Sebastiaan Berlo, leerling

“We hebben een geweldige tijd met elkaar.”

Wat maakt naar school gaan op Luzac zo bijzonder? We vroegen het leerling Sebastiaan Berlo uit 5 vwo.

“Ik zit vanaf 2017 op Luzac. Er zijn leerlingen die hier maar één jaar zijn om in hoog tempo hun diploma te behalen, maar er zijn dus ook genoeg leerlingen zoals ik. Wij doorlopen hier alle of meerdere jaren. Eerlijk gezegd hebben mijn ouders destijds de keuze voor mij gemaakt. Ze vonden Luzac goed bij me passen. Ik kan me beter focussen in kleine groepen en ik heb veel baat bij de intensieve persoonlijke begeleiding. Ik ben wel heel blij met die keuze hoor, want het gaat supergoed met me.”

“De lange dagen vind ik nog steeds best zwaar, maar het fijne is wel dat ik thuis bijna niets meer hoef te doen. Tijdens de studie-uren op school leer je namelijk voor toetsen en maak je je huiswerk. Een groot verschil met andere scholen is dat je met veel minder leerlingen in de klas zit. De docenten weten daardoor precies wat voor karakter je hebt, waar je goed in bent, wat je lastig vindt en wat jouw doelen zijn. Daar gaan ze heel bewust mee om en je krijgt veel aandacht.”

“Als je vastloopt met een vak krijg je steunlessen, zodat je het daarna weer helemaal snapt. Ik maak hier ook echt vrienden voor het leven. Doordat je maar weinig school- en klasgenoten hebt, kun je maar beter zorgen dat het met iedereen klikt! En dus hebben we een geweldige tijd met elkaar. De jaarlijkse ski-reis is ronduit episch, echt geweldig. Ik kan iedereen aanraden om naar Luzac te komen. Je resultaten zullen beter zijn en je haalt zeker weten je diploma.”