Kees, vader van Thijs

“Luzac gaf hem zichtbaar zelfvertrouwen”

Wat maakt naar school gaan op Luzac zo bijzonder? We vroegen het Kees, de vader van Thijs.

“Nadat Thijs, de middelste van onze 3 zoons, VMBO-T had afgerond, wist hij niet goed wat hij wilde. Hij had graag nog 2 jaar HAVO gedaan, maar kwam daarvoor nét wat punten tekort op zijn eindlijst. Toen begon de zoektocht. Eerst een MBO-opleiding op juridisch vlak, daarna op het gebied van sport en bewegen. Hij voelde zich er niet thuis, vond geen aansluiting bij klasgenoten en raakte steeds gefrustreerder. Thuis aan tafel kwamen allerlei alternatieven ter sprake.”

“Op een zaterdag ging hij met zijn oudere broer Jasper toch maar eens naar een Open Dag van Luzac. Hij kwam laaiend enthousiast weer thuis. Hij was zo vrij geweest om voor ons, zijn ouders, een afspraak in te plannen voor de week erop. Toen gingen we dus met z’n drieën die kant op. Dat was een heel prettig en veelbelovend gesprek. “Zo kan het dus ook”, dachten we. Thijs kon gelijk een middag meedraaien. We zagen weer vuur in zijn ogen. Voor ons was de keuze toen snel gemaakt.”

“Natuurlijk is het een behoorlijke investering, maar een kind dat lekker in zijn vel zit is heel veel waard. Vanaf dat moment werd Thijs een ander mens. Stralend, gefocust en gedreven. Luzac gaf hem zichtbaar zelfvertrouwen. Dat resulteerde niet alleen in mooie cijfers, maar ook in andere gesprekken en ander gedrag. Zijn bravoure en humor kwamen weer terug. En hij heeft een vriendin! Eindelijk durfde hij door te pakken met een meisje met wie hij al jaren online contact had. Het is heel bijzonder om Thijs zoveel persoonlijke ontwikkeling door te zien maken. De aanpak en structuur van Luzac doen hem goed. We hebben onze zoon weer terug. Hij is nu de beste versie van zichzelf.”