2 in 1 examenjaar

De leerlingen van Luzac hebben één ding met elkaar gemeen: ze willen het maximale uit zichzelf halen. En wij geven daar graag alle benodigde handvatten voor. Luzac gelooft namelijk dat iedereen in staat is om een diploma te halen dat aansluit bij zijn of haar capaciteiten en ambities. Daarom maken wij het voor ambitieuze leerlingen mogelijk om versneld hun diploma te halen.

Binnen één jaar het diploma behalen

Luzac maakt het mogelijk om in één jaar een mavo-, havo– of vwo-diploma te behalen. Dit doen we door de lesstof van het voorexamenjaar met de lesstof van het examenjaar te combineren. Met het op maat gemaakte leerplan volgt uw zoon of dochter dit examenjaar op een manier die bij hem of haar past. Zo kunnen wij bijvoorbeeld extra hulplessen of lesstof bieden. Heeft uw zoon of dochter bijvoorbeeld havo gedaan, maar wordt hij of zij niet toegelaten op het vwo? Dan kan hij of zij bij Luzac vaak toch nog overstappen.

De leerlingen gaan tijdens dit jaar elke dag van 09.00 tot 17.00 uur naar school en krijgen, dankzij de kleine klassen van gemiddeld 12 leerlingen, alle aandacht en persoonlijke hulp die ze nodig hebben. Het examenjaar wordt afgesloten met het centraal schriftelijk examen, hetzelfde examen als dat wordt afgenomen in het reguliere voortgezet onderwijs. Wij bereiden onze leerlingen hier optimaal op voor, onder andere met een doelgerichte en effectieve examentraining tijdens de laatste weken.

Het verkorte examentraject is een intensief, maar ook onvergetelijk schooljaar. Samen met klasgenoten maakt elke leerling mee hoe ze het maximale uit zichzelf kunnen halen, met een mooi diploma als beloning.

Het versnelde examentraject kan gevolgd worden door leerlingen (tot 23 jaar) die:

  • Een overgangsbewijs hebben naar het voorexamenjaar (dus mavo 3, havo 4 of vwo 5);
  • Een mavo- of havodiploma hebben en nu een niveau hoger willen behalen;
  • Zijn blijven zitten in het voorexamenjaar;
  • Gezakt zijn voor hun eindexamen.

Vakken op een hoger niveau

Naast de mogelijkheid om een versneld examenjaar te volgen, kunnen de leerlingen er ook voor kiezen om een paar vakken waar ze in uitblinken op een hoger niveau te volgen. Zo hoeft de leerling nog maar een paar vakken te volgen als hij of zij volgend jaar examen wil doen op een hoger niveau.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het versnelde examenjaar? Bel dan naar 035 – 672 10 39 of mail naar [email protected]. Wij beantwoorden graag al uw vragen en denken graag met u mee over de onderwijsmogelijkheden die bij uw zoon of dochter passen.

Investering

Een versneld examenjaar van Luzac is mogelijk vanaf €26.600. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind en welke investering hieraan verbonden is? Vraag dan een kostenoverzicht aan. Wij nemen contact met u op om een totaal overzicht van de benodigde investering te geven.

Volgt uw kind een aangepast vakkenpakket of stroomt het gedurende het schooljaar in? Dan gelden er aangepaste betalingsregels. Klik hier voor de voorwaarden, prijzen per aanpassing én kortingsregels.