Cito-training voor groep 7 en 8

Uw kind vol zelfvertrouwen en zonder stress optimaal laten presteren op de eindtoets van de basisschool? De doorstroomtoetstraining van Luzac zet leerlingen uit groep 7 en 8 in hun kracht. Zo kunnen ook zij onder persoonlijke begeleiding van een leerlingbegeleider optimaal voorbereid worden op de Cito-toetsen.

Groepstraining of training op maat

Wij bieden groepstrainingen en trainingen op maat. Tijdens de groepstrainingen oefent uw kind, in een kleine groep van maximaal 8 leerlingen, met alle Cito-onderdelen. Een vakkundige leerlingbegeleider stemt de training af op de behoefte van de groep.

En bij een training op maat gaat uw kind met maximaal 3 leerlingen aan de slag. De training is compleet gebaseerd op de behoefte van uw kind; heeft hij vooral moeite met rekenen of begrijpend lezen? Dan kunnen we daarop focussen.

Tarieven
Groepstraining: €495
Cito-training op maat: €995

Inschrijven

Start trainingen

De groepstrainingen voor 2023 starten op 13 september of 22 november. De cito-training bestaat uit 8x 1,5 uur training.

De eindtoetstrainingen duren 8 weken, met uitzondering van de vakanties.

De trainingen op maat zijn op elk moment te volgen. De leerlingbegeleider neemt na het boeken contact op om deze in te plannen.

Een leerling was niet tevreden met haar mavo-havo advies dat ze in groep 7 kreeg. Ik ontdekte al snel waar het misging: ze was heel slordig, doordat ze de beste én snel klaar wilde zijn. Daar hebben we aan gewerkt en met succes. Na haar Cito belde ze vol enthousiasme om te vertellen dat haar advies havo-vwo was geworden!

Rowie van Zon, 
Leerlingbegeleider

Rowie van Zon,
Leerlingbegeleider

Voordelen van trainen voor de citotoets bij Luzac

  • Uw kind oefent alle vaardigheden die aan bod komen op de (doorstroom)toets;
  • Uw kind oefent ook de lesstof die al een tijdje geleden behandeld is, maar weggezakt kan zijn;
  • Uw kind raakt bekend met de vraagstelling van de Cito-toets;
  • Onderdelen waar uw kind moeite mee heeft worden op tijd aangepakt;
  • Faalangstige kinderen hebben een beter beeld van wat de Cito-toets is;
  • Kinderen die oefenen scoren doorgaans hoger dan kinderen die niet oefenen;
  • Zeker als er twijfel bestaat over het schooladvies kan oefenen tot een betere score en dus plaatsing leiden;
  • Met zijn ontwikkelde vaardigheden maakt uw kind niet alleen een goede eindtoets, maar is hij ook beter voorbereid op de stap naar de middelbare school.

Hoe ziet een cito-training eruit?

In de eindtoetstraining van Luzac wordt uw kind optimaal voorbereid op de onderwerpen die in de doorstroomtoets van het basisonderwijs aan bod komen. Omdat stress tijdens de eindtoetsenperiode een veel voorkomend fenomeen is, leren wij uw kind hoe hij of zij rustig kan blijven. Wij geven de handvatten waarmee uw kind de basisschool doorstroomtoets als een leuke uitdaging gaat zien, in plaats van een spannend beoordeelmoment.

Onze eindtoetstraining is geschikt voor alle doorstroomtoetsen van de basisschool voor groep 8, waaronder de Cito-toets en de IEP-toets.

De Cito-training bestaat uit 8 trainingsdagen, waarbij de materie op een interactieve en duidelijke manier wordt uitgelegd. Het materiaal van de Cito-training is ontworpen door de vakkundige orthopedagogen van Luzac.

We zorgen ervoor dat uw kind niet alleen over de vaardigheden beschikt om de vragen goed te interpreteren en te beantwoorden. De trainingen zijn ook nog eens leuk! Deze worden namelijk gevuld met een leuke afwisseling tussen uitleg, filmpjes, interactie en taal- en rekenspelletjes. Het resultaat: uw kind onthoudt leerstof goed en kan vol zelfvertrouwen het beste uit zichzelf halen tijdens de eindtoets.

De ideale voorbereiding op groep 8 of de brugklas: basisschoolbegeleiding

Uw kind het maximale uit zichzelf laten halen in groep 8 of de brugklas? Daar helpt de basisschoolbegeleiding van Luzac bij! Van leren structureren en plannen tot spelletjes; de basisschoolbegeleiding van Luzac is niet alleen leerzaam, maar ook leuk! Uw kind vermaakt zich na schooltijd én wordt goed voorbereid op de Cito-toets of de brugklas.

Uw kind helpen bij een soepele overstap naar de brugklas? Download onze tipsheet!

De overstap van de basisschool naar de brugklas is best spannend. Wilt u uw kind helpen om direct goed mee te komen op de middelbare school? Download dan onze tipsheet! We geven u concrete tips, waarmee u uw kind optimaal voorbereidt op de brugklas.


Om u beter te kunnen adviseren tijdens de oriëntatie van de opleiding van uw kind(eren) kunnen we telefonisch en per e-mail contact met u opnemen.

De privacy statement van Luzac is van toepassing op dit formulier.

Een persoonlijk adviesgesprek

Heeft u vragen of wilt u ontdekken wat de Luzac cito-training kan betekenen voor uw kind? Of wilt u meer weten over basisschoolbegeleiding? Dan kunt u bellen naar 035 – 672 10 39 of mailen naar [email protected]. Onze opleidingsadviseurs staan klaar om uw vragen te beantwoorden en een vrijblijvend adviesgesprek in te plannen, waarin de wensen en behoeften van uw kind centraal staan.