Brugklas

De tweejarige brugklas van Luzac

De brugklas: een spannende overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. De prestaties in de brugklas zijn vaak bepalend voor het verdere verloop van de middelbareschooltijd. Sommige leerlingen komen beter tot hun recht als ze meer persoonlijke aandacht krijgen. Daarom biedt Luzac een persoonlijke, tweejarige brugklas. Het maakt niet uit of een leerling een mavo-, havo- of vwo-advies heeft; hij of zij groeit naar het hoogst haalbare niveau dat echt bij hem of haar past.

Luzac geeft de leerlingen namelijk alle handvatten om hun doelen te bereiken met een leerplan op maat. Zo rondt uw zoon of dochter de middelbare school gegarandeerd succesvol af.

Mavo-, havo- of vwo-niveau

Bij Luzac stroomt een leerling pas na het tweede jaar van de onderbouw door naar 3 mavo, havo of vwo. Dat geeft ons de tijd om het definitieve niveau (mavo, havo of vwo) van uw kind te bepalen en het geeft leerlingen de rust en ruimte om zich te ontwikkelen. Dit doen we in klassen van gemiddeld twaalf leerlingen. Door veel persoonlijke aandacht van de docent en leerlingenbegeleider krijgt uw zoon of dochter meer zelfvertrouwen en neemt het leerplezier toe.

Als uw kind bij Luzac in de tweejarige brugklas komt, kijken we verder dan alleen het mavo-, havo- of vwo-schooladvies. Wij vinden zijn of haar ambities en wensen namelijk net zo belangrijk. Daarom stellen wij een persoonlijk leerplan op. Dit is een dynamisch leerplan, wat inhoudt dat we erop inspelen als uw kind extra tijd en hulp of juist een versnelde route behoeft. Wij geven leerlingen tijdens de brugklas alle ruimte om zich te ontwikkelen en te groeien naar het hoogst haalbare niveau.

Excellent maatwerk

Of uw kind nu een versnelde route met extra vakken wil of een lager leertempo met extra huiswerkbegeleiding behoeft: wij maken een leerplan op maat. Dit houdt in dat de leerling zijn of haar schooltijd doorloopt op een manier en tempo die bij hem of haar past. Zo helpen wij onze leerlingen met extra begeleiding en hulpklassen, maar bieden wij ook een versneld traject voor ambitieuze jongeren.

Tijdens de brede brugklas van twee jaar ontdekt de leerling wat zijn of haar niveau is: mavo, havo of vwo. En met het op maat gemaakte leerplan doorloopt hij of zij de schooltijd op een manier die voor hem of haar het beste werkt.

Sociale cohesie

Dankzij onze kleine klassen kan de docent niet alleen uw kind de aandacht geven die hij of zij nodig heeft en de lessen op de leerlingen aanpassen, er hangt ook een fijne sfeer. Verbondenheid binnen de klas en op school vinden wij belangrijk. Kinderen komen namelijk niet alleen naar school om te leren, maar ook om een leuke schooltijd te hebben en zichzelf en anderen te leren kennen. Persoonlijke ontwikkeling en buitenschoolse activiteiten krijgen niet alleen tijdens de brugklas, maar gedurende de hele schooltijd veel aandacht. Lees hier hoe onze leerling Guus de brugklas ervoer.

Extra ondersteuning

Al vanaf de tweejarige brugklas geven we onze leerlingen alle ondersteuning en aandacht die zij nodig hebben. Als uw kind bijvoorbeeld concentratieproblemen of dyslexie heeft, zorgen wij ervoor dat het niveau van één vak niet bepalend wordt voor het niveau waarop uw kind het diploma behaalt.

Wanneer is onze tweejarige brugklas geschikt voor uw kind?

  • Als uw kind klaar is met de basisschool en toe is aan de brugklas;
  • Als uw kind de tweejarige brugklas wil gebruiken om het hoogst haalbare niveau te halen;
  • Als uw kind beter tot zijn of haar recht komt met extra begeleiding en een op maat gemaakt leerplan;
  • Als u niet tevreden ben over het mavo-, havo- of vwo-advies van de basisschool en uw kind tijdens de brede brugklas wil laten groeien naar het juiste niveau;
  • Als uw kind ooit een jaar heeft overgedaan en al klaar is voor de brugklas;
  • Als groep 8 geen meerwaarde biedt voor uw kind door de Citotoets, een kamp of de eindmusical.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de brugklas? Bel dan naar 035 – 672 10 39 of mail naar [email protected]. Wij beantwoorden graag al uw vragen en denken graag met u mee over de onderwijsmogelijkheden die bij uw zoon of dochter passen.

Investering

Een jaar in de brugklas van Luzac is mogelijk vanaf €23.100. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind en welke investering hieraan verbonden is? Vraag dan een kostenoverzicht aan. Wij nemen contact met u op om een totaal overzicht van de benodigde investering te geven.

Volgt uw kind een aangepast vakkenpakket of stroomt het gedurende het schooljaar in? Dan gelden er aangepaste betalingsregels. Klik hier voor de voorwaarden, prijzen per aanpassing én kortingsregels.