Het vwo bij Luzac

Het vwo, voorbereidend wetenschappelijk onderwijs, duurt zes jaar en bereidt de leerlingen voor op een wetenschappelijke opleiding aan de universiteit.

In het vierde schooljaar kiezen de leerlingen een van de volgende profielen: natuur en techniek, natuur en gezondheid, economie en maatschappij of cultuur en maatschappij. Bij elk profiel hoort een specifiek vakkenpakket met enkele keuzemogelijkheden. Tijdens de tweejarige brede brugklas van Luzac kunnen leerlingen zich rustig ontwikkelen tot het niveau dat bij hen past.

Onderwijs op maat

Elke leerling krijgt een leerplan op maat, waarmee hij of zij kan leren op een manier die bij hem of haar past en het maximale uit zichzelf kan halen. En dat kan, met een persoonlijke aanpak, een reguliere weg zijn. Maar er is ook een mogelijkheid om versneld examen te doen of juist op een lager tempo te leren, omdat de leerling school bijvoorbeeld combineert met topsport. Het leerplan is dynamisch. Veranderen de leerbehoeften van uw zoon of dochter? Dan verandert het leerplan mee.

Instromen op ieder moment

Uw zoon of dochter kan in alle schooljaren van Luzac instromen. Hij of zij kan in de brugklas starten, maar ook later instromen of enkel het (versnelde) examenjaar van Luzac volgen. Luzac maakt een leerplan op maat, waardoor een overstap middenin het schooljaar geen enkel probleem vormt. Ook is het mogelijk om van de havo naar het vwo door te stromen.

Overstappen naar het vwo

Wil uw kind graag na de havo het vwo doen? Bij Luzac is dit mogelijk, ook als hij of zij hiervoor eigenlijk een paar tiende punten tekortkomt. Luzac gelooft in het talent van elke leerling en helpt elke leerling bij het groeien naar het hoogste, realistische niveau. Versneld examen doen is bij Luzac ook mogelijk. Het voorexamen- en examenjaar worden dan gecombineerd. Het is een pittig jaar waarin uw kind het maximale uit zichzelf haalt. Maar het resultaat mag er zijn: hij of zij heeft in een korte tijd het vwo-diploma gehaald.

De mogelijkheden na het vwo

Na het vwo op het Luzac gevolgd te hebben, is uw kind optimaal voorbereid voor zijn of haar vervolgopleiding. Hij of zij zal tijdens de studie profiteren van de bij Luzac opgedane kennis en studievaardigheden. Uw kind kan na het vwo voor de meest uiteenlopende wetenschappelijke opleidingen aan de universiteit kiezen of een hbo-studie volgen.

Deelcertificaten halen

Moet uw zoon of dochter een vak op het vwo halen om toelaatbaar te zijn voor een specifieke wo-vervolgopleiding of om te slagen voor zijn of haar vwo-diploma? Leerlingen kunnen bij Luzac ervoor kiezen om een of enkele deelcertificaten te halen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het vwo? Bel dan naar 035 – 672 10 39 of mail naar [email protected]. Wij beantwoorden graag al uw vragen en denken graag met u mee over de onderwijsmogelijkheden die bij uw zoon of dochter passen.