Olga, moeder van Marijn

“Luzac is er ook voor de ouders”

Wat maakt naar school gaan op Luzac zo bijzonder? We vroegen het Olga, de moeder van Marijn.

“Onze zoon Marijn moest van school af nadat hij voor de tweede keer in de vijfde was blijven zitten. Mijn man had al eerder contact met Luzac gezocht, maar ik verzette me. Waarom geld uitgeven aan een ongemotiveerd kind? Zijn gedrag was destijds in alle opzichten ver beneden peil. Dat stimuleerde mij niet. Maar ja, Luzac bleek inderdaad onze reddingsboei. En hoe!”

“Marijn werd op de juiste manier benaderd en zag het licht. Zijn mentaliteit maakte een ommezwaai en voor we het wisten haalde hij met vlag en wimpel de eindstreep. Hij zit inmiddels in het derde jaar van zijn vervolgstudie, wat ook bewijst hoe belangrijk de begeleiding bij Luzac is geweest naar de juiste studiekeuze. Ik zal mijn hele leven dankbaar zijn voor wat Luzac voor onze zoon heeft betekend. En dan doel ik niet alleen op dat diploma. Ik heb het over volwassen worden, persoonlijke ontwikkeling, verantwoordelijkheid leren nemen en zelfreflectie ontwikkelen. Ik weet oprecht niet hoe het was gelopen als we niet voor Luzac hadden gekozen.”

“Ik wil graag benadrukken dat Luzac er voor de leerling is, maar ook voor de ouders. Wat hebben wij ons op zijn oude school eenzaam gevoeld in onze pogingen onze zoon weer op de rit te krijgen. We waren ten einde raad. Wat een contrast daarna met Luzac! Er werd naar ons geluisterd en we konden altijd bellen of langskomen. Dat deed ik regelmatig, want de angst dat het alsnog fout zou gaan, zat diep. Maar al snel kwamen de goede cijfers en veranderde het gedrag van Marijn. Er was weer positieve energie. De aandacht, structuur en duidelijkheid op Luzac wierpen zijn vruchten af. Ik durfde los te laten en kon weer vertrouwen op mijn eigen zoon. Dat is onbetaalbaar.”