Danny Vervenne, docent en leerlingbegeleider

“Ik werk op Luzac omdat ik hier écht het verschil kan maken.”

Wat maakt werkzaam zijn op Luzac zo bijzonder? We vroegen het docent en leerlingbegeleider Danny Vervenne.

Wat is jouw rol op school? Wat zijn jouw drijfveren bij Luzac?

“Ik ben docent aardrijkskunde en leerlingbegeleider van examenleerlingen. Daarnaast ben ik ook nog examensecretaris. Ik werk op Luzac omdat ik hier écht het verschil kan maken. Dankzij de kleinschaligheid weet ik precies waar een leerling behoefte aan heeft en kan ik hem of haar die hulp of uitdaging ook echt bieden. Dat geeft veel voldoening.”

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

“Mijn baan is divers en uitdagend. Ik geef les in zowel de onderbouw als de bovenbouw. Tussen mijn lessen door voer ik gesprekken met leerlingen en ouders om ervoor te zorgen dat mijn leerlingen hun doelen bereiken. Ook heb ik regelmatig overleg met mijn collega’s. In de toetsweken ben ik vooral bezig met het organiseren en in goede banen leiden van de examens. Dit neem ik heel serieus, omdat duidelijkheid, voorspelbaarheid en structuur de leerlingen veel rust geeft in zo’n spannende periode.”

Wat maakt Luzac een goede school voor de leerlingen?

“Dat docenten en leerlingbegeleiders echt maatwerk kunnen bieden. Alle leerlingen worden gezien en begrepen. Dat is uniek. De korte lijnen met collega’s dragen hier ook aan bij. Iedereen kent iedereen en we schakelen snel. Bovendien zijn docenten en leerlingbegeleiders ontzettend gedreven en oprecht begaan met de leerlingen. Je ziet leerlingen in korte tijd grote sprongen maken en dat is waar we het voor doen!”