Michèle, moeder van Alexander

“Ineens hebben we een gedreven zoon met plannen en ambities!”

Wat maakt naar school gaan op Luzac zo bijzonder? We vroegen het Michèle, de moeder van Alexander.

“Wij hebben letterlijk gegoogeld op ‘particulier onderwijs’ en kwamen uit bij drie scholen in onze regio. We hebben ze allemaal bezocht en wisten direct: het wordt Luzac. Het gesprek met mevrouw Van Leusden was zeer plezierig. Het klikte goed met ons, maar belangrijker: het klikte met Alexander. Hij kon gelijk de volgende dag terugkomen voor een proefdag. Dat is nog eens doorpakken! En Alexander is dus niet meer weggegaan vanaf 3 havo.”

“Het bleek een absoluut keerpunt. Het was lange tijd minder gezellig geweest thuis, om het zo maar te zeggen. In het reguliere onderwijs kwam Alexander niet tot zijn recht, het wilde allemaal niet vlotten. “Het zit erin, maar waarom komt het er nou niet uit?” Dachten we wanhopig. Het antwoord was dus Luzac. De kleinschaligheid, de aandacht, de structuur.”

“School was jarenlang alleen maar stom, maar sinds Luzac is het weer leuk en uitdagend. Dat zit ‘m niet alleen in het halen van hogere cijfers, maar ook in persoonlijke groei. Alexander heeft geleerd dat het veel voldoening geeft als je zelf je verantwoordelijkheid neemt voor je leerproces. Na het behalen van zijn havodiploma wilde hij blijven, zijn vwo halen. Ineens hebben we een gedreven zoon met plannen en ambities! We zijn enorm dankbaar. De begeleiding op Luzac is fenomenaal: menselijk maar ook professioneel, doeltreffend, maar toch ontspannen. Petje af. We hadden ons niets beters kunnen wensen.”