Bij Luzac maakt uw kind een vliegende start van het schooljaar!

Uw kind het volgende schooljaar optimaal laten starten? Kies dan voor Luzac! Wij bieden alle ingrediënten waarmee uw kind optimaal tot zijn of haar recht komt. Van ons excellente maatwerk en de persoonlijke begeleiding tot kleine klassen en extra mogelijkheden. Kiest u voor Luzac, dan kiest u voor persoonlijk kwaliteitsonderwijs waarmee uw kind snel prachtige resultaten boekt.

De onderbouw van Luzac

De onderbouwjaren van Luzac vormen de bouwstenen van de verdere schooltijd. Hoe een leerling de onderbouw ervaart, is vaak bepalend voor de jaren daarna. Sommige kinderen komen beter tot hun recht als ze niet ‘verloren’ raken in een grote scholengemeenschap. Daarom biedt Luzac persoonlijk en wendbaar onderwijs in een overzichtelijke en veilige leeromgeving, op MAVO-, HAVO- en VWO-niveau. Elke leerling kan altijd terecht bij zijn of haar persoonlijke begeleider, met wie de leerling samen aan leerdoelen werkt en bespreekt hoe het gaat. Uw kind krijgt een eigen leerplan op basis van zijn of haar behoeften en doelen. Veranderen de leerbehoeften? Dan sturen wij direct bij. Zo doorloopt uw kind de schooltijd op een manier die echt bij hem of haar past.

Rustig groeien naar het hoogst haalbare, passende niveau in de brugklas

Tijdens de brede, tweejarige brugklas van Luzac hebben leerlingen de tijd om te laten zien wat ze kunnen. Pas na het tweede jaar van de onderbouw stroomt een leerling door naar 3 MAVO of 3 HAVO/VWO. Dat geeft ons de tijd om het definitieve niveau van uw kind te bepalen en het geeft hem of haar de rust en ruimte om zich te ontwikkelen. Dit doet uw kind in klassen van gemiddeld twaalf leerlingen. Door veel persoonlijke aandacht van de docent en de leerlingenbegeleider krijgt uw zoon of dochter meer zelfvertrouwen en neemt het leerplezier toe.

Meer informatie over de onderbouw

De bovenbouw van Luzac

In de bovenbouw van Luzac worden leerlingen optimaal voorbereid op de eindexamens. Daarom moeten leerlingen in de bovenbouw net een stapje extra zetten, wegen de resultaten zwaarder en neemt de studiedruk toe. Wij weten als geen ander hoe wij uw kind zo ontspannen mogelijk door deze periode heen kunnen helpen. Niet alleen studeren is belangrijk, maar ook de manier waarop een leerling met belangrijke toetsmomenten omgaat. We besteden dan ook veel aandacht aan organisatievaardigheden en leren leren. Daarnaast richten we ons op persoonlijke ontwikkeling en zelfvertrouwen. Zo behaalt uw kind zorgeloos zijn of haar diploma.

Een leerweg op maat

Wij zetten alles op alles om uw kind zijn of haar doelen te laten bereiken. Sommige leerlingen willen meer dan alleen hun diploma halen. Dat kan, met onze extra mogelijkheden! De leerweg kan versneld worden, maar kan ook worden vertraagd als uw kind school wil combineren met bijvoorbeeld topsport. Ook kan uw kind vakken volgen op een hoger niveau, waardoor hij of zij zich tijdens de overstap naar een hoger niveau op minder vakken hoeft te focussen. Daarnaast kan uw kind versneld examen doen, met ons uitdagende maar leuke 2-in-1-examenjaar. Kortom: bij Luzac haalt uw kind er alles uit wat erin zit.

[Meer informatie over de bovenbouw]

Deelcertificaten halen bij Luzac

Is uw zoon of dochter op slechts enkele vakken gezakt of heeft hij of zij vakken uit een ander profiel nodig voor de gewenste vervolgopleiding? Dan hoeft hij of zij niet alle vakken opnieuw te volgen.

Bij Luzac kan uw kind namelijk een of enkele vakken te volgen, waarbij het de vakken afsluit met deelcertificaten voor de middelbare school. Dit noemen we voortgezet algemeen volwassenonderwijs (VAVO). Zo behaalt uw kind toch nog de benodigde certificaten, zonder voor alle vakken opnieuw examen te doen.

Meer informatie over de deelcertificaten

Het 2-in-1-examenjaar van Luzac

Gaat uw kind graag een uitdaging aan? Voor leerlingen die snel (alsnog) hun diploma willen behalen, biedt Luzac een verkort examentraject. Dit traject maakt het mogelijk om in één jaar een MAVO- (VMBO-TL), HAVO- of VWO-diploma te behalen. Tijdens dit uitdagende schooljaar combineren we de lesstof van het voorexamenjaar met de lesstof van het examenjaar. In mei wordt het traject afgerond met het centraal schriftelijk examen. Dit is hetzelfde examen dat wordt afgenomen in het reguliere voortgezet onderwijs. Ter voorbereiding hierop krijgen leerlingen in de laatste weken voor het eindexamen doelgerichte en effectieve examentraining. Een intensief, maar ook een heel interessant en onvergetelijk jaar.

Meer informatie over het 2 in 1-examenjaar

Wilt u ontdekken wat Luzac voor uw kind kan betekenen?

Maak dan een afspraak voor een persoonlijk, oriënterend adviesgesprek, waarin uw kind centraal staat. De motivatie en doelen van uw kind vinden wij belangrijker dan de reeds behaalde resultaten. We geloven namelijk dat elke leerling, met persoonlijke aandacht en maatwerk, de capaciteiten heeft om mooie resultaten te boeken. We nemen graag uitgebreid de tijd om u tijdens een geheel vrijblijvend gesprek alles te vertellen over Luzac en de verschillende mogelijkheden die bij uw kind kunnen passen.