Het examenjaar op maat van Luzac

Gaan voor het 2 in 1-examenjaar, doorstromen naar een hoger niveau of het examenjaar combineren met topsport? Met het examenjaar op maat van Luzac worden ambities waargemaakt.

Zo kunnen leerlingen kiezen voor het 2 in 1-examenjaar, waarmee ze de leerweg versnellen. Maar ze kunnen ook extra tijd krijgen, vakken op een hoger niveau volgen of versneld examen doen.

Het 2 jaar in 1 examenjaar

Heeft uw zoon of dochter de ambitie om de laatste twee schooljaren te combineren en snel een hoger niveau te behalen? Bij Luzac kan hij of zij het voorexamenjaar en examenjaar in 1 jaar doen. Het is een intensief, maar leuk schooljaar waarin hij of zij samen met medeleerlingen ontdekt hoe het is om alles eruit te halen wat erin zit. De lessen, van 09.00 tot 17.00 uur, zijn zo gemaakt dat uw zoon of dochter niet alleen optimaal voorbereid wordt op de eindexamens, maar ook met plezier het maximale uit zichzelf haalt. En dankzij het leerplan op maat, de kleine klassen en persoonlijke begeleiding krijgt hij of zij alle aandacht en hulp die hij of zij nodig heeft. Meer informatie over het versnelde examenjaar leest u op deze pagina.

Podcast over het 2 in 1-examenjaar

Gaat uw kind graag een uitdaging aan? En bent u benieuwd of het 2-in-1-examenjaar hem of haar past? Beluister dan de Podklas-aflevering van Luzac over het 2-in-1-examenjaar. Rector Pauline Heistein gaat in gesprek met geschiedenisdocent Stan Daanen en oud-leerling Jan Hamminga. Zij vertellen wat uw kind van het uitdagende schooljaar kan verwachten.

Doorstromen naar een hoger niveau

Heeft uw kind al een diploma gehaald of wil hij of zij na het behalen van het diploma overstappen op een hoger niveau? Met het leerplan op maat en de intensieve begeleiding van Luzac krijgt uw kind alle hulp om het diploma op een hoger niveau te halen!

Vakken op een hoger niveau volgen

Blinkt uw zoon of dochter uit in bepaalde vakken? Dan kan hij of zij die op een hoger niveau volgen. Door voor een paar vakken examen te doen op een hoger niveau, blijven er minder vakken over als hij of zij volgend jaar bijvoorbeeld van havo over wil stappen naar vwo. Maar ook als uw kind deze ambitie niet heeft, staan de vakken op een hoger niveau mooi op zijn of haar cv.

Duale carrière

Heeft uw zoon of dochter een sport-, muziek- of ondernemerstalent? Dan kan dit best moeilijk met een examenjaar te combineren zijn. Luzac biedt de mogelijkheid om het examenjaar op zijn of haar eigen manier, die naadloos aansluit op zijn of haar carrière, te volgen. Zo kan uw kind vakken verspreiden over twee schooljaren, waardoor uw zoon of dochter de passie en school goed kan combineren.

Deelcertificaten

Heeft uw zoon of dochter vakken uit een ander profiel nodig voor een opleiding? Of moet hij of zij nog enkele vakken halen om te slagen? Dan kan hij of zij bij Luzac deelcertificaten halen, zodat een volledig nieuw examenjaar niet nodig is. Dit noemen we voortgezet algemeen onderwijs (VAVO). Meer informatie over de losse certificaten leest u op deze pagina.

Meer informatie

Wij helpen uw zoon of dochter om voor het examenjaar te slagen op een manier die bij jou past. Wilt u meer weten over het examenjaar van Luzac? Wij helpen jou om voor het examenjaar te slagen op een manier die bij jou past. Wil je meer weten over het examenjaar van Luzac? Bel dan naar 035 – 672 10 39 of mail naar [email protected]. bel naar 035 – 672 10 39 of mail naar [email protected].