2 in 1 examenjaar

Het 2 in 1-examenjaar van Luzac: hét examenjaar voor leerlingen die houden van een flinke uitdaging. Het voorexamen- en examenjaar worden namelijk gecombineerd, waardoor de leerling in één jaar kan slagen. Een mooie kans voor leerlingen die bijvoorbeeld sneller aan hun vervolgstudie willen beginnen of willen doorstromen naar een hoger niveau.

Aanvraag afspraak vrijblijvende kennismaking

Binnen één jaar het diploma behalen

Twee schooljaren in één, hoe maken we dat mogelijk? Met onze duidelijke structuur, kleine klassen én onze persoonlijke aandacht voor elke leerling. Docenten weten als geen ander wat de leerling nodig heeft om op tijd op het benodigde examenniveau te komen en onze leerlingbegeleiders staan altijd klaar om de passende ondersteuning te bieden. Zo ontdekt de leerling wat hij écht kan, doet hij (studie)vaardigheden en een flinke dosis zelfvertrouwen op, waar hij zijn leven lang van profiteert. Kortom: het 2 in 1-examenjaar is een jaar om nooit te vergeten.

Hoe geven we les in het examenjaar?

Lesgeven in het 2 in 1-examenjaar is een vak apart! Biologiedocent Jeroen van den Bergh vertelt hoe zijn lessen leerlingen op het benodigde kennisniveau brengen.

Lees meer over onze lessen

Kom je een dag meelopen?

Zelf ervaren hoe het is om bij Luzac naar school te gaan en kennismaken met onze docenten en leerlingen? Dat kan tijdens een meeloopdag op één van onze vestigingen in de buurt.

Aanmelden

Het 2 in 1-examenjaar in een notendop

• Twee schooljaren combineren in één jaar;
• In een razendsnel tempo op het juiste niveau komen voor elk (schoolexamen);
• Een duidelijke structuur: een uitgestippelde planning;
• Lange schooldagen: tot 17.00 uur huiswerk maken in de studiezaal;

• Een leerplan op maat;
• Persoonlijke leerlingbegeleiding;
• Kleine klassen met veel persoonlijke aandacht;
• Intensieve examentrainingen in de aanloop naar de eindexamens;
• Speciale groepsdynamiek.

Het versnelde examentraject kan gevolgd worden door leerlingen (tot 23 jaar) die:

  • Een overgangsbewijs hebben naar het voorexamenjaar (dus mavo 3, havo 4 of vwo 5);
  • Een mavo- of havodiploma hebben en nu een niveau hoger willen behalen;
  • Zijn blijven zitten in het voorexamenjaar;
  • Gezakt zijn voor hun eindexamen.

Andere mogelijkheden

Luzac biedt nog andere mogelijkheden voor leerlingen tijdens of na het examenjaar.

Examenjaarbegeleiding

Wil jij maximaal scoren tijdens je school- en eindexamens? Met de examenjaarbegeleiding van Luzac komt dat helemaal goed. Je krijgt namelijk de persoonlijke begeleiding, trainingen en hulp, waarmee je presteert als nooit tevoren. En dat is precies wat je wilt tijdens het examenjaar.

Meer informatie

Deelcertificaten

Is uw kind op enkele vakken gezakt of heeft hij of zij vakken uit een ander profiel nodig voor een vervolgopleiding? Dan hoeft hij of zij niet alle vakken opnieuw te volgen. Bij Luzac kan uw kind één of enkele vakken te volgen, waarbij de leerling de vakken afsluit met deelcertificaten die het diploma compleet maken.

Meer informatie

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het versnelde examenjaar? Bel dan naar 035 – 672 10 39 of mail naar [email protected]. Wij beantwoorden graag al uw vragen en denken graag met u mee over de onderwijsmogelijkheden die bij uw zoon of dochter passen.

Investering

Een versneld examenjaar van Luzac is mogelijk vanaf €28.050 voor mavo, €29.920 voor havo en €31.790 voor vwo. Deze tarieven gelden voor schooljaar 2024-2025. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind en welke investering hieraan verbonden is? Vraag dan een kostenoverzicht aan. Wij nemen contact met u op om een totaal overzicht van de benodigde investering te geven.

Volgt uw kind een aangepast vakkenpakket of stroomt het gedurende het schooljaar in? Dan gelden er aangepaste betalingsregels. Klik hier voor de voorwaarden, prijzen per aanpassing én kortingsregels.

Renee en Evelina waren gezakt, maar mogen nu tóch de vlag uithangen 
Waar je in de meeste schoolgangen tijdens de zomervakantie een speld kunt horen vallen, was het bij Luzac Leiden volle… Lees meer
Fiep over het 2 in 1-examenjaar: ‘’Ik heb van zittenblijven wat moois gemaakt’’
Fiep (18) bleek vorig schooljaar te moeten doubleren in havo 4, maar het 2 in 1-examenjaar van Luzac zorgt ervoor… Lees meer
Zo maakt Luzac het 2 in 1-examenjaar mogelijk
Het 2 in 1-examenjaar is een flinke uitdaging voor leerlingen met ambitie. Tijdens dit intensieve jaar worden het voorexamen- en… Lees meer