Een persoonlijke adviesgesprek bij Luzac

Het einde van het schooljaar is alweer in zicht. Zoekt u onderwijs waarbij uw zoon of dochter vanaf het volgende schooljaar het maximale uit zichzelf kan halen?

Dan zit u goed bij Luzac. Dankzij het excellente maatwerk van Luzac doorloopt uw zoon of dochter een leerplan dat naadloos aansluit bij zijn of haar leerstijl, -behoeften en voorkeuren. Daarnaast krijgt hij of zij persoonlijke begeleiding en zo nodig extra hulplessen. Zo leert uw zoon of dochter op een manier die bij hem of haar past. Het leerplan is dynamisch: wij sturen bij als de leerbehoefte of wensen veranderen.

Tijdens een persoonlijk adviesgesprek vertellen wij graag wat wij voor uw zoon of dochter kunnen betekenen, bespreken we zijn of haar leerbehoefte en komt u alles te weten over het onderwijs van Luzac. Of uw kind in de brugklas, de bovenbouw of vanaf het examenjaar wil starten: instromen kan op elk moment.

Instromen in de onderbouw

Bij Luzac komen de leerlingen in een brede brugklas van twee jaar, waarin hij of zij alle tijd heeft om zich te ontwikkelen en te groeien naar het hoogst haalbare niveau. Wij kunnen zo goed het juiste niveau van uw kind bepalen. Onze  RTTI-methode helpt het leerpotentieel van uw zoon of dochter te nauwgezet analyseren.

Na het tweede jaar van de brugklas stroomt een leerling door naar 3 mavo, havo of vwo.  Met de klassen van maximaal 12 leerlingen kan de docent elke leerling persoonlijke aandacht geven. Daarnaast staat de leerlingenbegeleider altijd klaar om onze leerlingen te helpen. Zo maakt uw kind elke toets vol zelfvertrouwen en neemt het leerplezier toe. Meer lezen over de onderbouw.

Instromen in de bovenbouw

Uw kind kan bij Luzac de bovenbouw op mavo-, havo- of vwo-niveau volgen. In de bovenbouw bieden wij verschillende leerroutes waarmee uw zoon of dochter het maximale uit zichzelf kan halen. Met het excellente maatwerk van Luzac hoeven zowel leerlingen als ouders zich nooit zorgen te maken.

Uw kind kan de leerweg versnellen, maar ook vertragen. Sommige leerlingen leren op een lager tempo, zodat ze hun school goed kunnen combineren met topsport of muziekcarrière. Keer op keer slagen onze muziektalenten en topsporters met vlag en wimpel.

Luzac biedt daarnaast extra mogelijkheden voor haar ambitieuze leerlingen, zoals overstappen naar een hoger niveau na het behalen van een diploma. Bij Luzac is deze overstap ook mogelijk als uw zoon of dochter op een reguliere middelbare school hiervoor een paar tiende punten tekort komt. Ook kan uw kind ervoor kiezen om enkele vakken op een hoger niveau te volgen, zodat hij of zij minder vakken hoeft te volgen als hij of zij, nadat het diploma is behaald, overstapt naar een hoger niveau. Het is altijd duidelijk waar de leerling aan toe is. Heeft een leerling moeite met een specifiek vak? Of kan een leerling minder goed meekomen door bijvoorbeeld privézaken? Dan wordt er direct bijgestuurd.

Daarnaast biedt Luzac een versneld examenjaar waarbij uw zoon of dochter het voorexamen- en examenjaar kan combineren. Ook kan uw kind ervoor kiezen om enkele deelcertificaten halen. Dit is een goede optie voor als uw kind enkele deelcertificaten nodig heeft om te slagen of om in aanmerking te komen voor de gewenste vervolgopleiding.

Het persoonlijke adviesgesprek inplannen

Wilt u een persoonlijk advies over de onderwijsmogelijkheden voor uw zoon of dochter? Dan is dat nog steeds mogelijk op een van onze vestigingen, mits het aantal deelnemers 3 of minder is en ze klachtenvrij zijn. Uiteraard nemen wij alle richtlijnen van het RIVM in acht en respecteren wij de 1.5 meter afstand-regel. Tijdens dit gesprek staat uw zoon of dochter centraal en bespreken we zij of haar leerbehoefte. Wij vertellen u alles over wat wij voor hem of haar kunnen betekenen. U kunt het kennismakingsgesprek natuurlijk ook telefonisch of via Skype voeren. Maak een afspraak, bel naar 035 – 672 10 39 of mail ons.