Terug naar alle nieuwsberichten

Wat houdt Luzac Basisschoolbegeleiding in?

Luzac Basisschoolbegeleiding biedt de ideale route voor leersucces en -plezier in de brugklas. Vakkundige leerlingbegeleiders bereiden uw kind spelenderwijs voor op groep 8 of de middelbare school. Zo beschikken ze over alle vaardigheden om te laten zien wat ze kunnen tijdens de Cito-toets en de brugklas.

Van september tot februari: voorbereiding op de doorstroomtoets  

In de aanloop naar de doorstroomtoets zorgen wij ervoor dat uw kind vol zelfvertrouwen kan presteren op het niveau dat bij hem past. We gaan met alle Cito-onderdelen aan de slag. Leerlingen trainen onder persoonlijke begeleiding hun toetsvaardigheden en oefenen met vragen binnen alle onderdelen. Heeft uw kind moeite met lezen, taalverzorging of rekenen? Dan besteden we daar extra aandacht aan. Zo ontdekt uw kind wat hij kan en is hij klaar om dat ook tijdens de Cito-toets te laten zien.  

Februari tot juli: voorbereiding op de brugklas  

Vanaf februari focussen we ons op de nieuwe studievaardigheden die uw kind straks op de middelbare school nodig heeft, zoals plannen, structuren en leerstrategieën toepassen. Deze vaardigheden leren middelbare scholieren niet specifiek, maar ze wel essentieel om het maximale uit zichzelf te halen. Daarnaast ontwikkelt uw kind een stevige basiskennis binnen verschillende vakken, zoals Engels, wiskunde en geschiedenis. Zo maakt uw kind een vliegende start!