Deelcertificaten mavo

Is uw kind op slechts enkele vakken gezakt voor mavo, wil het zijn of haar gemiddelde cijfer verhogen vanwege een decentrale selectie of heeft uw kind een aantal vakken uit een ander profiel nodig voor de gewenste vervolgopleiding? Het is vaak niet nodig om een volledig examenjaar opnieuw te volgen. Bij Luzac is het mogelijk om één of enkele vakken te volgen om een diploma alsnog compleet te maken of ter voorbereiding op de gekozen vervolgopleiding. We spreken dan van deelcertificaten.

Goede resultaten koesteren

Ons uitgangspunt: goede resultaten moeten we koesteren. Een leerling hoeft dus geen vakken te volgen die al met gewenst resultaat zijn afgerond. Het gaat alleen om de deelcertificaten mavo die het diploma compleet maken, zodat uw zoon of dochter alsnog snel slaagt. Uw kind volgt bij ons dus alleen de vakken waarvan hij of zij vindt dat er een nieuw, ander of beter resultaat mogelijk moet zijn.

Examenvakken

De deelcertificaten mavo zijn bij Luzac te behalen gedurende het examenjaar. Elk vak dat een leerling afsluit met een centraal schriftelijk eindexamen, neemt bij ons een volledig examenjaar in beslag.

Een snellere route is mogelijk bij het verbeteren van het combinatiecijfer. Als uw kind zakt, kan het combinatiecijfer mogelijk verbeterd worden ter compensatie. Hij of zij wordt dan als ‘zomerleerling’ ingeschreven. Gedurende de zomer wordt het profielwerkstuk of maatschappijleer (opnieuw) gedaan zodat het cijfer opgehaald kan worden. Daardoor kan een leerling alsnog slagen en na de zomer gaan studeren! Meer informatie over het verbeteren van het combinatiecijfer vindt u hier.

Persoonlijk plan

Samen met de schoolleiding en een vakdocent wordt een persoonlijk plan opgesteld om een bepaald vak over te doen. Zo wordt alsnog zo snel mogelijk het mavo-diploma behaald en kan de leerling nog instromen op de vervolgopleiding naar keuze.

Meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact op met een vestiging bij u in de buurt! Luzac biedt ook deelcertificaten op de andere niveaus, klik hier voor meer informatie: deelcertificaten havo en deelcertificaten vwo.