Het examenjaar op Luzac

Het examenjaar: het spannendste schooljaar, waarin uw zoon of dochter zijn of haar schooltijd afrondt. Luzac geeft leerlingen graag alle handvatten om straks vol zelfvertrouwen de examenzaal binnen te lopen en het maximale uit zichzelf te halen. Benieuwd welke handvatten dit zijn? U leest het in de flyer.

Dat doen we door de mogelijkheid te bieden om het examenjaar te volgen op een manier die naadloos bij zijn of haar capaciteiten en ambities past. Zo kan uw zoon of dochter bijvoorbeeld vakken op een hoger niveau volgen, versneld examen doen of extra tijd krijgen om school te kunnen combineren met topsport.

Het 2 jaar in 1 examenjaar

Heeft uw zoon of dochter de ambitie om de laatste twee schooljaren te combineren en snel een hoger niveau te behalen? Bij Luzac kan hij of zij het voorexamenjaar en examenjaar in 1 jaar doen. Het is een intensief, maar leuk schooljaar waarin hij of zij samen met medeleerlingen ontdekt hoe het is om alles eruit te halen wat erin zit. De lessen, van 09.00 tot 17.00 uur, zijn zo gemaakt dat uw zoon of dochter niet alleen optimaal voorbereid wordt op de eindexamens, maar ook met plezier het maximale uit zichzelf haalt. En dankzij het leerplan op maat, de kleine klassen en persoonlijke begeleiding krijgt hij of zij alle aandacht en hulp die hij of zij nodig heeft. Meer informatie over het versnelde examenjaar leest u op deze pagina.

Doorstromen als dat op regulier onderwijs niet mogelijk is

Luzac zet alles op alles om uw zoon of dochter te helpen zijn of haar ambities waar te maken. Ook als doorstromen naar een hoger niveau op het reguliere onderwijs niet mogelijk is, kunnen leerlingen bij Luzac terecht. Wij geloven namelijk dat elke leerling de capaciteiten heeft om te groeien naar het hoogst haalbare realistische niveau. En met persoonlijk onderwijs en een leerplan op maat halen onze leerlingen het maximale uit zichzelf.

Vakken op een hoger niveau volgen

Blinkt uw zoon of dochter uit in bepaalde vakken? Dan kan hij of zij die op een hoger niveau volgen. Door voor een paar vakken examen te doen op een hoger niveau, blijven er minder vakken over als hij of zij volgend jaar bijvoorbeeld van havo over wil stappen naar vwo.

Duale carrière

Heeft uw zoon of dochter een sport-, muziek- of ondernemerstalent? Dan kan dit best moeilijk met een examenjaar te combineren zijn. Luzac biedt de mogelijkheid om het examenjaar op zijn of haar eigen manier, die naadloos aansluit op zijn of haar carrière, te volgen.

Deelcertificaten

Heeft uw zoon of dochter vakken uit een ander profiel nodig voor een opleiding? Of moet hij of zij nog enkele vakken halen om te slagen? Dan kan hij of zij bij Luzac deelcertificaten halen, zodat een volledig nieuw examenjaar niet nodig is. Dit noemen we voortgezet algemeen onderwijs (VAVO). Meer informatie over de losse certificaten leest u op deze pagina.

Download de flyer

In onze flyer leest u alle mogelijkheden waarmee we uw zoon of dochter kunnen helpen om voor het examenjaar te slagen op een manier die bij hem of haar past. Door onderstaand formulier in te vullen, krijgt u de flyer binnen enkele minuten in uw mailbox.Ook kunt u ons telefonisch bereiken op 036 – 672 10 39 of kunt u mailen naar [email protected].

Door dit formulier te verzenden, geeft u aan de flyer over het examenjaar van Luzac te willen ontvangen. Velden met een * zijn verplicht.

Om u beter te kunnen adviseren tijdens de oriëntatie van uw opleiding kunnen we telefonisch en per e-mail contact met u opnemen.