Guusje en Kunie, samen in de brugklas

“De kleine klassen en persoonlijke begeleiding passen goed bij ons.”

Wat maakt naar school gaan op Luzac zo bijzonder? We vroegen het de tweeling Guusje en Kunie, die samen in de brugklas zitten.

“Ons verhaal is misschien best bijzonder. Het schooladvies van Guusje viel een beetje tegen. Onze wens om samen naar de middelbare school te gaan, leek hierdoor niet uit te komen. Luzac bleek voor ons dé oplossing: we zouden in dezelfde brugklas komen en allebei op ons eigen niveau kunnen leren. Die keuze was dus snel gemaakt.”

“Het gaat heel goed, we zijn ontzettend blij. De kleine klassen en persoonlijke begeleiding passen goed bij ons. Het leukst vinden we het vak tekenen. Creatief bezig zijn en veel gezelligheid. De dagen zijn wel lang hoor! We moesten wennen aan de studiezaal. Het voordeel is wel dat we hierdoor ons huiswerk afhebben als we thuis komen.”

“Onze cijfers zijn mooi en we hebben onze draai gevonden. We hebben er ook echt wat voor over, want we wonen best ver weg van school. Elke dag pakken we de bus en het laatste stuk fietsen we. We zijn blij dat we dit allemaal samen kunnen doen!”