Roos Hemmink, leerling

“Het onderwijs is echt heel goed.”

Wat maakt naar school gaan op Luzac zo bijzonder? We vroegen het leerling Roos Hemmink uit 6 vwo.

“Na de havo had ik niet het gevoel ‘klaar’ te zijn, dus wilde ik graag doorstromen naar het vwo. Op mijn vorige middelbare school kon dit helaas niet. Mijn oog viel toen al snel op Luzac. Ik zou in 1 jaar klaar zijn, waarna ik naar de universiteit kon. Dat leek me wel wat! Zodra ik de school binnenkwam voor een kennismaking, voelde ik me er thuis en welkom. De ambiance is fijn, de sfeer is goed en iedereen is gemotiveerd. Dat ruik je als het ware als je door de gangen loopt.”

“Door de kleinschaligheid leer je elkaar snel kennen: de docenten, je klasgenoten, maar ook leerlingen uit andere klassen. Ik ben erg blij met de vriendinnen die ik heb ontmoet op Luzac. Elk weekend zien we elkaar, dan doen we samen leuke dingen. De dagen op Luzac zijn wel lang hoor! Je moet hard werken en je krijgt het allesbehalve cadeau. De vaart zit er goed in, zal ik maar zeggen.”

“Het onderwijs is echt heel goed. De docenten weten precies wat je nodig hebt. Ze denken met je mee, geven je een peptalk en leggen dingen heel duidelijk uit. De persoonlijke begeleiding is oprecht en doeltreffend. En ook de leerlingen onderling helpen elkaar. Iedereen is erg gemotiveerd om te slagen.”