steunlessen waar nodig;
  • Aandacht voor leren leren;
  • Essentiele toetsvaardigheden opdoen, zoals vragen juist interpreteren en antwoorden goed formuleren;
  • Korte lijnen met ouders over de voortgang;
  • Studievaardigheden ontwikkelen die waardevol zijn in de brugklas, maar ook daarna.

Meld uw kind aan voor een proefmiddag!

Tijdens een proefmiddag maakt uw kind kennis met de leerlingbegeleider. Uw kind krijgt al gelijk een steuntje in de rug door wat handvatten waarmee hij bijvoorbeeld wat beter kan plannen of samenvatten. Zo ontdekken u en uw kind of Luzac Brugklasbegeleiding bij hem of haar past!

Meld uw kind aan