Daam van Dijk, conrector

“Bij Luzac verdwijnen er geen leerlingen in de massa.”

Wat maakt werkzaam zijn op Luzac zo bijzonder? We vroegen het conrector onderwijs Daam van Dijk.

Wat is jouw rol op school? Wat zijn jouw drijfveren bij Luzac?

“Mijn rol op school is die van conrector onderwijs. Daarnaast mag ik voor de 1e en 2e klas nog lessen geschiedenis verzorgen. Mijn drijfveer is om leerlingen te ondersteunen bij het maken van de volgende stap in hun leven.”

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

“De gemiddelde werkdag begint met een kort overleg over wat er allemaal speelt. Zijn er zieken? Is de studiezaal de hele dag bezet? Verwachten we bijzonderheden? Daarna is het tijd voor administratie, lesbezoeken, gesprekken met docenten, lesgeven en allerlei zaken die voorbij komen zoals surveilleren in de studiezaal, gesprekken met leerlingen of belletjes met ouders. Er is altijd een enorme drive en dynamiek op school, dat geeft veel energie en voldoening.”

Wat maakt Luzac een goede school voor de leerlingen?

“Door de kleinschaligheid van onze school, is er een grote sociale cohesie. Docenten zijn hierdoor betrokken bij het vak, maar ook bij hun leerlingen. Ze weten van elke leerling welke talenten en uitdagingen er zijn en spelen hier persoonlijk op in. Maatwerk in het voortgezet onderwijs, het bestaat dus echt! Het zorgt ervoor dat leerlingen zich bij ons gezien en begrepen voelen. Bij Luzac verdwijnen er geen leerlingen in de massa.”