De voordelen van Luzac Studiebegeleiding

Luzac is al 40 jaar een begrip op het gebied van particulier onderwijs. Onderwijs waar de leerling centraal staat, maatwerk wordt geleverd en gestreefd wordt naar maximaal resultaat zodat onze leerlingen volop kansen krijgen om zich te ontwikkelen.

Wij brengen studiebegeleiding naar een ‘next level’. De begeleiding omvat veel meer dan huiswerkbegeleiding. Bij veel aanbieders is huiswerkbegeleiding slechts een plek om huiswerk te maken. Luzac Studiebegeleiding werkt aan persoonlijke doelen met leerlingen en studenten, ondersteunt vakinhoudelijk voor álle schoolvakken (ook zonder huiswerk), helpt bij school- en studiekeuze en misschien wel het belangrijkste: zorgt voor rust in huis en meer zelfvertrouwen bij leerlingen. Dat is de kracht van Luzac.

De kracht van Luzac biedt onder andere de volgende 8 voordelen:

1. Een persoonlijk studieplan

Bij de start van de begeleiding wordt voor iedere leerling een persoonlijk, op maat gemaakt studieplan opgesteld aan de hand van diverse diagnostische toetsen, analyses, zoals RTTI, en valide testen. In dit studieplan worden alle aandachtspunten en wederzijdse afspraken in de tijd uitgezet, zodat er gedurende het begeleidingstraject altijd voldoende focus is.

2. Een persoonlijke leerlingbegeleider

Uw kind is altijd verzekerd van een persoonlijke leerlingbegeleider die met uw zoon of dochter aan de slag gaat, het aanspreekpunt is van u en uw kind en de voortgang van de begeleiding bijhoudt in het persoonlijke studieplan.

3. Werken in kleine groepen

Persoonlijke aandacht is een belangrijke succesfactor van Luzac. Door onze kleine studiebegeleidingsgroepen van gemiddeld 6 medeleerlingen krijgt elke leerling alle aandacht die hij of zij nodig heeft.

4. Verbetering van leercapaciteit

Met de leer- en huiswerkbegeleiding van Luzac staan de leerbehoeften en doelen van de leerling centraal en krijgen leerlingen de handvatten om het maximale uit zichzelf te halen, zoals beter leren leren en het leren maken van planning.

5. Bijles en vakinhoudelijke ondersteuning

Naast de vaste studiebegeleidingsuren bieden wij leerlingen extra vakinhoudelijke ondersteuning. Onder leiding van de leerlingbegeleider krijgen leerlingen inhoudelijke feedback op de leerdoelen. Daarnaast is er de mogelijkheid tot bijlesmomenten: extra uitleg op het moment dat de leerling dat echt nodig heeft. De studenten die deze bijlesmomenten geven, zijn speciaal geselecteerd op hun kennis in het betreffende vak.

6. Op de Luzac vestiging, hybride of online

Studiebegeleiding begint na schooltijd. Dat kan al vanaf 14.00 uur, iedere dag van de schoolweek. We eindigen om 18.00 uur, waarna de leerling thuis rust heeft. Voor de kinderen die niet elke dag of helemaal niet naar een Luzac vestiging kunnen komen, bieden we zowel een hybride als online variant. Ook online wordt de leerling persoonlijk door de onderwijscoach begeleid.

7. Leren in een prettige omgeving

Luzac Studiebegeleiding bevindt zich in de ideale leeromgeving; geen saai klaslokaal. Er is ruimte om in stilte te leren, aan een grote tafel samen te werken en om op de bank een boek te lezen.

8. Goede afstemming met de ouders

Alle informatie in het persoonlijke studieplan is toegankelijk voor begeleiders, leerling en ouders. Dit plan is ook de basis voor alle communicatie met ouders/verzorgers.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de begeleidingsmogelijkheden van Luzac Studiebegeleiding? Bel dan naar 035 – 672 10 39 of mail naar [email protected]. Wij beantwoorden graag al uw vragen en denken graag met u mee over de mogelijkheden die bij uw zoon of dochter passen.