Brugklas

De tweejarige brugklas van Luzac

Elk kind is het gelukkigst op het schoolniveau dat bij hem past. Leerlingen krijgen vanuit de basisschool een niveau-advies mee, maar ze zijn na groep 8 nog helemaal niet uitontwikkeld. Daarom beginnen brugklassers bij Luzac zonder voorsortering en groeien ze in twee jaar naar het hoogst haalbare niveau.

Het maakt niet uit of een leerling een mavo-, havo- of vwo-advies heeft; hij of zij groeit naar het hoogst haalbare niveau, met een leerplan op maat en onder persoonlijke begeleiding. In onze kleine klassen van maximaal 12 leerlingen leren docenten uw kind snel kennen, waardoor ze goed weten hoe ze hem het beste kunnen helpen.

Aanmelden voor de open dag

Hulp en uitdagingen op maat

Door altijd goed te differentiëren, haalt elke leerling het maximale uit zichzelf. Sommige leerlingen komen het beste tot hun recht met extra hulp. Andere leerlingen kunnen we extra uitdagingen bieden, zodat ze hun leerpotentie optimaal benutten.

Open dag: 20 juni

Benieuwd naar wat onze brede brugklas voor uw kind kan betekenen? Op donderdag 20 juni, van 15.00 tot 18.00 uur, organiseert Luzac een open dag!

Tijdens de open dag vertellen we u alles over ons persoonlijke onderwijs. Daarnaast kunt u sfeerproeven tijdens een rondleiding, al uw vragen stellen aan leerlingen en docenten en proeflessen volgen. 

Aanmelden

Veelgestelde vragen over de brugklas

Wilt u weten hoe er wordt gecommuniceerd met ouders en hoe leerlingen met verschillende niveaus in één klas toch tot zijn recht komt? Of heeft u een andere vraag over de brugklas van Luzac? Of over Luzac in het algemeen? In onze veelgestelde vragen staan de meest voorkomende vragen op een rij.

Bekijk de veelgestelde vragen

Luzac-brugklassers halen het maximale uit zichzelf met:

  • Studievaardigheden, waarmee ze optimaal presteren tijdens én na de brugklas;
  • Veel aandacht voor leren leren;
  • Een leerplan op maat;
  • Een persoonlijke leerlingbegeleider die altijd klaarstaat;
  • Kleine klassen, waarin elke leerling persoonlijke aandacht krijgt;
  • Docenten die weten hoe ze elk individu het beste kunnen helpen;
  • Een schooltijd die ze vol plezier, zelfvertrouwen en trots bewandelen.

Camille kreeg een middelmatig advies. Ik vond dat hij meer kon dan wat hij als advies kreeg. Daarom hebben wij gekozen voor Luzac. Camille is opgestroomd van mavo naar vwo! We zeggen wel eens gekscherend dat Luzac de beste investering is die we ooit gedaan hebben. Wat je ervoor terugkrijgt is eigenlijk ongekend. Het is een soort van verpersoonlijking van wat goed onderwijs is.

Vader van brugklasleerling Camille

Vader van brugklasleerling Camille

Les in Levenskunde

Bij Luzac focussen we niet alleen op de cognitieve ontwikkeling van leerlingen. We leren ze ook om als sterke en evenwichtige mensen in het leven te staan. Dat doen we onder andere met ons vak levenskunde, waarin leerlingen zichzelf leren kennen en vaardigheden ontwikkelen die ook na de middelbare school van grote meerwaarde zijn.

Het vak levenskunde zorgt ervoor dat de autonomie van onze leerlingen wordt vergroot. Het vak is een bundeling van creatieve vakken (drama, kunst, muziek), het vak levenskunde zelf en het trainen van vaardigheden.

Persoonlijke balans en effectiviteit, communicatieve vaardigheden en een internationale verdieping: in elk schooljaar staat een ander hoofdstuk centraal. Zo bouwen leerlingen gedurende schooltijd aan een stevig cognitief én persoonlijk fundament.

Brugklasbegeleiding

Zit uw kind al in de brugklas en wil uw kind het maximale uit zichzelf laten halen in de brugklas? Met brugklasbegeleiding van Luzac ontwikkelt hij de onmisbare (studie)vaardigheden, van huis- en leerwerk begeleiding tot planningen maken, waarmee hij kan knallen. Tijdens de brugklas, én daarna.

Meer over brugklasbegeleiding

Toetstraining

Uw kind op zijn échte niveau laten presteren tijdens de doorstroomtoets? Tijdens de Toetstraining in groepsverband of op maat krijgt uw kind alle onderdelen en de vraagstellingen van de doorstroomtoets zo goed mogelijk onder de knie. Hij ontdekt wat hij kan; en dat geeft zelfvertrouwen.

Ontdek Luzac Toetstraining

Whitepaper ‘De juiste schoolkeuze’

Elke ouder wil een school vinden waarop zijn kind de succesvolste en leukste schooltijd beleeft. In de whitepaper ‘De juiste schoolkeuze maken’ geven wij u concrete tips waarmee u de school vindt die het beste bij uw kind past. Van de verschillende acties die u kunt ondernemen tot de kritische vragen die u kunt stellen aan de schoolleiding.

Download de whitepaper

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de brugklas? Bel dan naar 035 – 672 10 39 of mail naar [email protected]. Wij beantwoorden graag al uw vragen en denken graag met u mee over de onderwijsmogelijkheden die bij uw zoon of dochter passen.

Investering

Een jaar in de brugklas van Luzac is mogelijk vanaf €26.648. Deze tarieven gelden voor schooljaar 2024-2025. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw kind en welke investering hieraan verbonden is? Vraag dan een kostenoverzicht aan. Wij nemen contact met u op om een totaal overzicht van de benodigde investering te geven.

Volgt uw kind een aangepast vakkenpakket of stroomt het gedurende het schooljaar in? Dan gelden er aangepaste betalingsregels. Klik hier voor de voorwaarden, prijzen per aanpassing én kortingsregels.

Meer over onze brugklas

Hoe ervaren brugklassers hun eerste schooljaar?
De brede, tweejarige brugklas van Luzac: twee jaren die in het teken staan van groeien naar het hoogst haalbare niveau… Lees meer
Wat kun je verwachten van een brede, tweejarige brugklas?
De brede, tweejarige brugklas van Luzac biedt leerlingen de tijd en ruimte om te groeien naar het niveau dat bij… Lees meer
Het nut en de noodzaak van de brede en meerjarige brugklas
De brugklas; een spannende overstap van de middelbare school naar het voortgezet onderwijs. Bij de eenjarige, homogene brugklas stromen leerlingen… Lees meer