Zo gaat uw kind vol zelfvertrouwen naar de brugklas

Het voelt misschien alsof het gisteren was dat uw kind voor het eerst naar de basisschool ging. En nu staat er alweer een nieuw avontuur voor de deur: de brugklas! Met de volgende tips helpt u uw kind richting een vliegende start van zijn middelbareschooltijd.

Vind die ideale school

In welke brugklas zit uw kind straks helemaal op zijn plek? Misschien heeft u al een open dag bezocht en een rondvraag gedaan binnen uw netwerk. In de whitepaper Zoektocht naar de ideale school leest u alles over de belangrijke factoren om mee te nemen in de zoektocht, de acties waarmee u de best passende school voor uw kind vindt en de voordelen van een brede brugklas.

Boost het zelfvertrouwen

De overstap naar de brugklas vinden veel leerlingen spannend! Bespreek de leuke kanten van naar de brugklas gaan, zoals nieuwe vriendschappen en meer zelfstandigheid.

Planning is key

Als uw kind naar de brugklas gaat, zal hij veel moeten plannen! Bereid uw kind hierop voor door samen een planning te maken. Een leuke planner en kleurrijke markers kunnen hierbij helpen.

Rugzak Klaar? Start!

Begin met een gezellig dagje shoppen om alle benodigde schoolspullen te verzamelen. Een mooie rugzak, etui, set markers en agenda maken naar de brugklas gaan nog net wat leuker! En dan kan het kaften beginnen.

Verzorg een studiehoekje

Creëer samen een eigen studieplekje thuis. Een rustig hoekje waar uw kind zich kan terugtrekken en zich helemaal kan storten op het huiswerk.

Verken de school

Bezoek de nieuwe school alvast een keer, voordat uw kind naar de brugklas gaat. Zo weet uw kind de weg naar de aula en de kluisjes meteen te vinden.