Marieke Remijn, leerlingbegeleider en docent

“Het is elk jaar weer een mooie uitdaging om leerlingen te helpen met hun doel”

Wat maakt werkzaam zijn op Luzac zo bijzonder? We vroegen het leerlingbegeleider en docent Marieke Remijn.

Wat is jouw rol op school? Wat zijn jouw drijfveren bij Luzac?

“Ik ben docent geschiedenis en leerlingbegeleider. Al 12 jaar werk ik met veel plezier op de vestiging Den Bosch. Het contact met de leerlingen is heel persoonlijk. Dat ik hen mag onderwijzen en coachen richting het succes maakt dat mijn baan betekenisvol en nooit saai is. Het is elk jaar weer een mooie uitdaging om leerlingen te helpen met hun doel: het diploma. De diploma-uitreiking is voor mij dan ook steevast het hoogtepunt van het jaar!”

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

“Mijn gemiddelde dag laat zich moeilijk beschrijven, want elke dag is anders. De afwisseling van lesgeven en leerlingbegeleiding is een mooie combinatie voor mij. Ik wil leerlingen vertrouwen geven in hun eigen kunnen, want iedereen is ergens goed in. Ik bied een luisterend oor, maar motiveer ze ook voor het leerproces.”

“Op dit moment zijn de gesprekken met mijn leerlingen intensief omdat het bijna SE-week is. Dan neemt de spanning nogal toe, zal ik maar zeggen. De ene leerling wil samen met mij een strakke planning maken, de ander heeft vooral wat zelfvertrouwen nodig. Ik help, ondersteun, beur op, motiveer en inspireer. Leerlingen voelen zich gehoord en begrepen, waardoor ze beter presteren. Bij Luzac hebben we hier gelukkig alle tijd en aandacht voor.”

Wat maakt Luzac een goede school? 

Elke leerling mag zijn wie hij/zij is. Iedereen is bijzonder, iedereen is getalenteerd. Het is aan ons om het potentieel ook echt tot bloei te laten komen. We denken creatief en schakelen snel. Niets is onmogelijk! De individuele aanpak en kleinschaligheid maken van Luzac een unieke school waar mooie dingen gebeuren.”