Anita, moeder van Alexander

“Er wordt alleen maar gedacht in mogelijkheden, nooit in beperkingen.”

Wat maakt naar school gaan op Luzac zo bijzonder? We vroegen het Anita, de moeder van Alexander.

“Alexander had zijn HAVO-diploma op zak, maar de docenten twijfelden of VWO voor hem was weggelegd. Het gevoel dat er geen vertrouwen in hem was raakte Alexander enorm. Hij raakte gedemotiveerd, ook omdat hij zich sowieso slecht kon concentreren in klassen van 30 leerlingen. Zijn broer Jonathan had al eerder op Luzac gezeten, dat was een groot succes geweest. We wisten hierdoor dat de kleinschaligheid en het maatwerk ook voor Alexander een goede oplossing kon zijn.”

“Het kennismakingsgesprek met meneer Abbring was heel prettig en gaf ons de bevestiging die we nodig hadden. Het feit dat er strikte regels zijn op school is positief. Het is daarnaast ook gewoon gezellig, we horen altijd leuke verhalen. De samenwerking leerling-ouders-school is fantastisch. Er wordt alleen maar gedacht in mogelijkheden, nooit in beperkingen.”

“De persoonlijke begeleiding gaat heel ver. Niets is teveel. We waren bijvoorbeeld positief verrast dat een docent aanbood om notabene op zondag online extra bijles te geven aan Alexander. Sowieso valt op dat Luzac goed omgaat met de corona-omstandigheden. De kwaliteit van de lessen op afstand is zeer goed en ook de communicatie met de leerlingen en ouders blijft perfect. De rector, meneer Buijs, hield ons zeer regelmatig op de hoogte van de veranderingen tijdens de sluiting van de scholen vanwege de lockdown. Er is zeer snel gehandeld door Luzac in deze periode en wij, als ouders, werden hier ook bij betrokken.”