De havo bij Luzac

De havo, hoger algemeen voortgezet onderwijs, duurt vijf jaar en bereidt de leerlingen voor op het hbo. Havisten moeten veel zelfstandig werken en krijgen meer huiswerk mee dan op de mavo. Daarnaast ligt het leertempo hoger.

In het derde schooljaar kiezen de leerlingen een van de volgende profielen: natuur en techniek, natuur en gezondheid, economie en maatschappij of cultuur en maatschappij. Bij elk profiel hoort een specifiek vakkenpakket met enkele keuzemogelijkheden. Soms kunnen leerlingen, na het behalen van hun diploma, van de havo doorstromen naar het vwo. Tijdens de tweejarige brede brugklas van Luzac kunnen leerlingen zich rustig ontwikkelen tot het niveau dat bij hen past.

Onderwijs op maat

Elke leerling krijgt een leerplan op maat en doorloopt zo het onderwijs op een manier die bij hem of haar past. En dat kan, met een persoonlijke aanpak, een reguliere weg zijn. Maar er is ook een mogelijkheid om versneld of juist op een lager tempo te leren. Het leerplan is dynamisch. Veranderen de leerbehoeften van uw zoon of dochter? Dan wordt er bijgestuurd.

Instromen op ieder moment

Uw zoon of dochter kan in alle schooljaren van Luzac instromen. Hij of zij kan in de brugklas starten, maar ook later instromen of enkel het (versnelde) examenjaar van Luzac volgen.

De mogelijkheden na de havo

Na het onderwijs van Luzac gevolgd te hebben, is uw kind optimaal voorbereid voor zijn of haar vervolgopleiding. Hij of zij zal tijdens de studie profiteren van de bij Luzac ontwikkelde stevige basis en studievaardigheden. Uw kind kan na de havo de meest uiteenlopende opleidingen volgen op het hbo, maar ook op het mbo. Van bijvoorbeeld social work tot economie en van mode tot hbo-rechten: uw kind kan alle kanten op.

Overstappen naar het vwo

Wil uw kind graag overstappen naar het vwo? Bij Luzac is dit mogelijk, ook als hij of zij hiervoor eigenlijk een paar tiende punten tekortkomt. Luzac gelooft in het talent van elke leerling en helpt elke leerling bij het groeien naar het hoogste, realistische niveau. Versneld examen doen is bij Luzac ook mogelijk. Het voorexamen- en examenjaar worden dan gecombineerd. Het is een pittig jaar waarin uw kind het maximale uit zichzelf haalt. Maar het resultaat mag er zijn: hij of zij heeft in een korte tijd het vwo-diploma gehaald.

Deelcertificaten halen

Moet uw zoon of dochter een vak halen op havo-niveau om toelaatbaar te zijn voor een specifieke vervolgopleiding of om te slagen voor zijn of haar diploma? Leerlingen kunnen bij Luzac ervoor kiezen om een of enkele havo-deelcertificaten te halen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de havo? Bel dan naar 035 – 672 10 39 of mail naar [email protected]. Wij beantwoorden graag al uw vragen en denken graag met u mee over de onderwijsmogelijkheden die bij uw zoon of dochter passen.