Betalingsregels en kortingen

 

Inschrijven

Bij Luzac betaalt u geen inschrijfgeld. De betaling van het studiegeld dient te geschieden voor aanvang van het schooljaar (1 september) of, bij latere instroom, binnen 15 dagen na inschrijving. Betaling in drie termijnen is mogelijk. Bij betaling ineens wordt een korting verleend van 5%. Voor instroom ná 1 december geldt een gereduceerd tarief, behalve in de examenjaren.

Aantal vakken

Om het diploma te behalen dient een leerling in 6 vakken Centraal Eindexamen te doen voor mavo, 7 vakken voor havo en 8 vakken voor vwo. Luzac biedt op mavo standaard 7 vakken aan. Dit geeft leerlingen meer mogelijkheden om later door te stromen naar een hoger niveau. Het is mogelijk om extra vakken te doen, bovenop het verplichte aantal vakken. Het tarief voor een extra vak is €4.441,- (schooljaar 2024-2025).

Spaans Elementair en Informatica zijn schoolexamenvakken. Voor deze vakken brengen wij het tarief van een eindexamenvak in rekening daar we voor deze vakken meer lesuren bieden dan voor de andere schoolexamenvakken.

Vak op hoger niveau

Soms gaat een bepaald vak een leerling makkelijk af. Dan is het mogelijk dat vak eerder af te sluiten (bijvoorbeeld door al examen te doen in het voorexamenjaar) of het is mogelijk om dat vak op een hoger niveau te volgen. Een havo leerling krijgt dan een havo diploma met een vwo aantekening voor het betreffende vak. Voor het eerder afleggen van het examen brengt Luzac geen kosten in rekening.