Moeder en dochter

Wat maakt naar school gaan op Luzac zo bijzonder? We vroegen het een moeder en dochter.

Moeder: “Mijn dochter voelde zich niet thuis op de middelbare school waar ze na de basisschool gestart was. Die school was ontzettend groot en er zaten 35 leerlingen in haar klas. Er was veel onrust tijdens de lessen. Leraren waren meer bezig met orde bewaren dan met lesgeven. Je kind ongelukkig zien is heel moeilijk. Het moest anders.”

“We zijn toen al snel naar een Open Dag van Luzac gegaan. Het gesprek met de rector, mevrouw Danes, was zeer prettig. “Uw kind komt opgeruimd thuis” bleef hangen. Het klopt: mijn dochter maakt nu al haar huiswerk op school. Thuis kan ze ontspannen en lekker met haar paarden bezig zijn. Na die Open Dag liep mijn dochter eerst nog een dagje mee op Luzac. Daarna wist ze het zeker: ze wilde switchen.”

“Vanaf dag één gaat ze er met plezier heen. Het is een plek waar ze zich gezien en begrepen voelt. Dat vertaalt zich ook in betere resultaten. Ze startte op MAVO-niveau, maar doet inmiddels HAVO. Voor ons als ouders geeft Luzac rust en vertrouwen dat onze dochter de ruimte krijgt om te leren en zich te ontwikkelen in een prettige en veilige omgeving.”

Dochter: “Wat mijn moeder zegt klopt. Op mijn vorige school vond ik het helemaal niet leuk. Op Luzac is het veel rustiger. Dat past denk ik beter bij mij. Ik voel me er prettig en kan mezelf zijn. Door de persoonlijke aandacht word ik veel beter geholpen en haal ik hogere cijfers.”

“De docenten zijn ook echt heel goed. Als ze het op een bepaalde manier uitleggen en ik snap het niet, dan leggen ze het op een andere manier uit. Net zo lang tot ik het wel snap. Ik heb hierdoor veel meer zelfvertrouwen.”

“De paardensport is belangrijk voor mij. Als ik thuis kom, wil ik eigenlijk alleen maar bezig zijn met het verzorgen en trainen van mijn paarden. En dat kan! Want doordat ik op Luzac veel hulp krijg en mijn huiswerk al helemaal af heb, kan ik na school doen wat ik wil. Gaaf toch?”