Brugklas

De tweejarige brugklas van Luzac

De brugklas: een spannende overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Leerlingen krijgen vanuit de basisschool een niveau-advies mee. Maar leerlingen zijn na groep 8 nog helemaal niet uitontwikkeld. Dat maakt het lastig om vast te stellen welk niveau écht bij ze past. Daarnaast vallen Cito-resultaten soms lager uit dan verwacht. Daarom biedt Luzac een persoonlijke, tweejarige brugklas.

Het maakt niet uit of een leerling een mavo-, havo- of vwo-advies heeft; hij of zij krijgt alle handvatten om zich te ontwikkelen en groeit naar het passende niveau, met een leerplan op maat.

Door altijd goed te differentiëren, haalt elke leerling het maximale uit zichzelf. Sommige leerlingen komen het best tot hun recht met extra hulp. Andere leerlingen kunnen we extra uitdagingen bieden. Maar alle leerlingen ontwikkelen vaardigheden waarmee ze hun hele schoolcarrière succesvol kunnen doorlopen. Ze groeien naar het niveau dat bij hen past én blijven op dat niveau presteren.

Bekijk de brugklas webinar terug

Veelgestelde vragen over de brugklas

Wilt u weten hoe er wordt gecommuniceerd met ouders en hoe leerlingen met verschillende niveaus in één klas toch tot zijn recht komt? Of heeft u een andere vraag over de brugklas van Luzac? Of over Luzac in het algemeen? In onze veelgestelde vragen staan de meest voorkomende vragen op een rij.

Bekijk de veelgestelde vragen

Mavo-, havo- of vwo-niveau

Bij Luzac stroomt een leerling pas na het tweede jaar van de onderbouw door naar 3 mavo, havo of vwo. Dat geeft ons de tijd om het definitieve niveau (mavo, havo of vwo) van uw kind te bepalen en het geeft leerlingen de rust en ruimte om zich te ontwikkelen. Dit doen we in klassen van gemiddeld twaalf leerlingen. Door veel persoonlijke aandacht van de docent en leerlingenbegeleider krijgt uw zoon of dochter meer zelfvertrouwen en neemt het leerplezier toe.

Excellent maatwerk

Als uw kind bij Luzac in de tweejarige brugklas komt, kijken we verder dan alleen het mavo-, havo- of vwo-schooladvies. Wij vinden zijn of haar ambities en wensen namelijk net zo belangrijk. Daarom stellen wij een persoonlijk leerplan op. Iedereen haalt immers op een andere manier het maximale uit zichzelf. Het leerplan is dynamisch, wat inhoudt dat we erop inspelen als uw kind extra tijd en hulp of juist een versnelde route behoeft. Zo helpen wij onze leerlingen met extra begeleiding en hulpklassen, maar bieden wij ook een versneld traject voor ambitieuze jongeren.

Sociale cohesie

Dankzij onze kleine klassen kan de docent niet alleen uw kind de aandacht geven die hij of zij nodig heeft en de lessen op de leerlingen aanpassen, er hangt ook een fijne sfeer. Verbondenheid binnen de klas en op school vinden wij belangrijk. Kinderen komen namelijk niet alleen naar school om te leren, maar ook om een leuke schooltijd te hebben en zichzelf en anderen te leren kennen. Persoonlijke ontwikkeling en buitenschoolse activiteiten krijgen niet alleen tijdens de brugklas, maar gedurende de hele schooltijd veel aandacht.

Extra ondersteuning

Al vanaf de tweejarige brugklas geven we onze leerlingen alle ondersteuning en aandacht die zij nodig hebben. Als uw kind bijvoorbeeld concentratieproblemen of dyslexie heeft, zorgen wij ervoor dat het niveau van één vak niet bepalend wordt voor het niveau waarop uw kind het diploma behaalt.

De brede brugklas: dé ideale brugklas voor tweetalige leerlingen

Het komt voor dat leerlingen door hun taalbarrière op een lager niveau terechtkomen dan bij hen past. De brede tweejarige brugklas biedt tweetalige leerlingen de tijd en ruimte om zich volop te ontwikkelen. We zetten alles op alles om de leerlingen te helpen de Nederlandse taal goed machtig te worden. Zo vormt het niet langer een obstakel binnen hun schoolcarrière.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de brugklas? Bel dan naar 035 – 672 10 39 of mail naar [email protected]. Wij beantwoorden graag al uw vragen en denken graag met u mee over de onderwijsmogelijkheden die bij uw zoon of dochter passen.

Investering

Een jaar in de brugklas van Luzac is mogelijk vanaf €22.800. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind en welke investering hieraan verbonden is? Vraag dan een kostenoverzicht aan. Wij nemen contact met u op om een totaal overzicht van de benodigde investering te geven.

Volgt uw kind een aangepast vakkenpakket of stroomt het gedurende het schooljaar in? Dan gelden er aangepaste betalingsregels. Klik hier voor de voorwaarden, prijzen per aanpassing én kortingsregels.