Praktische informatie

Adres

Aartshertogenlaan 233
5212 CG ‘s-Hertogenbosch
073 623 48 69
[email protected]

Onze school bevindt zich in een karakteristiek pand op een mooie locatie, vlakbij het Van de Venpark en het Prins Hendrikpark. Een fijne en veilige leeromgeving waar we trots op zijn.

De vestiging is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf het centraal station kun je diverse bussen nemen, stap uit op halte Mgr. Diepenstraat. Kom je met de auto? De vestiging is goed aan te rijden en er zijn voldoende parkeerplaatsen aan de overkant van het gebouw. Parkeren is gratis op de Jacob van Ruysdaelstraat.

Plan uw route

Benieuwd naar ons kleinschalig onderwijs?

De keuze van een school is een belangrijk moment. Wij maken graag tijd vrij om een persoonlijk gesprek met u en uw kind te maken op onze vestiging in Den Bosch. We kunnen dan samen kijken wat de beste maatwerkoplossing is voor uw kind.

Dit is een vrijblijvende kennismaking om de mogelijkheden voor uw kind in kaart te brengen. Vaak kunnen we op basis van een gesprek al meerdere scenario’s schetsen die u verder helpen.

Maak een afspraak

Vandaag was een prima dag om het filmpje van Antwerpen/de Vlaaikensgang te monteren. Enjoy! #Antwerpen #Luzac #stedentrip #Barcelonanext
Maandag met zijn allen een dagje Antwerpen gedaan. Ondanks de miezer, regen en de grauwe dag de enorme verschillen ervaren. De prachtige historische gebouwen, de vieze achterstraatjes, Chinatown, het Diamantkwartier, de enorme haven van Antwerpen. En all inclusive en niet te vermijden de files in de stad. Volgende keer weer zon!!
Er wordt druk gestemd en gediscussieerd in stembureau LDB..
In de lessen maatschappijleer worden de verkiezingen  doorgesproken/besproken. En is de admi omgetoverd tot stemlokaal. 
Iedereen mag stemmen, met Luzac stempas only, tot uiterlijk dinsdag 14.00 uur.

Volg Luzac Den Bosch op Instagram

Maak kennis met…

Luzac ‘s-Hertogenbosch is gevestigd nabij het natuurgebied ‘De ijzeren vrouw’. We zitten in een prachtig pand, dat in de jaren ’60 in gebruik was van kruideniersbedrijf De Gruyter. De vestiging heeft in 2019 een totale make-over gekregen, waardoor Luzac ’s-Hertogenbosch nu een extra prettige leeromgeving heeft. Met moderne digitale voorzieningen ter beschikking zijn we altijd klaar voor het onderwijs van morgen. De school is centraal gelegen, omringd met gratis parkeerplekken, wat deze met zowel het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar maakt.

Wat ik zo mooi vind aan mijn rol als rector, is dat ik elk jaar weer leerlingen zich zie ontwikkelen. Ik omschrijf mezelf als een positieve coach voor onze leerlingen. In onze positieve leer- en werkomgeving begeleidt ons team van gedreven collega’s de leerlingen in het behalen van hun doelstellingen. De leerlingen van onze vestiging leren volgens een duidelijke structuur; afspraak is afspraak. Daarnaast is het hier ook vooral heel gezellig. Iedereen kent elkaar en er heerst een gemoedelijke sfeer. Luzac vormt de optimale weg naar hun toekomst. Het geeft veel voldoening om te zien wat ons persoonlijke onderwijs voor hen betekent. Zo zien we leerlingen groeien van mavo naar havo en eindigen met een vwo-diploma. Iedereen maakt een mooie ontwikkeling door, wordt zelfbewuster en zelfverzekerder.

Dagmar Opheij
Rector Luzac ‘s-Hertogenbosch

Luzac

“Kies niet voor een krantenwijk. Kies voor een maatschappelijk betrokken rol waar je later veel aan hebt.”

Brechje Keukens
Alumnus, Luzac ‘s-Hertogenbosch

Testimonials

“Op dit moment zijn de gesprekken met mijn leerlingen intensief omdat het bijna SE-week is. Dan neemt de spanning nogal toe, zal ik maar zeggen. De ene leerling wil samen met mij een strakke planning maken, de ander heeft vooral wat zelfvertrouwen nodig. Ik help, ondersteun, beur op, motiveer en inspireer. Leerlingen voelen zich gehoord en begrepen, waardoor ze beter presteren. Bij Luzac hebben we hier gelukkig alle tijd en aandacht voor.”
Marieke Remijn
Leerlingbegeleider en docent
“Mijn mooiste herinnering? Tijdens mijn eerste Luzac-jaar had ik helaas een herkansing nodig. Ik baalde enorm, maar moest en zou het alsnog halen. Op de dag van de uitslag zat ik in spanning te wachten. Ineens hoorden we allemaal getoeter. Toen ik naar buiten liep kwamen verschillende docenten en de rector aanrijden om mij te vertellen dat ik geslaagd was. Hoe persoonlijk wil je het hebben? Echt geweldig!”
Suzanne
Leerling, 6 vwo

Team

Dagmar Opheij
Dagmar Opheij
Rector
Mirjam Batenburg
Mirjam Batenburg
Conrector leerlingbegeleiding

Meer weten?

Afspraak maken

De keuze van een school is een belangrijk moment. Wij maken graag tijd vrij voor een persoonlijk gesprek met u en uw kind.

Maak een afspraak

Brochure aanvragen

Wilt u meer weten over het excellente maatwerk en de kleine klassen van Luzac? Vraag de brochure aan voor meer informatie.

Brochure aanvragen

Ons onderwijsaanbod

Luzac biedt voortgezet onderwijs van brugklas tot diploma, op mavo-, havo- en vwo-niveau. Door onze kleinschalige scholen en het excellente maatwerk stijgen onze leerlingen boven zichzelf uit.

Bekijk ons onderwijsaanbod

Meeloopdag

We ontvangen uw zoon of dochter graag tijdens een meeloopdag, zodat hij of zij sfeer kan proeven en kennis kan maken met het onderwijs van Luzac.

Lees meer