2 in 1 examenjaar

Het 2 in 1-examenjaar van Luzac: hét examenjaar voor leerlingen die houden van een flinke uitdaging. Het voorexamen- en examenjaar worden namelijk gecombineerd, waardoor de leerling in één jaar kan slagen. Een mooie kans voor leerlingen die bijvoorbeeld sneller aan hun vervolgstudie willen beginnen of willen doorstromen naar een hoger niveau.

Binnen één jaar het diploma behalen

Luzac maakt het mogelijk om in één jaar een mavo-, havo– of vwo-diploma te behalen. Dit doen we door de lesstof van het voorexamenjaar met de lesstof van het examenjaar te combineren. Met het op maat gemaakte leerplan volgt uw zoon of dochter dit examenjaar op een manier die bij hem of haar past. Heeft uw zoon of dochter bijvoorbeeld havo gedaan, maar wordt hij of zij niet toegelaten op het vwo? Dan kan hij of zij bij Luzac vaak toch nog overstappen.

Het examenjaar wordt afgesloten met het centraal schriftelijk examen, hetzelfde examen als dat wordt afgenomen in het reguliere voortgezet onderwijs. Wij bereiden onze leerlingen hier optimaal op voor, onder andere met een doelgerichte en effectieve examentraining tijdens de laatste weken.

Het 2 in 1-examenjaar in een notendop

• Twee schooljaren combineren in één jaar;
• In een razendsnel tempo op het juiste niveau komen voor elk (schoolexamen);
• Een duidelijke structuur: een uitgestippelde planning;
• Lange schooldagen: tot 17.00 uur huiswerk maken in de studiezaal;

• Een leerplan op maat;
• Persoonlijke leerlingbegeleiding;
• Kleine klassen met veel persoonlijke aandacht;
• Intensieve examentrainingen in de aanloop naar de eindexamens;
• Speciale groepsdynamiek.

Het versnelde examentraject kan gevolgd worden door leerlingen (tot 23 jaar) die:

  • Een overgangsbewijs hebben naar het voorexamenjaar (dus mavo 3, havo 4 of vwo 5);
  • Een mavo- of havodiploma hebben en nu een niveau hoger willen behalen;
  • Zijn blijven zitten in het voorexamenjaar;
  • Gezakt zijn voor hun eindexamen.

Andere mogelijkheden

Luzac biedt nog andere mogelijkheden voor leerlingen na het examenjaar.

Deelcertificaten

Is uw zoon of dochter op slechts enkele vakken gezakt of heeft hij of zij vakken uit een ander profiel nodig voor de gewenste vervolgopleiding? Dan hoeft hij of zij niet alle vakken opnieuw te volgen. Luzac maakt het ook mogelijk om één of enkele vakken te volgen, waarbij de leerling de vakken afsluit met deelcertificaten voor de middelbare school. Op deze manier kan alsnog het diploma gehaald worden zonder het hele jaar opnieuw te volgen.

Meer informatie

Zomerschool

Veel leerlingen willen, nadat ze hun diploma hebben gehaald, opstromen naar een hoger niveau. Het komt voor dat leerlingen op het hogere niveau beginnen met een kennisachterstand. Leerlingen kunnen er voor kiezen om in de zomer deze kennishiaten te dichten. Tijdens de Luzac Zomerschool kunnen opstromers één of meerdere bootcamps van een dag voor een specifiek vak volgen.

Meer informatie

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het versnelde examenjaar? Bel dan naar 035 – 672 10 39 of mail naar [email protected]. Wij beantwoorden graag al uw vragen en denken graag met u mee over de onderwijsmogelijkheden die bij uw zoon of dochter passen.

Investering

Een versneld examenjaar van Luzac is mogelijk vanaf €24.000 voor mavo, €25.600 voor havo en €27.200 voor vwo. Deze tarieven gelden voor schooljaar 2022-2023. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind en welke investering hieraan verbonden is? Vraag dan een kostenoverzicht aan. Wij nemen contact met u op om een totaal overzicht van de benodigde investering te geven.

Volgt uw kind een aangepast vakkenpakket of stroomt het gedurende het schooljaar in? Dan gelden er aangepaste betalingsregels. Klik hier voor de voorwaarden, prijzen per aanpassing én kortingsregels.