Deelcertificaten

Is uw zoon of dochter op slechts enkele vakken gezakt of heeft hij of zij vakken uit een ander profiel nodig voor de gewenste vervolgopleiding? Dan hoeft hij of zij niet alle vakken opnieuw te volgen. Luzac maakt het namelijk mogelijk om één of enkele vakken te volgen, waarbij de leerling de vakken afsluit met deelcertificaten voor de middelbare school. Dit noemen we voortgezet algemeen volwassenonderwijs (VAVO).

Aanvraag afspraak vrijblijvende kennismaking

Deelcertificaten halen op een manier die bij uw kind past

Dankzij onze kleine klassen krijgt uw zoon of dochter alle persoonlijke aandacht die hij of zij nodig heeft om de deelcertificaten te halen. En met het leerplan op maat halen wij eventuele barrières weg. We stippelen namelijk een leerroute uit die naadloos aansluit bij zijn of haar behoeftes. Daarnaast geeft onze manier van lesgeven de leerlingen zelfvertrouwen en leerplezier, waarmee zij het maximale uit zichzelf kunnen halen. Kortom: Wij zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat uw zoon of dochter de benodigde deelcertificaten behaalt en kan beginnen aan de volgende stap binnen zijn of haar carrière.

Lees hier meer informatie over het onderwijs van Luzac

Deelcertificaten halen met VAVO

In principe is VAVO voor leerlingen van 18 jaar of ouder. Luzac benut de VAVO-wetgeving op slimme wijze, waardoor leerlingen van 16 of 17 jaar zich meestal ook kunnen inschrijven. Wij bieden doeltreffende onderwijsconcepten die een oplossing vormen voor uiteenlopende situaties. Denk bijvoorbeeld aan leerlingen die (te vaak) zijn blijven zitten, niet zijn geslaagd of slechts voor één vak een deelcertificaat nodig hebben om hun diploma te completeren. En zo zijn er nog vele andere situaties denkbaar. Wij zorgen ervoor dat deze leerlingen alsnog een diploma of deelcertificaat voor mavo, havo of vwo kunnen behalen.

Deelcertificaten halen tijdens de zomerschool na de eindexamens

Elk vak dat een leerling afsluit met een centraal schriftelijk eindexamen, neemt bij ons een volledig examenjaar in beslag. Dient uw zoon of dochter alleen nog voor het examenvak maatschappijleer of voor het profielwerkstuk een deelcertificaat te halen? Dan kan hij of zij in de zomer een versnelde route volgen. Zo kan uw kind alsnog op tijd slagen om na de zomer te beginnen met studeren.

Uw zoon of dochter kan zich bij de meeste vestigingen aanmelden als ‘zomerleerling’ voor het behalen van deelcertificaten als:

  • Hij of zij op het combinatiecijfer voor maatschappijleer en het profielwerkstuk gezakt is;
  • Hij of zij door het behalen van een hoger cijfer voor maatschappijleer slaagt.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de deelcertificaten voor de middelbare school? Bel dan naar 035 – 672 10 39 of mail naar [email protected]. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Investering

Een deelcertificaat bij Luzac is al mogelijk vanaf €4.441. Deze tarieven gelden voor schooljaar 2024-2025. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind en welke investering hieraan verbonden is? Vraag dan een kostenoverzicht aan. Wij nemen contact met u op om een totaal overzicht van de benodigde investering te geven.

Volgt uw kind een aangepast vakkenpakket of stroomt het gedurende het schooljaar in? Dan gelden er aangepaste betalingsregels. Klik hier voor de voorwaarden, prijzen per aanpassing én kortingsregels.