Onderbouw

Bij Luzac komen de leerlingen in een brede brugklas van twee jaar, met een leerplan op maat. Na het tweede jaar van de brugklas stroomt een leerling door naar 3 mavo (bovenbouw) of 3 havo/vwo. Dat geeft ons de tijd om het definitieve niveau van uw kind te bepalen en geeft uw kind rust en ruimte om zich te ontwikkelen.

Met onze klassen van gemiddeld 12 leerlingen kan de docent veel persoonlijke aandacht geven. Ook de leerlingenbegeleider staat altijd klaar om onze leerlingen te helpen en te begeleiden door de leerweg. Zo krijgt uw zoon of dochter meer zelfvertrouwen en neemt het leerplezier toe.

Beproefde methodiek

Het persoonlijke plan voor uw zoon of dochter staat bij ons altijd centraal. Wij zetten alles op alles om hem of haar te helpen bij het behalen van zijn of haar doelen. Daarnaast zorgen wij ervoor dat onze leerlingen met een goed gevoel naar school blijven komen. Indien uw kind in een havo/vwo-klas zit, bepalen we in het derde schooljaar op welk niveau hij of zij de middelbare school af kan sluiten. Daarbij maken wij gebruik van de RTTI-tool (Reproductie, Toepassing in bekende situatie, Toepassing in nieuwe situatie en Inzicht). Met deze methode kunnen we goed analyseren op welke onderdelen een leerling goed scoort en op welke juist niet. We spelen hier vervolgens op in met bijvoorbeeld extra begeleiding.

Altijd welkom bij Luzac

Het komt regelmatig voor dat leerlingen afstromen van de brugklas havo/vwo naar de mavo, doordat het onderwijs tegenvalt. Maar dat is lang niet altijd nodig. Een basisschool geeft namelijk niet voor niets een havo/vwo-advies. Sommige leerlingen moeten bijvoorbeeld wennen aan de nieuwe school of hebben moeite met zelfstandig huiswerk maken. Luzac kijkt graag wat uw zoon of dochter nodig heeft om te presteren op het hoogst haalbare niveau. Zo kunnen wij bijvoorbeeld extra hulplessen inzetten of het leertempo aanpassen.

Persoonlijke ontwikkeling

Leerlingen in de onderbouw maken op hun leeftijd een belangrijke persoonlijke ontwikkeling door. De extra aandacht die wij hieraan geven, onderscheidt ons van het reguliere onderwijs. We organiseren daarnaast regelmatig leerzame excursies, zoals een dag naar de rechtbank, moskee of boerderij. En tijdens onze levenskundelessen staan we stil bij de wereld om ons heen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de onderbouw? Bel dan naar 035 – 672 10 39 of mail naar [email protected]. Wij beantwoorden graag al uw vragen en denken graag met u mee over de onderwijsmogelijkheden die bij uw zoon of dochter passen.

Investering

Een jaar in de onderbouw van Luzac is mogelijk vanaf €23.900. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind en welke investering hieraan verbonden is? Vraag dan een kostenoverzicht aan. Wij nemen contact met u op om een totaal overzicht van de benodigde investering te geven.

Volgt uw kind een aangepast vakkenpakket of stroomt het gedurende het schooljaar in? Dan gelden er aangepaste betalingsregels. Klik hier voor de voorwaarden, prijzen per aanpassing én kortingsregels.