De voordelen van Luzac Studiebegeleiding

Precies de begeleiding die uw kind nodig heeft

Heeft uw kind moeite met het maken van huiswerk? Zijn er leerproblemen of is er andere onzekerheid? Gaat het alleen om wat moeite met dat ene vak? Of kunnen cijfers misschien nóg hoger dan nu voorzien?

Wat de reden van uw zorg of twijfel ook is, wij kunnen uw kind op alle fronten begeleiden en daarmee iedere zorg of twijfel bij u wegnemen. Door persoonlijke begeleiding, volledig op maat, zorgen wij ervoor dat uw kind zijn of haar schooljaar succesvol doorloopt!

Ook voor leerlingen van andere scholen, laatsteklassers basisonderwijs en eerstejaars studenten.

Maak kennis met de voordelen van Luzac Studiebegeleiding

Voor huiswerkbegeleiding kunt u bij veel partijen terecht. Alleen bij Luzac Studiebegeleiding geniet uw kind van de kracht van Luzac. Dit biedt onder andere de volgende voordelen:

Bij de start van de begeleiding wordt voor iedere leerling een persoonlijk studieplan opgesteld. In dit studieplan worden alle aandachtspunten en wederzijdse afspraken in de tijd uitgezet, zodat er gedurende het begeleidingstraject altijd voldoende focus is.

Het persoonlijke studieplan voorziet in intensieve begeleiding op studie-aanpak en andere specifieke leerbehoeften. De uitkomsten van test-instrumenten als RTTI maken direct helder welke studie-aanpak nodig is en welke vaardigheid wellicht de meeste problemen oplevert. Ook aandachtspunten als organisatievermogen, participatie, zelfvertrouwen en autonomie komen aan de orde. Alle testen die wij uitvoeren, zijn gedegen en gevalideerd waardoor wij het beste studieplan op maat voor uw zoon of dochter kunnen opstellen.

Testen ten behoeven van het persoonlijke studieplan:

  • Digitale test Leervoorkeuren VO (i.s.m. prof. Dr. Manon Ruijters, VU)
  • Diagnostische toetsen op leerdoelniveau per vak
  • RTTI- en OMZA- analyses en –advies m.b.t. studievaardigheid
  • Digitale Luzac-studiewijzers, gekoppeld aan de Leerstofplanner
  • Indicatietest faalangst
  • Studie- en beroepskeuze test (of second opinion hierop)
  • Test op executieve functies, zoals werkgeheugen, plannen en organiseren, ordelijkheid en netheid, gedragsevaluatie en taken afmaken

Uw kind is altijd verzekerd van een persoonlijke onderwijscoach (een vakkundig pedagoog), die in het persoonlijke studieplan vaststelt hoe en hoeveel uur per week wij uw kind begeleiden en de leerlingbegeleiders op basis hiervan aanstuurt. Hij of zij houdt de vorderingen systematisch bij en evalueert maandelijks met uw zoon of dochter en natuurlijk met u als ouder of voogd.

Persoonlijke aandacht is een belangrijke succesfactor van Luzac. Door onze kleine studiebegeleidingsgroepen van gemiddeld 6 medeleerlingen krijgt elke leerling alle aandacht die hij of zij nodig heeft.

Met de huiswerk- en leerbegeleiding van Luzac staan de leerbehoeften en doelen van de leerling centraal en krijgen leerlingen de handvatten om het maximale uit zichzelf te halen.

De (vaste) studiebegeleider ziet niet alleen toe op het huiswerk en andere taken, maar helpt ook met organiseren en structureren, met de beste studie-aanpak en indien nodig met de inhoud. De begeleider checkt niet alleen of alle opdrachten uitgevoerd zijn, maar ook of de leerling de leerstof van die dag echt begrijpt, heeft onthouden en/of kan uitvoeren.

Naast de vaste studiebegeleidingsuren bieden wij leerlingen extra vakinhoudelijke ondersteuning. Onder leiding van de onderwijscoach krijgen leerlingen inhoudelijke feedback op de leerdoelen. Daarnaast krijgen leerlingen indien nodig bijles. Wij noemen dit bijlesmomenten: extra uitleg op het moment dat de leerling dat echt nodig heeft. De studenten die deze bijlesmomenten geven, zijn speciaal geselecteerd op hun kennis in het betreffende vak.

Studiebegeleiding begint na schooltijd. Dat kan al vanaf 14.00 uur, iedere dag van de schoolweek. We eindigen om 18.00 uur, waarna de leerling thuis rust heeft.

Luzac Studiebegeleiding bevindt zich in de ideale leeromgeving; geen saai klaslokaal. Er is ruimte om in stilte te leren, aan een grote tafel samen te werken en om op de bank een boek te lezen. Daarnaast is er tussen alle studieactiviteiten door ruimte om even lekker te ontspannen en bij te praten.

Alle informatie in het persoonlijke studieplan is toegankelijk voor begeleiders, leerling en ouders. Dit plan is ook de basis voor alle communicatie met ouders/verzorgers.

Voor de kinderen die niet elke dag of helemaal niet naar een Luzac vestiging kunnen komen, bieden we zowel een hybride als online variant. Ook online wordt de leerling persoonlijk door de onderwijscoach begeleid. Gedurende de gehele begeleiding heeft de leerling de camera aan staan.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de begeleidingsmogelijkheden van Luzac Studiebegeleiding? Bel dan naar 035 – 672 10 39 of mail naar [email protected]. Wij beantwoorden graag al uw vragen en denken graag met u mee over de mogelijkheden die bij uw zoon of dochter passen.