De lessen van Luzac gaan online door

Het coronavirus heeft een grote impact op ons dagelijkse leven. Zo zijn de middelbare scholen vanaf 16 maart gesloten.

Veiligheid staat boven alles: bij Luzac is er voorafgaand al een pilot gedraaid met leerlingen die in Noord-Italië zijn geweest en vanuit huis veilig hun ontwikkeling konden voortzetten. De scholen zijn leeg maar alle lessen van Luzac gaan vanaf dinsdag 17 maart online door. Kennismakingsgesprekken kunnen nog steeds op de vestiging gevoerd worden, met inachtneming van de maatregelen van het RIVM. Indien gewenst kunt u ook telefonisch of online een kennismakingsgesprek inplannen.

Er is geen lesuitval bij Luzac

Uw zoon of dochter zal geen lesuitval hebben door de maatregelen omtrent het coronavirus. Alle lessen worden op afstand via Microsoft Teams gegeven. Het is van groot belang dat elke leerling de lessen blijft volgen, zodat hij of zij niet achterloopt. De docenten zien welke leerlingen zich hebben aangemeld. Is uw zoon of dochter absent? Dan wordt u gebeld.

De kleine klassen van maximaal twaalf leerlingen zijn ook online makkelijk onder controle te houden. Elke leerling krijgt nog steeds de aandacht die hij of zij nodig heeft. Docenten schrijven op hun touchscreen, in plaats van op een whiteboard en leerlingen kunnen communiceren via de webcam. Zo is de lesdag alsnog compleet, op afstand.

Pepe Leertouwer, rector van Luzac Alkmaar en Hilversum, legt uit hoe wij de online lessen aanpakken en de schoolexamens online afnemen. Luister naar het interview.

De leerlingbegeleider staat nog steeds klaar

Uw kind heeft via Microsoft Teams nog steeds nauw contact met de leerlingbegeleider. Zo bespreken ze nog steeds hoe uw kind ervoor staat en of extra hulp wenselijk is. Bijlessen worden door de docenten online gegeven. Zo kunnen wij nog steeds garanderen dat uw kind het maximale resultaat behaalt.

De leerlingbegeleider houdt ook met u contact om de voortgang van uw kind en eventuele vragen te bespreken. Zo weet u altijd hoe uw zoon of dochter ervoor staat.

Kennismaken met Luzac

Wilt u meer informatie over het onderwijs van Luzac? Dan kunt u direct contact opnemen voor het maken van een afspraak met de rector van de desbetreffende vestiging. Wij zorgen ervoor dat deze zo snel mogelijk kan plaatsvinden. U kunt, met maximaal 3 personen zonder klachten, langs komen op een van onze vestigingen. Hierbij nemen wij maatregelen passend bij het advies van het RIVM. Maar het is ook mogelijk om een telefonische afspraak of een afspraak via Skype in te plannen. Uw kind kan op ieder moment instromen en de lessen van Luzac per direct online volgen.

Uiteraard kunt u uw zoon of dochter ook inschrijven voor een later moment of voor het volgende schooljaar. Luzac heeft kleine klassen van maximaal 12 leerlingen, zodat elke leerling veel aandacht en persoonlijke begeleiding krijgt. Hierdoor zijn de beschikbare plekken voor schooljaar 20/21 beperkt.