Virginie, moeder van Koen

“Elke leerling krijgt een leerplan dat aansluit op zijn of haar niveau en ambities”

Wat maakt naar school gaan op Luzac zo bijzonder? We vroegen het Virginie, de moeder van Koen en Lisanne.

“6 jaar geleden maakten wij voor het eerst kennis met Luzac. Dat was voor onze oudste dochter Lisanne en werd een groot succes. Afgelopen voorjaar stonden we wederom op de stoep, dit keer met onze jongste zoon Koen. Het kennismakingsgesprek wordt primair met het kind gevoerd, niet met de ouders. Dat vind ik mooi. Het was een eerlijk en duidelijk gesprek, waarbij je aan alles merkte dat het even helemaal om Koen draaide. Dat voelde hij zelf ook zo, dus hij was direct enthousiast. De leerling in hem voelde zich serieus genomen. De juiste snaar werd geraakt.”

“Wij kunnen het natuurlijk mooi vergelijken en beamen: elke leerling krijgt bij Luzac een persoonlijk leerplan dat naadloos aansluit op zijn of haar niveau, ambities en wensen. Onze oudste dochter had destijds vooral individuele aandacht en begeleiding nodig, terwijl onze zoon moet leren hoe hij zijn capaciteiten ten volle kan benutten en hoe hij gestructureerd kan werken volgens een plan. Het is mooi om te zien dat beide trajecten compleet verschillend zijn, maar allebei goed werken. Voor Koen is het in ieder geval een hele omschakeling. Hij leert harder dan in de 5 jaar ervoor. Hij weet waarvoor hij het doet: hij wil in 1 jaar zijn vwo halen zodat hij daarna naar de TU in Eindhoven kan.”

“Docenten weten hem te boeien en omdat iedereen om hem heen gemotiveerd en geconcentreerd zit te werken, gaat hij daar zelf ook in mee. Onze dochter heeft destijds in 1 jaar haar vwo gehaald, zij heeft inmiddels bijna haar Master Finance afgerond. We verwachten dat Koen net zoveel profijt van de mentaliteit en studeer-structuur van Luzac zal hebben als Lisanne. Die heeft het daar nog vaak over gehad. De dagen op Luzac zijn best lang en het tempo ligt hoog. Koen zegt altijd: “ze behandelen hoofdstukken alsof het paragrafen zijn”. Door de goede uitleg, de persoonlijke aandacht en een goede focus werkt dat gelukkig heel goed. We zijn zeer tevreden.”