Bovenbouw

Uw zoon of dochter moet in de bovenbouw net een stapje extra zetten, omdat hij of zij toewerkt naar de mavo- havo- of vwo-eindexamens. Wij zetten alles op alles om uw kind zo ontspannen en succesvol mogelijk door deze periode heen te helpen.

Aanvraag afspraak vrijblijvende kennismaking

 

Excellent maatwerk

Iedere leerling doorloopt bij Luzac een leerroute die optimaal is afgestemd op zijn of haar behoefte, doelen en capaciteiten. Wij bieden alle hulp waarmee elke leerling het beste uit zichzelf kan halen op mavo-, havo-, of vwo-niveau. Zo creëren wij voor elke leerling een persoonlijk ontwikkelingsplan, bieden wij extra hulplessen, versnelde leerroutes of juist de mogelijkheid om het examenjaar te splitsen. Bij Luzac rondt uw zoon of dochter de middelbare school gegarandeerd succesvol af.

Studielast in de bovenbouw

De bovenbouw bestaat uit de laatste twee jaar van een mavo- of havo-opleiding of de laatste drie jaar van een vwo-opleiding. Het is wettelijk verplicht om havo- en mavoleerlingen zes vakken aan te bieden, maar bij Luzac bieden wij er standaard zeven. Als uw kind in de bovenbouw moeite heeft met een vak, dan is er ruimte om dat vak te laten vallen.

Mavo

Leert uw kind op mavo-niveau? Dan gaat hij of zij na het tweede leerjaar naar de bovenbouw. Tijdens de bovenbouw zijn scholen verplicht om zes vakken te bieden. Luzac biedt er 7. In de bovenbouw worden leerlingen optimaal voorbereid op het mavo-examenjaar. Dat realiseren wij, dankzij onze kleine klassen, persoonlijke begeleiding en het leerplan op maat. Dit leerplan is dynamisch; als de leerbehoeften van uw kind veranderen, sturen wij direct bij. Ook bieden wij extra mogelijkheden, zoals vakken volgen op havo-niveau, overstappen naar de havo of het versnelde mavo-examenjaar.

De bovenbouw van de mavo.

Havo

Uw kind optimaal laten presteren op de havo? Tijdens de havo-bovenbouw van Luzac krijgt uw kind alle handvatten waarmee hij of zij in de vierde en vijfde klas het beste uit zichzelf kan halen. Scholen zijn wettelijk verplicht om mavo- en havo-leerlingen zes vakken te bieden. Luzac biedt er 7. Dankzij ons excellente maatwerk en persoonlijke onderwijs, slaagt uw kind met vlag en wimpel voor zijn of haar havo-examens. Ook bieden wij extra mogelijkheden om te excelleren, zoals: vakken volgen op vwo-niveau, overstappen naar vwo of het 2 in 1 havo-examenjaar.

Lees meer over de bovenbouw van de havo.

Vwo

Uw kind het beste uit zichzelf laten halen in de bovenbouw van het vwo? Bij Luzac boeken leerlingen keer op keer mooie resultaten, worden ze optimaal voorbereid op de vwo-examens en maken ze een waardevolle persoonlijke ontwikkeling door. Dankzij het leerplan op maat leert uw kind, onder intensieve begeleiding, op een manier die bij hem of haar past. Ook biedt Luzac extra mogelijkheden, waarmee hij of zij kan excelleren.

Lees meer over de bovenbouw van het vwo.

Versnelde leerroute in de bovenbouw

Bij Luzac is het mogelijk om twee jaar in één jaar te doen. Zo worden het voorexamenjaar en het examenjaar gecombineerd. Als een leerling bijvoorbeeld blijft zitten in het voorexamenjaar, kan de verloren tijd zo ingehaald worden. Op deze pagina vindt u meer informatie over de versnelde leerroute van Luzac.

Extra tijd

De leerlingen kunnen het examenjaar niet alleen versneld volgen, ze kunnen er ook juist extra tijd voor krijgen. In dat geval wordt examenstof verspreid over meerdere jaren. Bijvoorbeeld omdat uw zoon of dochter zo beter het beste uit zichzelf kan halen, maar ook als hij of zij bijvoorbeeld op een hoog niveau sport of musiceert. Wat de leerbehoefte van uw zoon of dochter ook is: Luzac biedt een leerroute die bij zijn of haar leerwensen past.

Persoonlijke ontwikkeling

We vinden de persoonlijke ontwikkeling en het zelfvertrouwen van uw zoon of dochter erg belangrijk. We helpen uw kind met inzichten krijgen in wie hij of zij is, waar zijn of haar krachten liggen en wat hij of zij leuk vindt. In de klas en tijdens gesprekken met de leerlingbegeleider komt uw zoon of dochter hierachter. Vooral in de bovenbouw wordt het steeds belangrijker om hierover na te denken. Om dromen te realiseren, is het belangrijk om de juiste keuzes te maken. Uw zoon of dochter rondt niet alleen de middelbare school succesvol af, maar hij of zij weet ook meteen wat de beoogde volgende stappen zijn.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de bovenbouw? Bel dan naar 035 – 672 10 39 of mail naar [email protected]. Wij beantwoorden graag al uw vragen en denken graag met u mee over de onderwijsmogelijkheden die bij uw zoon of dochter passen.

Investering

Een jaar in de bovenbouw van Luzac is mogelijk vanaf €28.050 voor mavo, €29.920 voor havo en €31.790 voor vwo. Deze tarieven gelden voor schooljaar 2024-2025. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind en welke investering hieraan verbonden is? Vraag dan een kostenoverzicht aan. Wij nemen contact met u op om een totaal overzicht van de benodigde investering te geven.

Volgt uw kind een aangepast vakkenpakket of stroomt het gedurende het schooljaar in? Dan gelden er aangepaste betalingsregels. Klik hier voor de voorwaarden, prijzen per aanpassing én kortingsregels.