Suzanne, leerling

“Luzac past bij mij door de kleinschaligheid, de kwaliteit van het onderwijs en de persoonlijke begeleiding”

Wat maakt naar school gaan op Luzac zo bijzonder? We vroegen het leerling Suzanne uit 6 vwo.

“In het jaar 2015/2016 heb ik mijn HAVO-diploma behaald op Luzac. Profiel: Economie en Maatschappij. Ik ben daarna gaan studeren voor tandartsassistente. In 2018/2019 was ik weer even terug op Luzac: ik heb toen mijn certificaat voor scheikunde behaald omdat ik me wilde aanmelden voor de opleiding tot mondhygiëniste. Helaas werd ik uitgeloot, omdat ze voorrang geven aan vwo’ers. Nu ben ik voor de derde keer terug voor mijn VWO-diploma, profiel Natuur & Techniek, want ik heb me ingeschreven voor de opleiding tandheelkunde in Nijmegen. Ik hoop over 7 jaar afgestudeerd te zijn als tandarts.”

“Luzac past bij mij door de kleinschaligheid, de kwaliteit van het onderwijs en de persoonlijke begeleiding. Ik ben er letterlijk al jaren ‘kind aan huis’, de docenten weten als geen ander wat mijn ambities zijn en hoe ver ik ga om deze waar te maken. Zonder Luzac zou dit niet lukken, ik voel me enorm gesteund.”

“Luzac is een school waar je je snel thuis voelt. Je maakt gemakkelijk vrienden en je ontwikkelt al snel een band met de docenten. De lange dagen zijn best zwaar. Het is superfijn dat je hierdoor thuis niets meer hoeft te doen, maar in de wintertijd ga je naar school in het donker en ga je ook weer naar huis in het donker. Gelukkig is dit maar voor even, want de tijd op Luzac vliegt voorbij! Voor je het weet ben je je al aan het voorbereiden op de eindexamens.”

“Mijn mooiste herinnering? Tijdens mijn eerste Luzac-jaar had ik helaas een herkansing nodig. Ik baalde enorm, maar moest en zou het alsnog halen. Op de dag van de uitslag zat ik in spanning te wachten met een vriendinnetje. Ineens hoorden we allemaal getoeter.  Toen ik naar buiten liep kwamen verschillende docenten en de rector aanrijden om mij te vertellen dat ik geslaagd was. Hoe persoonlijk wil je het hebben? Echt geweldig!”