Theo van Eert, docent

“Als leerlingen zeggen dat ze bij mij met plezier hard werken en goede resultaten behalen, is mijn doel bereikt.”

Wat maakt werkzaam zijn op Luzac zo bijzonder? We vroegen het docent en leerlingbegeleider Theo van Eert.

Wat is jouw rol op school? Wat zijn jouw drijfveren bij Luzac?

“Ik ben geschiedenisdocent voor de onderbouw en leerlingbegeleider van de tweede en derde klas. Een centrale rol dus, met veel contact met leerlingen, ouders en andere docenten. Mijn belangrijkste drijfveer is het elke dag verbeteren van ‘onderwijs op maat’. Kortom: doen waar wij voor staan als school. Goed luisteren en inspelen op situaties en wensen. Als leerlingen zeggen dat ze bij mij met plezier hard werken en goede resultaten behalen, is mijn doel bereikt.”

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

“Mijn werkdag bestaat in zijn geheel uit het begeleiden van leerlingen. Het ene moment sta ik in HAVO-4 het feodale stelsel uit de Vroege Middeleeuwen uit te leggen, terwijl ik een kwartier later met de tweede klas een toets biologie over voeding en vertering aan het doornemen ben, omdat we een leerling-begeleidingsuur hebben.”

Wat maakt Luzac een goede school voor de leerlingen?

“Door onze kleinschaligheid worden alle leerlingen gezien en gehoord. We kunnen vol overgave aandacht besteden aan het individu, zodat we altijd een persoonlijk en passend traject aanbieden. Werkelijk elke leerling die naar Luzac komt wil het maximale uit zichzelf halen. Wij als docenten en staf doen er alles aan om dit te faciliteren en stimuleren. Dat is mooi en dankbaar werk.”