De mavo bij Luzac

De mavo, ook wel bekend als de theoretische of gemengde leerweg, is het hoogste niveau op het vmbo. Leerlingen volgen op de mavo vier schooljaren.

De mavo bereidt leerlingen voor op een opleiding in het mbo. Soms kunnen leerlingen na de mavo doorstromen naar de havo. Bij Luzac wordt er alles op alles gezet om een overstap naar de havo te realiseren als een leerling dit ambieert. Tijdens de tweejarige brede brugklas van Luzac kunnen leerlingen zich rustig ontwikkelen tot het niveau dat bij hen past.

Onderwijs op maat

Elke leerling krijgt een leerplan op maat en doorloopt zo de mavo op een manier die bij hem of haar past. En dat kan, met een persoonlijke aanpak, een reguliere weg zijn. Maar er is ook een mogelijkheid om versneld of juist op een lager tempo te leren. Het leerplan is dynamisch. Veranderen de leerbehoeften van uw zoon of dochter? Dan wordt er bijgestuurd.

Instromen op ieder moment

Uw zoon of dochter kan in alle schooljaren van Luzac instromen. Hij of zij kan in de brugklas starten, maar ook later instromen of enkel het (versnelde) examenjaar van Luzac volgen.

De mogelijkheden na de mavo

Na het onderwijs van Luzac gevolgd te hebben, is uw kind optimaal voorbereid voor zijn of haar mbo-vervolgopleiding. Hij of zij zal tijdens de studie profiteren van de bij Luzac ontwikkelde stevige basis en studievaardigheden. Uw kind kan na de mavo de meest uiteenlopende opleidingen volgen, van een opleiding tot juridisch medewerker tot pedagogiek en van beveiliging of politie tot uiterlijke verzorging.

Overstappen naar de havo

Wil uw kind na de mavo graag overstappen naar de havo? Bij Luzac is dit mogelijk, ook als hij of zij hiervoor eigenlijk een paar tiende punten tekortkomt. Versneld examen doen is bij Luzac ook mogelijk. Het voorexamen- en examenjaar worden dan gecombineerd. Het is een pittig jaar waarin uw kind het maximale uit zichzelf haalt. Maar het resultaat mag er zijn: hij of zij heeft in een korte tijd het havo-diploma gehaald.

Deelcertificaten halen

Moet uw zoon of dochter een mavo-vak halen om toelaatbaar te zijn voor een specifieke mbo-vervolgopleiding of om te slagen voor zijn of haar diploma? Leerlingen kunnen bij Luzac ervoor kiezen om een of enkele deelcertificaten te halen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mavo? Bel dan naar 035 – 672 10 39 of mail naar [email protected]. Wij beantwoorden graag al uw vragen en denken graag met u mee over de onderwijsmogelijkheden die bij uw zoon of dochter passen.