Hoe ziet een schooldag eruit?

Leerlingen die een volledig pakket hebben gekozen, zijn elke dag van 09.00 uur tot 17.00 uur bij ons op school aanwezig. Dat geldt zowel voor de leerlingen in de examenklassen als voor de leerlingen in de niet-examenklassen. Om 11 uur, 13.15 uur en 15.45 uur, houden alle leerlingen tegelijk pauze. Nieuwe leerlingen moeten vaak even wennen aan de lange dagen. De ervaring leert dat het na aanvang van het schooljaar een paar weken duurt om in het ritme te komen. Als de leerlingen dat ritme eenmaal te pakken hebben zijn de voordelen groot.

Geen huiswerk maar schoolwerk

De klassen zijn klein, er zitten gemiddeld 12 leerlingen in. Hierdoor krijgt uw kind tijdens de intensieve lessen van 60 minuten alle aandacht die het nodig heeft. Op de momenten dat leerlingen geen les hebben, maken ze onder toezicht al hun huiswerk op school, krijgen ze indien nodig extra hulples of steunles, of vindt er een voortgangsgesprek plaats met de leerlingbegeleider. De leerlingbegeleider maakt elke periode met de leerlingen een actieplan, helpt met planning en organisatie en zorgt ervoor dat uw kind goed wordt ondersteund bij eventuele specifieke leerproblemen. Dit alles maakt onze schooldagen leuk en effectief. Leerlingen zijn klaar als ze aan het einde van de dag naar huis gaan. In principe hoeft er ’s avonds en in het weekend niets meer te gebeuren!

Plezierig en doeltreffend

Natuurlijk vergeten we niet dat het van groot belang is om ook regelmatig leuke dingen met elkaar te doen. Daarom worden er excursies georganiseerd en maken veel vestigingen aan het einde van het schooljaar een buitenlandreis. Leerlingen ervaren onze werkwijze als uitermate plezierig en doeltreffend. Ouders van onze leerlingen geven op hun beurt aan dat het zeer prettig is dat er thuis geen zorgen meer zijn rondom het huiswerk.